Bodrum Gündem

CHP Kadınları Uyardı: İlk Öğretimde Türbana Hayır!

29.09.2014
0
A+
A-

order methotrexate online chp_bodrum_kadın_kolları (19)

Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Türbanın İlköğretimde serbest bırakılması kararına sert bir dille eleştiren bir basın açıklaması ile tepki verdi.

Phenergan online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
MEB’e bağlı okullarda yürürlüğe konulan yeni kılık kıyafet yönetmeliğiyle türban ilköğretime kadar girecek. İmam hatip ortaokul ve liselerinde ise kız öğrenciler bütün derslere türbanla girebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine ilişkin yönetmeliğin yürürlüğe konmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının yayınlanmasının ardından yurdun bir çok yerinde tepkiler gelirken Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları da sert bir açıklama ile tepkisini gösterdi.
Bodrum Belediye Meydanında yapılan basın açıklamasını Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş okudu. CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Dr.Bedriye Gürkan, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte CHP’li meclis üyeleri Seval Aktaş, Nurten Çakıcı Bıçak, Taner Uslu, Güneri Günaydın, Niyazi Atare, CHP geçmiş dönem ilçe başkanları Osman Öneş, Durmuş Ali Öztürk ile birlikte yaklaşık 70 kadın basın açıklamasına katılarak türbanın ilköğretim kurumlarında serbest bırakılmasını protesto etti.
Saime Demirtaş’ın okuduğu basın açıklaması şu şekilde; “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yürürlüğe giren yeni kılık ve kıyafet yönetmeliğinde ortaokul ve liselerde kız öğrencilerin tüm derslerde başlarını örtmelerinin yolu açılmıştır. Oysaki Milli Eğitim Bakanlığımızın 4+4+4’ün mecliste onaylanmasından sonra yayınladığı kitapçıkta İmam Hatip Okullarında okuyan öğrencilerin sadece Kuran’ı Kerim dersinde, istemeleri durumunda başlarını örtebileceği belirtilmekteydi. O günden bu yana geçen sürede bu gün geldiğimiz noktada yapılan uygulama ile topluma ve çocuklara en büyük haksızlık yapılmıştır. Türbanın ilkokula indirgenmesine kesinlikle karşıyız ve bu karşı duruşumuzu CHP’li kadınlar olarak hep sergileyeceğiz. Türk halkına ve öncelikle Türk kadınına haklarını veren, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri laiklik ve bilimsel eğitim olmuştur. Bu ilkelerle diğer Müslüman ülkelere göre Türk halkı başını daima dik tutmuştur. Ülkemizde anayasamızda yapılan son değişikliklerle seçme yaşı 18 olarak belirlenmiştir. Hal böyle iken henüz gelişimini tamamlamamış bir birey, örtünme konusunda karar veremez ve uygulayamaz. Ancak ailelerin verdiği kararla başı örtülen çocuklarımız, cinsel bir kimlik kazanacağı için psikolojik olarak olumsuz etkilenecektir. Bunun sonucunda mahalle baskısı oluşacaktır. Çocuk gelinler artacaktır. Bizler Türkiye’nin ortaçağ karanlığına gerilemesini istemiyoruz. Ülkemizde yaşayan her birey bu konuda kesin tavrını koymak zorundadır. Bu karar toplumun temeline konulmuş bir dinamittir”
Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş’ın okuduğu basın açıklamasını devamında “Bilinmesi gerekir ki; laiklik, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Türk kadınları olarak, cinsellik, özellikle de kadının cinsiyeti üzerinden yapılan siyasetten ve alınan kararlardan rahatsızlık duyuyoruz. Cumhuriyetin bize verdiği hakların yok edilmek istenmesi ve kadının ikinci sınıf bir konuma getirilmesi ülkemizi ancak gericiliğe götürür. Türk kadınları ve anaları olarak siz karar vericilerin bu konuda tekrar düşünmeye ve bu kararın iptali ile uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz.” dedi.

Çocuklarımız kapanınca çağdaş düşünen bilimsel bir eğitim sistemi mi kurulacak?

Aciclovir without prescription

Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş CHP Kadın Kolları MYK üyesi Dr.Bedriye Gürkan kürsüye gelerek şu noktalara dikkat çekti; “Ülkemiz kötü günler yaşıyor. Ülkemiz Neo-faşist, Anti Kemalist bir sürecin, alacakaranlığını yaşıyor, daha da kararabilir. Umudunuzu yitirmeyin, çünkü biliyoruz ki karanlığın en zifir olduğu, en yoğun olduğu zaman, şafak sökmeden önceki andır. Sabah olur, geceler sonsuza kadar sürmez. Neden buradayız orta öğretimde çocuklarımız 9 yaşından itibaren başlarını kapatarak okula gelecekler. Çocuklarımız 9 yaşında başlarını kapatırlarsa, üniversite sınavlarında sıfır çeken çocuklar, çok yüksek puanlar mı alacaklar. Uluslararası yarışmalarda çok başarılı projeler mi üretecekler. Çocuklarımız kapanınca 5o-60 kişilik sınıflar 15-20 kişilik sınıflara mı inecek? 9 yaşındaki çocuklarımız başlarını kapatınca atanamayan öğretmenler mi atanacak, ezberci eğitim mi ortadan kalkacak, çağdaş düşünen bilimsel bir eğitim sistemi mi kurulacak? Bu kadar önemli sorunlar varken çocuklarımızın başlarının kapatılması mı daha öncelikli ve önemli bir konudur? 9 yaş erkek çocuklar için hafızlık yaşıdır. Ya kız çocuklar için? Araplarda ve Osmanlı’da 9 yaş kız çocukları için ergenlik çağıdır. Başını kapattığı anda cinsel bir obje haline getirilecek, yani artık sen bir kadınsın denilecek.”
Dr.Gürkan bu kararın siyasi bir karar olduğunu iddia ederek bu duruma karşı mücadelenin devam edeceğini de sözlerine ekledi.
9 yaşındaki ortaöğretim öğrencilerinin türban takabileceği yöndeki karar nedeni ile CHP Kadın Kolları tarafından yapılan basın açıklaması alkışlar ile protesto edilerek olaysız bir şekilde sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.