Bodrum Gündem

BORÇLUYUZ…

nuran yüksel 1 buy Valtrex Propranolol 20mg generic Plavix

Bizler biliyoruz…inanıyoruz..Cumhuriyet asla yıkılamaz…yıkılmayacak.Atatürk ün aydınlanma devrimleri sayesinde güzel ülkemizde sonsuza dek özgür kalacağız.Bu düşünceye olan inancım ve umudum asla bitmeyecek.

Ölümünün 76.yılında hayalini kurduğu Türkiye den geriye ,çağdışılığa doğru ilerleyen bir yönetim ,iktidar felsefesinin varlığının arsız gücünü   her gün görsek de

Her geçen gün hukukun üstünlüğüne gölge düştüğünü, hiç çekinmeden Atatürk eve O’nun eserleri ne dil uzatıldığını görsek de

Cumhuriyet kazanımlarını bir bir yok saymaya çalışsalar da

Cumhuriyet felsefesini yok etmek için eğitim sistemini allak bullak etseler de

Bütün bunlar yapılırken Atatürkçüyüm ,Demokratım diyenlerin hala ne kadar çok aymazlık içinde oldukları görülse de

‘’Köylü milletin efendisidir’’diyen Mustafa Kemal den ,zeytin ağaçlarını korumak isteyen köylü kadınları yerlerde sürükleyen bu sürece nasıl geldik.Bizim hiç mi suçumuz yok .bugün iktidar partisi tüm zeytin alanlarını yok etmek için bir kanun çıkarmak üzeredir.unutmayalım ,kesilecek her bir zeytin ağacı çocuklarımızın nafakalarının çalınması demektir.eğer bunun acısını gerçekten yüreğimizde hissediyorsak.asla unutmamalıyız.

ATAMIZA BORÇLUYUZ.Ama hangi durum da olursak olalım UMUDUM hiç bitmeyecek.

Kurtuluşun ardından yok olmak üzere olan bir ülkeyi CUMHURİYET ile taçlandıran ,aydınlanma yürüyüşünü başlatan,kadın haklarından siyasete ,tarımdan kültüre,çok sayıda ilklere imza atan ,ülkesinin geleceğini çocuklara ve gençlere emanet eden ilk dünya lideri MUSTAFA KEMAL e olan inancım ve umudum ,umutlarımız asla tükenmeyecek. O nedenle

Atam a borçluyum…borçluyuz..

Atatürk hayatın her alanında tüm insanlara eşit fırsatlar sunulması nın bir zorunluluk olduğunu 1923 de belirtmiştir.demiştir ki ‘’bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi kadınlarımıza karşı yapılan ihmal ve kusurdandır. ’’bu gerçek le bugün çok acı bir şekilde karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz.bugün bu eşitsizliklerin aşılması için sosyal demokrat bir düzenin olması gerektiği artık herkes ce görülüyor. Görülüyor ama nasıl .Hangi sosyal demokrat politikalarla ,hangi sosyal demokrat yönetimlerle bu sorunu aşabileceğiz bilemiyorum.

‘’Türkiye’nin Birleştirici Gücü ‘’iddiasında olan yönetimlerin artık gerçek sosyal demokrat politikalarla buluşma zamanı çoktan geldi de geçiyor.

Umutlarımız için , önce yolumuzun gerçekten çok zorlu bir yol olduğunu bilmemiz gerekiyor.bugün muhalefet partileri sıradan bir iktidar partisiyle mücadele etmiyorlar.bir AKP devletiyle karşı karşıyalar.1923 de kurulan tek partili dönemleri zamanın koşullarını dikkate almadan eleştirerek iktidara gelenler ,bugün valisi,kaymakamı,emniyetiyle 1014 ün tek partili Devleti oldular.muhalefet neyle mücadele ettiğini, karşı karşıya olduklarını asla unutmadan hareket etmek ve politikalar üretmek zorundadırlar.

ATAMIZA BORCUMUZ VAR.

Evet …akılla yönetilen bir ülkede ve kurumlarda önce adalet olur.buna inananların kendi içlerinde yitirdikleri adaleti ve samimiyeti öncelikle sağlamaları şarttır.önce benim gibi düşünmeyen yok olsun,benim olsun küçük olsun,duygularının yok olduğu örgütsel yapılanmaların sağlanması mutlaka şarttır.

Yerelde ve genelde kişisel çıkarların değil ,toplumsal çıkarlar adına yapılan örgütlü çalışmaların çoğaldığı örgütsel yapılanmayı bir an önce gerçekleştirmek bugünkü yöneticilerin asli görevi olmalıdır.

ATAMIZA BORCUMUZ VAR..

Evet 20015 de yani dört ay sonra yine kader seçimlerinden birisi daha yapılacak birileri seçilecek, birileri seçilemeyecek ancak ‘’VARLIK İÇİNDE ,BİRLİK İÇİNDE ÖZGÜR BİÇİMDE ‘’yaşayacağımız bir BODRUM ve TÜRKİYE’yi yaratacak çalışmaların öncelik olması, kimlerin milletvekili olacağından daha önemli olmalıdır.

Yerelde ve genelde bugüne kadar yaşanan politikalardaki insan kirliliği ,inançsızlık güvensizlik ,plansızlık ,samimiyetsizlik acilen yok edilmek zorundadır.aksi takdirde yine hüsran kaçınılmaz son olacaktır.

Unutmamalıyız.İKTİDAR YOLU BİRLİK ,DAYANIŞMA VE ÖRGÜTLÜ MÜCADELEDEN GEÇER.ANCAK UMUT ,COŞKU VE MÜCADELEYLE KAZANILIR.

O nedenle ,ruhunda özgürlük ,demokrasi cumhuriyet ,Mustafa Kemal aşkı olan tüm insanlara ,hangi siyasal partide olursa olsun özellikle gençlere ve kadınlara sesleniyorum.

Zaman …Cumhuriyet adına birlik olabilmeyi bilmek ,görmek zamanıdır.

Zaman …kişileri bir yerlere taşımak adına siyasetin kirli yüzünü artık yok etme zamanıdır.

Zaman..29 ekimlerde ,10 kasımlarda sadece Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunmak, ,yürüyüşler,marşlar söylemek zamanı değildir.

Zaman halkın içinde ,halkın anlayacağı ve inanacağı gerçek sosyal demokrat politikalar üretme zamanıdır.

Zaman ..aydınlık yarınlara kavuşmak için verilecek inançlı,kararlı ,coşkulu mücadelenin verilmesi zamanıdır.

Unutmayalım ..

ATAMIZA BORCUMUZ VAR.

NURAN YÜKSEL

EĞİTİMCİ

GEÇMİŞ DÖNEM BODRUM BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ

GEÇMİŞ DÖNEM CHP YÖNETİCİSİ

11-kasım- 2014

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Filiz Vural dedi ki:

    Yorum

  2. Filiz Vural dedi ki:

    Gerçekler ne kadar acı olsa da bize duyurduğunuz için, görevinizi yaptığınızı düşünerek, sağ olun diyorum.Ne acıdır ki bu gerçekleri göremeyecek kadar uyuşuk beyinler, hala her şey düzgün gidiyor, ülke zenginleşiyor diye at gözlüğü ile olayları seyir ediyor.Ne yapsak nasıl yapsak uyandıramıyoruz,Birileri seçilsin bize de ekmek kapısı açılsın diye koşturanlar;memlekette bizim olan ne kaldı diye bir sormaları gerek.KAFASIZ ,İLKESİZ,NİTELİKSİZ kişilerin yönetiminden ne zaman kurtulacağız Yanlarına vitrin diye bir ATATÜRK kadınını alarak ki( iktidar da ki göstermelikler bunu çok yapıyor) meydanlar da gezmekle ATATÜRK ÇÜ olunmuyor. Kendi eşinle toplumda gezebiliyor musun? İşte budur.Kalemine sağlık ilkeli,bilgili ATATÜRK çü arkadaşım.