Bodrum Gündem

MHP’den Sert İmar Soruları

MHP’den Sert İmar Soruları
08.01.2015
0
A+
A-

mhp_kocadon_imar_turgutreis_konacık_gündoğan (3)

MHP’nin yazılı soru önergesinin detayları, basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. Çok dikkat çeken iddialar var…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

MHP İlçe Başkanı Asım Başaran Bodrum Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısında, Belediye Kanunun Meclisin Bilgi Edinme ve Denetim Yolları başlıklı 26.maddesine göre 8 maddeden oluşan konularda yazılı soru önergesinin detaylarının kamuoyu ile paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Bodrum Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısında, MHP grubu yazılı olarak yanıtlanmak üzere bir soru önergesi vermişler, başkan Kocadon’da yazılı olarak yanıtlayacaklarını, eğer isterlerse belirleyecekleri bir gün ilgili birimler tarafından MHP’li meclis üyelerine soruları ile ilgili bilgilendirme yapabileceklerini ifade etmişti.

9 MECLİS ÜYESİ İMZASI İLE SERT SORULAR…

MHP İlçe Binasında yapılan basın açıklamasında, MHP’li Meclis üyeleri Birol Aydın, Erdinç Tekinkaya, Mahmut Özbelen, Mazlum Ağan, Mustafa Dağdelen, Mustafa Paşalı, Remzi Güngör, Süleyman Mazı tarafından imzalanmış ve başkanlığa sunulmuş olan soru önergesinin detaylarını kamuoyu ile paylaşan MHP İlçe Başkanı Asım Başaran soru önergesinin istek nedenlerini şöyle açıklıyor;

“Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından 20.04.2014 tarihinde Bodrum İlçe sınırları içerisinde   imar faaliyetleri “Bulanık suda balık avlanmaz “ kavramına dayanarak, toplayıp düzgün bir hale getirebilmesi için durdurulduğu halkımıza duyurulmuştur. Bilahare Konacık, Gündoğan, Turgutreis dışındaki yerlerde imar faaliyetlerinin 15.09.2014 tarihinden itibaren açıldığı bildirilmiştir. Gelinen aşamada Başkanlık kararının keyfi ve yasal dayanağının olmadığı, bazı vatandaşlarımızın iflasın eşiğine geldikleri, evine ekmek götürmekte zorlandıkları, ayrımcılık yapıldığına dair yoğun şikayetlere maruz kalmaktayız. Bu gerekçelerle, Belediye Kanunun Meclisin Bilgi Edinme ve Denetim Yolları başlıklı 26.maddesine göre aşağıdaki konularda yazılı soru önergemizi sunuyor ve aşağıdaki konularda Belediye Başkanı Sn.Mehmet Kocadon ‘un tarafımıza yazılı bilgi vermesini talep ediyoruz.”

order Baclofen mhp_kocadon_imar_turgutreis_konacık_gündoğan (1)ÇOK SERT SORULAR VAR…

MHP İlçe Başkanı Asım Başaran basın açıklamasının devamında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından yanıtlamak üzere şu soruları sorduklarını söyledi;

1)-Bulanık suda balık avlanmaz sözünden kastınız nedir? Eski sınırlara göre geçmiş 5 yıl boyunca Belediye Başkanlığını yaptığınız Bodrum İlçesinde sizin tabirinize göre imar planları bulanık suda mıydı?Başkanlık yaptığınız döneme ait imar planlarını yine kendi tabirinize göre bulanık sudan kurtarmak için hangi çalışmalar yaptınız detaylı olarak bilgi verirmisiniz?

2)- Belediye Başkanlığı hangi kanuna ve hangi yetkiye dayanarak,yıllar önce kesinleşmiş ve üst ölçekli planlarla da korunmuş imar planlarına dayalı faaliyetleri durdurmuştur?

3)-Bugüne kadar gelinen aşamada resmi makamların (Mahkeme ve İcra Müdürlüklerinin ) imar durumu taleplerine, tarafınızca imar faaliyetleri durdurulmuş olmasına rağmen mevcut planlardan imar durumu ,gönderilerek cevap verilmiş midir? Şayet mevcut planlar gönderilerek cevap verilmişse, planların durdurulduğu neden yazınızda belirtilmemiştir?

4)- Bodrum İlçe belediyesince, imar planlarının durdurulduğu dönemde hangi kişi/kişiler yada şirketlere, Encümen kararları ile imar uygulamasına izin verilmiş ,ayrıca yapı ruhsatı ve imar durum belgesi   verilmiş midir? generic Retin-A

5)-kenttv.net isimli internet sitesinde yer alan açıklamanızda, Konacık,Gündoğan ve Turgutreis mahallelerinde ,sorunlu olmayan yerlerde ,elinizden geldiğince yardımcı olunduğu açıklamanızdan kasdınız nedir? Bu mahallelerde sorun sadece bazı bölgelerde miydi?Şayet böyle ise açıklamalarınızda neden bu hususu vatandaşlarımıza açıklamadınız ?

Prozac price 6)-Konacık,Turgutreis,Gündoğan dışındaki yerlerde imar faaliyetleri açıldığına göre bu yerlerde imar planları bütünleme çalışmaları tamamlanmış mıdır? Bu işi kim hangi sıfatla ve bedelle yapmıştır?Bu işle ilgili 2886 sayılı yasaya göre doğrudan temin yoluna gidilmiş midir yada ihaleye çıkılmış mıdır? Doğrudan temin yada ihale bedeli nedir?

Ayrıca, bütünleme çalışmaları sonuçlanmayan Konacık, Turgutreis, Gündoğan’da bütünleme çalışmalarını kim, hangi sıfatla ve bedelle yapmaktadır ?Bu işle ilgili 2886 sayılı yasaya göre doğrudan temin yoluna gidilmiş midir yada ihaleye çıkılmış mıdır? Doğrudan temin yada ihale bedeli nedir?

7)- Konacık, Turgutreis, Gündoğan’da imar faaliyetlerinin hala durdurulmasının gerekçesi nedir? Burada yaşayan vatandaşlarımıza yönelik keyfi uygulamanız ne zaman sona erecektir?

8)-Yıllar önce kesinleşmiş ve üst ölçekli planlarla korunmuş imar planları ile ilgili yargılandığınız yönünde basına beyanlarda bulunmaktasınız, kesinleşmiş planlarla ilgili hangi suçtan yargılandınız?”

Soruları basın yolu ile kamuoyu ile paylaşmak istediklerini dile getiren Başkan Asım Başaran Meclis toplantısında bazı usül hatalarının yapıldığını da sözlerine ekledi.

mhp_kocadon_imar_turgutreis_konacık_gündoğan (2)

ÇOCUK BAHÇESİNDE TRAFO OLMAZ…

19 maddede yapılan usül hataları ile ilgili bilgi vermek üzere söz alan Meclis üyesi Remzi Güngör Bodrum Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısının 19.gündem maddesinde trafo ile ilgili imar maddesinin olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu;

“Biraz önce sorularda da gördüğünüz gibi imarla ilgili çalışmalarda, imarla halledilmesi gereken gündem maddeleri, meclise gelmesi lazım, meclisten de imar komisyonuna havale olması lazım. Fakat seçimlerden bu yana gördüğümüz kadarı ile bir gündem maddesi dışında, planla ilgili, tadilat ve revizyon ve trafolar ile ilgili konular başkan tarafından komisyona havale ediliyor, komisyon raporu ile beraber meclise geliyor ve mecliste tartışılmadan oylanarak, gündem maddesi tamamlanıyor. Aslında kamuoyunu ilgilendiren plan revizyonları, plan notları, plan hükümleri öncelikle konunun meclise gelip, mecliste tartışmaya açılıp herkesin bilgilendirilip ondan sonra komisyona gönderilmesi gerekir. Etik olarak bu doğru bir yaklaşım olacaktır.”

Remzi Güngör ilgili maddede trafo yerinin bir çocuk bahçesinde olduğunun bilgisini vererek, maddenin daha önce mecliste tartışılması durumunda çok daha uygun bir yere imar verilebileceğini kaydetti.

ÇOK ÇARPICI İDDİALAR…

Asım Başaran ise 20. Gündem maddesi ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Turgutreis mahallesi ile ilgili olarak hazırlanan plan notlarının altında A Grubu Şehir Plancısı yetkisine sahip, Şehir Plancısının imzası olması gerektiğini, ancak bu imzanın olmadığını iddia ederek şu açıklamayı yaptı; “Bu imar kanunu ve planlama yönetmeliğine aykırıdır. Ayrıca bu plan notu revizyonunun, hangi şehir plancısı tarafından hazırlandığını ve bu konuda bir ihale yapıldıysa, hangi tarihte ve kime ihale edildiğini MHP grubu olarak meclis soru önergemizdeki gibi tekrar sizlerin aracılığı ile soruyoruz. Çünkü kamuoyu da bu planlama yetkisi ile ilgili bir takım spekülasyonların olduğu, şehir plancılarının yapması gereken işlerin camcı ve restaurantçı olarak bilinen kişilerin takip ettiği ileri sürülmektedir. Partimize yoğun bir şekilde gelen bu şikayet konusu, sanırım Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatının da muhatap olduğu bir konudur.”

Başkan Başaran merakla bu konunun aydınlatılmasını beklediklerini ifade ederek basın açıklamasını tamamladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.