Bodrum Gündem

AKP NEDEN KAZANIYOR…

rifat_serdaroglu_bodrum_gundemBu soruya yanıt vermeden önce, aynayı kendimize tutmakta yarar var.
Ne olduğumuzu bilelim ki, nasıl başaracağımızı planlayalım.

2013 nüfus sayımına göre sayımız, 76.667.864 kişidir.
Kişi başı yıllık gelirimiz; 10.782 Dolar. (Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre!)
Okul çağında, 18.857.000 gencimiz var.
Her yıl Liselerden 730.000, Üniversitelerden 430.000 genç mezun oluyor.
Üniversite mezunu her 5 gençten 2’si, bazı yörelerde 3’ü işsizdir.
“Aynı kaptan yemek yiyenlerin buy Disulfiram online treat breast cancer ” oranı Türkiye’de 63,92! Viagra Gold without prescription
Türkiye’de yabancı dil bilenlerimizin oranı %9.
Ortalama hane gelirinin %69’u GIDA-KİRA-ULAŞIM-EV GİDERLERİ için harcanıyor…

Gelelim konumuza;
-Bugün, yaşadığımız bunca olaya bakarak, AKP’nin bir “Cemaatler-Tarikatlar Koalisyonu” olduğunu inkâr edebilecek bir Allah’ın kulu var mıdır?
Kutsal dinimiz İslam’ı, siyasete en adi biçimde alet etmekten çekinmeyen, inanmış zavallı insanları dinî söylemlerle manen ve ekonomik bakımdan istismar etmekte bir mahsur görmeyen AKP ile normal şartlarda “Siyasi Mücadele” yapmanın çok zor olduğunu, siyasetle uğraşanlar iyi bilir.
80 bin mezrada, 40 bin köyde, 2300 beldede, 957 ilçede, 81 ilde görevli Diyanet İşleri Memurları-görevlileri- sabit ve gezici vaizleri- özel yetiştirilmiş din adamı müsveddeleri, hem AKP propagandası yaparlar, hem de Lâik Cumhuriyete karşı genç beyinleri zehirlerler.
Bugün AKP Hükümetinin baskısıyla, Kaymakamların-Jandarma Komutanlarının gözleri önünde, Diyanet ve Milli Eğitim’in denetimi altında olmayan on binlerce “Kaçak Kur’an Kurslarında” neler olduğunu, o yavrucukların başlarına neler geldiğini TC Devleti bilmemektedir.
Mevcut Siyasi Partiler, bu köylere senede bir kez ancak gidebilirler, o da giderlerse! Ama maaşını devletten veya köylüden alan AKP görevlileri her gün oradadırlar ve “Yıkım Elemanı” gibi çalışmaktadırlar.

-Yukarıdaki anketteki iki veriyi özellikle yazdım;
Aynı kaptan yemek yiyenlerin oranı %63,9,
Ortalama hane gelirinin %69’u Gıda- Kira- Ulaşım-Ev giderlerine harcanıyor.
Eğitim ve gelir düzeyi düşük olan kesimlerin AKP’yi tercih ettikleri de bir gerçektir. Türkiye oy haritası bu düşüncemizi doğrulamaktadır.
12 senedir, istihdam yaratacak yatırımlar AKP tarafından bilerek yapılmamaktadır. Bunların yerine, göz boyayan, günlük hoş görünen yatırımlar ve yardımlar tercih edilmektedir.
Eğitim ve gelir düzeyi çok düşük olan bu kesimin iş bulması mümkün değildir.
AKP, düşkün yardıma muhtaç bu kesimi, insanın en hassas yerinden yani “midesinden” yakalamıştır. Bu insanlara “Kömür Yardımı- nakit yardımı- öğrencilere para yardımı- ev kadınlarına para yardımı- yemek yardımları-sağlık yardımları-barınma yardımları” gibi yardımlar Valilikler ve Belediyeler tarafından yapılmakta ama “Size bu yardım AKP tarafından yapılmaktadır” diye alçakça bir yalan söylenmektedir.
Lütfen düşünür müsünüz;
Bu kesim çocuğunu okula gönderiyor, kitap parası vermiyor. Giyecek yardımı alıyor, para ödemiyor. Kömürü-makarnası bedavadan geliyor, sobası yanıyor, karnı bir şekilde doyuyor. Üstelik sistemli olarak bu kişiler kredi kartları, tüketici kredileri yoluyla boğazlarına kadar borçlandırılmış.
Bu kesimin AKP’den başka bir partiye oy vermesi mümkün müdür?
Sözün özü AKP, yaklaşık 20 milyon seçmeni midesinden yakalamış, bırakmamaktadır.

-AKP Liderliği ile parti alt kadroları arasında “yazıya dökülmemiş” bir anlaşma mevcuttur. Tepedekiler büyük ihalelerden pay alırlar, alt kadro göğsünü bu hırsızlıklara siper eder; “O çalmaz, çalsa bile dinimiz uğruna kullanacaktır veya çalıyor ama çalışıyor” laflarının sebebi budur.
Çünkü alt kadro da çalmaktadır. Bu bazen bir hastane büfesinin ihalesiz alınması, bir otoparkın yasa dışı işletilmesi veya Belediyelerde yapılan yolsuzluklardır.
AKP Teşkilatlarının büyük bir kısmı bu yüzden Erdoğan’a ölümüne bağlıdırlar. Çünkü Erdoğan onların hem Genel Başkanları, hem de işverenleridir.
-AKP’nin “Havuz Medyası”, “Devleti Baskı Aracı olarak kullanması” , propaganda sanatını başarılı şekilde kullanması ve her türlü centilmenlik dışı yola çekinmeden başvurması, gücünü korumasında ve girdiği her seçimi kazanmasında en büyük kozu olmuştur.

-AKP’ nin en büyük şansı ise muhalefet partilerinin durumudur.
Muhalefet görevini sadece Salı günleri TBMM Grup toplantılarında yazılı metinleri okumak zanneden bir anlayışın AKP ile mücadele etmesi mümkün değildir. Siyasetin gerçeklerini ve pratiğini bilmeyen, Türk Milletini köy-köy, isim-isim tanımayan televizyon particileri ile seçim kazanılamaz.
Siyasetin en önemli iki kuralı şudur;
1-“Siyasette iddian kadar, yaşamak hakkın vardır.”
2- “Millete kızarak, millet anlamıyor diyerek siyaset yapamazsınız.”

Çalışacaksınız, üreteceksiniz, her eve gideceksiniz, her insana dokunacaksınız, gerçekleri-doğruları insanlara anlatacaksınız. Yapılan yardımların “SOSYAL DEVLET” olmanın doğal sonucu olduğunu, bunun doğru ve ahlâkî bir şekilde, insanların başına kakmadan, iradelerine ipotek koymadan devam edeceğini anlatıp, ikna edeceksiniz.

Bu çalışmayı yapacak bir parti bugün için var mı? Maalesef yok.
Kurulabilir mi? Elbette.
Merkez Sağın yani Türk Siyasetinin ana damarının geleneklerini çağdaş değerler ile kaynaştırabilecek, insanlarımızın inançlarını huzur içinde her türlü tasalluttan azade yaşayabilecekleri ortamı sağlayacak, bilime-sanayiye-imar ve inşaya önem veren, eğitim sistemimizi geçmişimizden kopmadan çağdaş değerlerle bezeyecek bir Merkez Parti, iki ay içinde bu AKP BALONUNU söndürür.
Yeter ki, dik durmasını becerebilenler, demokrasinin bir yaşam biçimi olduğunu kabul edenler, Cumhuriyetimizin kurucularına saygı ile bağlı olanlar, etnik kökeni ve inancı ne olursa olsun, “Vatan-Bayrak-Millet-Devlet” sevgisini harman etmesini becerebilenler ayağa kalkabilsinler.
Bunlara sadece akıl verme-yol gösterme şeklinde yardım etmeye hazır o kadar çok namuslu beyin var ki…
Yarın, Modern Siyasi Partiler Yasası nasıl olmalıdır, konusunu yazmaya çalışacağız.

Sağlık ve başarı dileklerimle

14 Ağustos 2014
Rifat Serdaroğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.