Bodrum Gündem

Facebook Mağduru Muhtar

Facebook Mağduru Muhtar
24.12.2014
0
A+
A-

bodrum_kumköy_muhtarı_ergun-tas (55)

Bodrum’a bağlı Kum Köy Mahalle Muhtarının facebook hesabını ele geçiren kişi veya kişiler muhtar Ergün Taş’ı zor durumda bıraktı.

Sildenafil online cheap Ventolin
Bodrum Gündem Haber Disulfiram online

“Facebook hesabından çekiliş için kredi kartı numarası istiyorsun. Bu ne çekilişi hayırdır ?” şeklinde sorular ile muhatap olan Kum Köy muhtar Ergün Taş böyle bir talepte bulunmadığını söyledi. Daha sonra facebook hesabının dolandırıcılar tarafından ele geçirildiğini anlayınca, geceyi tanıdıklarını arayarak geçirdi. Muhtar Ergün Taş, facebook hesabında bulunan birçok kişiyi arayarak durumu anlattı ve kesinlikle kart bilgilerini vermemelerini söyledi. Kart bilgilerini istemenin dışında, Facebook hesabında bulunan bayanlara da uygunsuz mesajlar gönderildiğini duyan Ergün Taş, bunun üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Dolandırıcılar Kredi Kartı Bilgilerini İstiyorlar…

Facebook hesaplarını ele geçiren kişi veya kişiler önce “ Selam Nasılsın” yazıyor ve karşı taraftan mesaj geldiğinde hemen konuya giriyor ve “Saol bende iyiyim yeni yıla özel hediye çekilişi dağıtıyorum, seni de düşündüm, kredi kartın yanında mı?” yazarak karşı taraftan kredi kartı bilgilerini istiyorlar ve “Oasis’ten gelen mesaja, kart numaranı ve evet yaz” şeklinde mesaj gönderiyorlar.

Muhtar Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu…

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayette bulunan Kum Köy Mahalle Muhtarı Ergün Taş dilekçesinde şunları yazdı:

“20.12.2014 akşam saatlerinde, internette facebook üzerinden facebook hesabımın şifre bilgileri alınmıştır. Söz konusu şüpheli, benim şifrelerimi internetten çalarak bilgilerimi edinmiştir. Tanıdığım bütün arkadaşlarıma adımı kullanarak kredi kart numarası ve bayan arkadaşlarıma taciz şeklinde kelimeler sarf etmiştir. Şu an Kum Köy Mahallesi muhtarlık görevimi devam ettirmekteyim. Söz konusu kişi ve kişiler tarafından mağdur duruma düşürüldüm.”

Her defasında farklı bir yöntem izleyerek vatandaşları dolandırmaya çalışan kişi veya kişilere karşı uyarılarda bulunan yetkililer, kesinlikle cep telefonundan veya sosyal medya üzerinden kendilerinden özel bilgilerini isteyen kişilere inanmamalarını, isteyerek dikkatli olmaları gerektiklerini belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.