Bodrum Gündem

BESİAD 8. Dönem Başkanını Seçti

19.10.2014
0
A+
A-

besiad_genel_kurul_ekim_2014 (48)BESİAD Genel Kurulu BODTO Konferans salonunda gerçekleştirildi. Tek aday ve tek liste ile yapılan genel kurul sonunda İlhami Uğur Özden BESİAD Başkanı seçildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un önde gelen Sivil Toplum Kurumlarından birisi olan BESİAD 8.Dönem Genel Kurulu BODTO Konferans Salonunda yapıldı. Genel Kurul için yeterli katılımın olduğu genel kurul beklenildiği gibi oldukça neşeli ve hoşgörülü bir şekilde tamamlandı. BESİAD üyesi olan ve Muğla Milletvekilliği için ismi geçen Hüseyin Anıl ve Okan Özsu ile birlikte yine BESİAD üyesi CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ve BESİAD üyesi iş insanları katıldı. BESİAD Genel Kuruluna iş kadınlarının da yoğun ilgisi vardı. BESİAD Üyesi olan AKP İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ise AKP Bodrum İlçe delegasyon seçimleri nedeni ile genel kurula katılmadı.

10 Gündem maddesi ile yapılan BESİAD Olağan Genel Kurulu, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı.

besiad_genel_kurul_ekim_2014 (36)BESİAD Taraflıdır…

Tek liste ve başkanlık içinde tek adayın olduğu BESİAD Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Ahmet Biçer seçildi. Divan üyelerinin seçilmesinin ardından BESİAD’ın 6 ve 7.Dönem Başkanlığını yapan Engin Ali Kaplan konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

BESİAD’ın 6 ve 7.Dönem Başkanı Engin Ali Kaplan “Bodrum’un değerli iş insanları. Bodrum’un ve Türkiye’nin en özenli, en ilkeli sivil toplum örgütlerinden birisi olan BESİAD’ın değerli mensupları.” şeklinde hitap ederek başladığı konuşmasının başında BESİAD’ın 12 yıl  önce kurulduğunu ifade ederek “Bu örgüt benim her konuşmamda dile getirdiğim gibi mayası, özü, ilkeleri ve kültürü olan bir örgüttür. Bu örgüt taraflı bir örgüttür. Tarafı Bodrum ve memleket sevdasıdır, sevgisidir.  Terazinin her zaman Bodrum’a değer katacak kefesine hizmet etmiştir. Bu bizden önceki yönetimlerde de bizim yönetim ettiğimiz dönemlerde de değişmemiştir. İnişli çıkışlı günler yaşadıysa da her süreçte sözünü ettiğim öz kültür sayesinde, daha da büyüyerek yoluna devam etmesini sağlamayı bilmiştir.” dedi.

Kurulduğu günden bu yana üyesi olduğunu ifade eden Kaplan “BESİAD’da küçük büyük bir çok görevi yerine getirdim. Sivil toplum örgütçülüğüne, iş adamlığına, vizyona ve profesyonelliğe dair sahip olduğum bir donanım varsa bunda BESİAD’ın payı büyüktür. 3 yıldır da sizlere ve Bodrum iş hayatına BESİAD’ın başkanı olarak hizmet etmeye çalışıyorum. Her ne kadar geride bıraktığımız iki yılın sonunda olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriyorsak ta,  değerlendirmelerimi yaparken bazı noktalarda geride bıraktığımız dönemi bir bütün olarak ele almamak mümkün değil.” dedi.

besiad_genel_kurul_ekim_2014 (24)GESİFED ve TÜKONFED Üyelikleri Sonlandırıldı…

Oldukça önemli açıklamalarda bulunan Engin Ali Kaplan BESİAD olarak mensubu ve kurucusu oldukları GESİFED’deki ve mensubu ve genel kurul delegesi olunan TÜRKONFED’deki tüm görevlerden de istifa ettiklerini açıkladı. Kaplan “Derneğimiz an itibariyle ne GESİFED’e ne de TÜRKONFED’e üye değildir. Bu konu uzun bir konudur. Burada üyelerimizin ödediği paraların, yönetim kurulu üyelerinin değerli vakitlerinin boşa harcanmaması adına bu kararları aldığımızı söylemekle yetineceğim. Eğer vaktimiz yeterli olur ise bu konuda gerekli açıklamaları yapabilirim.” dedi.

Orman Projesi de Askıda Bekliyor…

Kaplan, başkanlık döneminde oldukça heyecanla başlanılan “BESİAD Orman Projesinin” de bürokratik engellere takıldığını ve hedeflenen bağışın toplanamadığını söyledi. Toplanmış olan paranın BESİAD hesabında, Bodrum Belediyesi ile birlikte bir orman çalışmasında kullanılmak üzere bekletilmekte olduğunun bilgisini veren Kaplan “Yine bu konu ile ilgili de talep olması durumunda gerekli açıklamaları memnuniyetle yapabilirim.” dedi.

Başka bir konuda yolda kalmadık…

Bu iki konu dışında yolda kalmadıklarını söyleyen BESİAD’ın 6 ve 7.Dönem Başkanı Engin Ali Kaplan Derneğimiz bir önceki dönemde yönetimi devraldığımızda çok ciddi fiziki imkan sıkıntıları ve kurumsallık ihtiyacı içinde idi. Bunun yanında ekonomik olarak da ciddi sıkıntılar içinde olduğu tespitlerimiz arasındaydı. Bu ifadeleri kesinlikle daha önceki yönetimleri eleştiren manada kullanmıyorum. Başta da söylediğim gibi kurumumuz sıfır noktasından yola çıkmış, her yönetimin çabası ve emeği ile bir noktaya gelmiştir. Bu doğal ve kümülatif bir süreçtir. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada BESİAD’a yönetim etmiş her kadronun emeği vardır.” dedi.

buy Plavix online besiad_genel_kurul_ekim_2014 (21)Beş Konuya Odaklandık…

6. ve 7.dönem BESİAD Yönetimi olarak beş konuya odaklandıklarını kaydeden Kaplan bunları şöyle sıraladı; “Bize yakışan ve ihtiyaç duyduğumuz fiziki imkanlara, vitrine ve kurumsal yapıya ulaşılması, Ekonomimizin güçlenmesi, Derneğimizin tanınması ve yayılması, Üye yapımızın standartlarını yükselterek üye sayımızı artırmak, Bütün bunları yaparken üyelerimize hizmeti aksatmamak. Bugün bu amaçların tamamına ulaştığımızı gururla söyleyebilirim. Web sitemizden logomuza, dernek ofisimizden personel kalitemize, iletişim ve sosyal medya yeteneklerimize, Bodrum’da bir çok kurumun faydalı işlerine ve projelerine ücretsiz ev sahipliği yapan dernek merkezimize kadar artık BESİAD ayakları yere sağlam basan ve daha büyük hedeflere koşabilecek güçte bir iş adamları derneğidir.”

BESİAD üyesi olmanın sağladığı maddi ve somut avantajlar, üyelerine kesintisiz sunduğu faydalı projelerinin yanında, artık bir prestij kaynağı da olduğunu vurgulayan Engin Ali Kaplan “Derneğimizde üye alımları ile ilgili kriterler ve iş akış planı somutlaştırılmış ve üye yapımızın çıtası en üst seviyelere getirilmiştir. Her hafta kesintisiz yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantılarımızın ilk maddesi mutlaka üyelik talepleri olmuş, bu talepler çok titiz filtrasyonlara tabi tutulmuş ve gelinen bu nokta her seferinde bize doğru yolda olduğumuzu göstermiştir.” dedi.

Uzun Yıllar Sürecek Projeler…

7. dönemde uzun yıllar sürecek projelerin başladığına dikkat çeken Kaplan “Ustalık Belgesi, Akademiden Kariyere gibi projelerimiz bunlardandır. Bu gibi projeler ile aynı zamanda Bodrum sınırlarını aşıp, Muğla Büyükşehir Belediyesinin himayesine aldığı ilk projeyi üreten sivil toplum örgütü olmayı başardık. Yani yine Bodrum sınırları dışına çıktık. Hepiniz koltuklarınıza oturduğunuzda 11 sayfalık bir faaliyet raporu sizleri hazır bekliyordu. Bu rapor 2 yıl boyunca yaptığımız çalışmaların yazıya dökebildiğimiz kısmıdır. Bu çalışmalar benim ve yönetim kurulu üyelerimizin maddi manevi fedakarlıklarının neticesinde ortaya çıkmış bir emek ürünüdür.

besiad_genel_kurul_ekim_2014 (25)Türkiye ve Bodrum’un Önemli Olayları 6. ve 7. Döneme Denk Geldi…

Bir çok majör gelişmenin kendi dönemlerine denk geldiğine dikkat çeken Kaplan “Gezi, bir ticaret odası ve bir yerel seçim sürecini, derneğimiz güç kaybetmeden, ilkelerinden sapmadan, kurumun yapısını unutmadan, üyelerinin görüş ve düşüncelerine maksimum saygı çerçevesinde yönetmiştir.” dedi.

BESİAD’ın 6 ve 7.Dönem Başkanı Engin Ali Kaplan, BESİAD’ın bütün üyelerinin bu derneğin çalışmalarına ve projelerine olumlu hiç bir katkıyı esirgememesini, yeni yönetimi yalnız bırakmamasını dilediğini söyledi Kaplan konuşmasını “Başkanlık yaptığım dönemde; her an yanımda ve arkamda olan yönetim kurulu üyelerim Gündüz Nalbantoğlu, Ahmet Gümüş, Cafer Doğan abilerime, Selçuk Haşar, İlhami Özden, Emre Köroğlu, Timur Yıldırım, Hüseyin Başyazıcıoğlu, Kemal Özyurt, Feridun Sezgin, Altan Tezdiker’e  bu görevi icra etmeye çalıştığım esnada bana desteğini ve sabrını esirgemeyen sevgili eşim Nazlı Kaplan’a, işlerimde eksik kaldığım anda arkamda duran abim Barboros Kaplan’a, bugün Besiad üyesi olsa da olmasa da derneğimize emek vermiş tüm dostlarımıza, BESİAD’ın bu gücünde emeği olan tüm geçmiş dönem başkanlarıma ve tabiki bu görevi bize layık gören siz değerli Besiad üyelerine yürekten teşekkürü borç bilirim.” şeklinde tamamladı.

Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresinin ardından, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’nun ayrı ayrı ibrası yapıldı. Tahmini bütçenin görüşülerek onaylanmasından sonra ise 6. Gündem maddesinde yer alan tüzük tadilatına gerek olmadığı ve gündemden çıkartılması oy birliği ile kabul edildi.

Üyelik aidatlarının görüşülmesi, sırasında ise birkaç itiraz ve görüş dile getirilirken Divan Başkanı Biçer, BESİAD’ın 6 ve 7.Dönem Başkanı Engin Ali Kaplan’ı kürsüye davet ederek itirazlara ve görüşlere yanıt vermesini istedi. Dernek üyelik ve giriş aidatının artırılması yönünde oylama oy çokluğu ile kabul edildi.

besiad_genel_kurul_ekim_2014 (45)Yönetim Kurulu İçin Tek Liste Aday…

Yeni Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçiminde U.İlhami Özden başkanlığındaki tek liste oy birliği ile kabul edildi.

Buna göre BESİAD 8. Dönem Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;

BESİAD ASİL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Uğur İlhami Özden, İ.Emre Köroğlu, Timur Yıldırım, Enver Kılıç, Hüseyin Başyazıoğlu, Pelin Topanoğlu Ökten, Kemal Özyurt, Neslihan Nazlıoğlu, Yılmaz Algül, Ahmet Gümüş.

purchase Nexium BESİAD YEDEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Altan Tezdiker, Selçuk Haşar, Nazlı Aydoğan Kaplan, Kamil A. Küsülü, Feridun Sezgin, Hafize Dilek Öz, Mithat Karabıyıkoğlu, Erol Aktı, Ömer Dengiz, Gündüz Nalbantoğlu

BESİAD DENETLEME KURULU ASİL ÜYELERİ:

Ahmet Çataklı, Hüseyin Anıl, Süleyman Orkun

BESİAD DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ:

Güneri Günaydın, Abdullah Servet, Recai Seymen

BESİAD DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ:

A.Sertaç Tözün, H.Rüştü Tezcan, Kazım Arslan

BESİAD DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ:

İsmail Sever, Nasih Demir, Sami Cansöz

Projelere Devam…

Seçimin ardından BESİAD üyelerine bir teşekkür konuşması yapan U.İlhami Özden önce kendini tanıttı. Uğur İlhami Özden , 1971 Artvin doğumlu. Turizm Otelcilik mezunu, evli, iki kız, bir erkek evladı var. 14 yıldır Bodrum’da yaşayan Özden Vodafon, Ege Bölge bayisi olan İÇKALE İletişim A.Ş. ‘nin sahibi.

8. Dönem Besiad Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak seçilen U.İlhami Özden konuşmasını şöyle sürdürdü; “7. Dönem Yönetim Kurulu’nun başlatmış olduğu ; Ustalık Belgesi, Akademiden Kariyere, Ödül Projesi, Bodrum CV gibi projelerin devamını sağlayacağız. Yeni Yönetim Kurulu olarak; Bodrum’un vazgeçilmez değerleri olan Bodrum sandaleti, Bodrum Mavisi, Bodrum Mandalinası ve Bodrum Gulet’i ile ilgili farkındalığın artması kamuoyunun yaratılması ve geliştirilmesi konusunda Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve siz değerli BESİAD üyeleri ile takipçisi olacağız. Kadın üye komisyonu çalışmalarına devam edilecek olup turizm geliştirme, BESİAD İnternational, Genç BESİAD komisyonları kurulacak. BESİAD üyelerimizin istihdama yönelik, yapacağımız tespitler sonucunda sektörel eğitimler verdirmek. BESİAD üyelerimizin ticari faaliyetlerini destekleyecek ve geliştirecek Workshop’ları yapacağız. Bodrum iş dünyasına fayda sağlayacak çevre il ve ilçelerdeki iş adamları dernekleriyle köprüler kurulacaktır.”

Özden konuşmasını yine Halikarnas Balıkçısının Merhabasıyla tamamladı.

Dilek ve Temenniler bölümünde Hüseyin Anıl kısa bir konuşma yaparak ülke ve Bodrum gündemine dair tespitlerini ve görüşlerini BESİAD Üyeleri ile paylaştı.

Genel Kurul kapanışı yapılırken divan başkanı Ahmet Biçer cheap Viagra “Bu gün burada hoşgörü ve barış içinde yapılan ve her birimizin yüzü gülerek biten genel kurulların, tüm ülkeye yayılmasını diliyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.