Bodrum Gündem

Kesmişler, Sonra da Gözlerini Oymuşlar

13.01.2015
0
A+
A-

order Clonidine order tadalafil bodrum_kumbahçe_ölü_yunus_karaya_vurdu-(111) Order No Rx

Bodrum’da, vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler olan ölü yunus balığı sahile vurdu. Balıkçı ağlarına dolandığı sanılan ve gözleri de olmayan yunus, ilçe tarım müdürlüğü yetkililerinin incelemesinin ardından zabıta ekipleri tarafından gömülmek üzere götürüldü.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da (12 Ocak 2015) akşam saatlerinde Kumbahçe sahilinde yaklaşık 2 metre boyunda ölü bir yunus gören vatandaşlar, ilgili birimlere haber verdi. Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen yetkililer balığın üzerinde çip olup olmadığını inceledi. Vücudunda kesik izleri bulunan balıkta herhangi bir çipe rastlanmadığı belirtildi.

Yunus, zabıta ekipleri tarafından gömülmek üzere kamyonete konularak götürüldü. Olayın yaşandığı çevredeki esnaflardan Ramazan Koyunbakan, ölü yunusu görünce zabıtaya haber verdiklerini, balığın vücudunda darbeler ve yaralar olduğunu söyledi. .

Vücudunda kesikler nedeniyle balıkçı ağlarına dolandığını sanılan Yunusun açık denizden geldiğini düşünen kafe işletmecisi Mustafa Erim Çıtırıkkaya “Sahile vuran dalgalar arasında yuvarlanıyordu. Kontrol ettiğimizde ölü olduğunu anladık. İlgililere haber verdik. Açık denizden gelip sahile vurduğunu düşünüyoruz. Çünkü rüzgar 24 saat öncesinden başlayarak denizden kıyıya doğru esmeye başladı.. Yüzgeci parçalanmış ve vücudu yara içerisindeydi. Büyük ihtimalle ağlara dolanmış. Balıkçılar ağı kesmek suretiyle denize atmışlar. Dalgalarla kıyıya vurmuş. Yazık bir memeli bir hayvan öldü. Çok üzüldük. Ege’nin açığından sürüklenerek geldiğini düşünüyoruz ama daha öndeki günlerden açığa atılmışta olabilir. Sonuç itibariyle ağlar bıçakla kesilirken ondada kesikler oluşmuş. Ağı kestikten sonra balığı denize atmışlar. Ağa dolandıktan sonra can vermiştir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.