Bodrum Gündem

Gazeteci Ayhan Karahan Tutuklanarak Ceza Evine Konuldu…

28.04.2014
0
A+
A-

Phenergan online Bodrum’da  yaptığı çevre ve sivil toplum örgütleri eylemleri ile tanınan gazeteci ve çevreci Ayhan Karahan sivil polisler tarafından göz altına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı ve ceza evine konuldu. Buy Viagra

get Diflucan Bodrum Gündem Haber/28/04/2014

Gazeteci Ayhan Karahan’ın 4 yıl önce polise mukavemet, hakaret ve kamu malına zarar vermekten dolayı  hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olduğu belirtildi.

Çevre, doğa ve sivil toplum örgütleri ile son olarak iki yıl önce ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’ye karşı Bodrum’da düzenlediği eylem ile bilinen Bodrum Yurttaş İnsiyatifi sözcüsü  ve gazeteci (Bodrumca Gazetesi yazarı) 54 yaşındaki Ayhan Karahan bu gün sivil polisler tarafından hakkında açılan “Tekzip Yayınlamama” davası nedeni ile göz  altına alınarak adliyeye götürüldü. Karahan’ın yapılan soruşturmasında 4 yıl önce Cevat Şakir Caddesi’nde yere TKP ve hükümet aleyhinde slogan  yazarken kendisine engel olmak isteyen polislere karşı mukavemet ettiği, hakaret ettiği ve göz altına alınırken kamu malına zarar vermekten dolayı açılan dava nedeniyle temyizden onanarak gelen kesinlemiş 3 yıllık hapis cezası olduğunun ortaya çıkması üzerine tutuklamanın nöbetçi mahkeme tarafından gerçekleştiği belirtildi.

Ayhan Karahan’ın avukatı Ahmet Aksüt,  yaptığı açıklamada “Karahan’ın bir başka dava nedeniyle zorla mahkemeye getirilmesi bulunuyordu, o nedenle bu sabah göz altına alınıp adliyeye götürüldüğünde kesinleşmiş cezası ortaya çıkınca mecburen tutuklandı  ve ceza evine gönderildi. Yargıtay kararı onadığı için yapacak bir şeyimiz yok. Ancak  Karahan’ın serbest bırakılması için  denetimli serbestlik yasasından yararlanmasını isteyerek yarın adli mercilere müracaatımızı yapacağız” dedi..

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.