Bodrum Gündem

AKUT Bodrum Kalesindeki Yabani Otları Temizledi…

02.06.2014
0
A+
A-

Bodrum’da  yapılacak Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi kapsamında kaledeki etkinlik için yapılan hazırlıklara  AKUT’ta (Arama Kurtarma Derneği)  katıldı. AKUT Bodrum ekibinin kale duvarlarında 30-40 metre arasında değişen yükseklikteki yabani otları temizledi.

Bodrum Gündem Haber 02/06/2014 Buy Strattera buy Disulfiram online

Bodrum’da  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde 4-5 Haziranda  yapılacak olan Türk Konseyi 4’üncü Zirvesi kapsamında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde bir sanat etkinliği gerçekleştirileceği bildirildi. Etkinlik  öncesinde kalede hazırlık çalışmaları devam ederken AKUT Bodrum ekibi kale duvarlarında yabani ot temizliği yaptı. Önce surların üst kısmındaki otları  temizleyen ekip daha sonra sarkıtılan halatlarla duvarların yüzeyindeki  otları da temizledi. Ekibin çalışması kurtarma operasyonlarında oluşan görüntüleri aratmadı.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu yaptığı açıklamada “Bodrum turizm anlamında  ülkemizin dünyaya açılan penceresi.  Bu anlamda kale de önemli bir yer alıyor. İlçemize gelecek olan Cumhurbaşkanımız ve diğer ülkelerin cumhurbaşkanlarıyla ilgili  burada bir etkinlik olacak. Bu kapsamda kalede bir çalışma başlatılmış. Bizden de 30-40 metreye tekamül eden  yüksekliklerde  kale duvarlarındaki yabancı otların temizlenmesi için yardım istediler. Bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Daha önce böyle bir çalışma düşünüldüğünü ancak  şartların bugün oluştuğunu belirten Uslu, yaptıkları ot temizliği ile ilgili şunları söyledi “Kolay değil. Otların  derin yarıklar içerisindeki köklerinin temizlenmesi  çok uğraştırıyor. Yüksekte çalışmak ayrı bir zorluk. Önlem bizim için en ön planda. Gönüllülerimizin can güvenliği birinci derecede önemli. Bu nedenle önlemlerimizi aldık. 6 kişi olarak görev aldık.  Zaman zaman diğer gönüllülerimizde gelip katkıda bulundu. 3 günlük bir çalışmaydı”

Bu güne kadar 99 operasyon yapan AKUT Bodrum Ekibi’nin  çeşitli çalışmalara da destek verdiğini anlatan Uslu “ Ülkemiz için faydalı olan her şeyde elimizi taşın altına koyuyoruz. Kıyı  ve çevre temizliklerine de katıldık. Yeter ki yapılacak çalışmaların ülkemize faydalı olduğunu inanalım” ifadelerini kullandı.

cheap Viagra online

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.