Bodrum Gündem

Gümüşlük’te 20 Dalgıç Deniz Dibini Temizledi

16.03.2015
0
A+
A-

purchase misoprostol cheap Professional Viagra SLIDE

Bodrum’da, 20’ye yakın dalgıcın ve vatandaşların katılımıyla deniz ve kıyı temizliği gerçekleştirildi. Gümüşlük Mahallesi’nde düzenlenen ve denizden birçok atığın çıkartıldığı temizlik çalışmalarını, oyuncu Nejat İşler’de izledi.

lowest prices for Plavix Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesince ilçeye bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde 20’ye yakın dalgıç ve onlarca vatandaşın katılımıyla deniz ve kıyı temizliği yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan temizlik çalışmalarına, ilçedeki bazı dalgıçlar ve balıkçı tekneleri de destek verdi.

Dalgıçlar ellerinde aldıkları file torbalarla deniz dibinden çıkarttıkları atıkları teknelere ve iskelelere çıkardı. Atıklar arasında bulunan içki ve meşrubat şişeleri, tencereler, demir zincirler ile bazı evsel atıklar ilginç görüntüler oluşturdu.

Belediye ekiplerince meydanda toplanan atıklar tek tek ayrıştırıldı. Çalışmalara katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eğitimin gerekli olduğuna vurgu yaptı.

İnsanların denizi ve çevreyi temiz tutması gerektiğini ifade eden Kocadon, “İnsanlar kolay yolu seçmişler. Çöpleri en kısa yoldan çöpe atmışlar. Bodrum dünyanın gündeminde yerini alıyorsa bu mavi denizi ve doğası sayesinde. Bunlardan bir tanesini yok edersek sürdürülebilir bir Bodrum’u devam ettirmemiz mümkün değil. Çevremize sahip çıkacağız. Bunu yaparken de eğitimi atlamayacağız” dedi.

Çalışmalara Gümüşlük’ten başladıklarını anlatan Kocadon, deniz ve kıyı temizliği çalışmalarını yarımada genelinde haftalara yayarak sürdüreceklerini belirtti.

Temizlik çalışmalarını bölgede yaşamını sürdüren ünlü oyuncu Nejat İşler’de izledi. Geçirdiği rahatsızlığın ardından yeniden sağlığına kavuşan ve Gümüşlük’ü çok seven İşler, Kocadaon’la bir süre sohbet etti.

İşler, bir gazetecinin çalışmalarla ilgili sorduğu soruya, “Bodrum güzel. Güzel kalması için de çalışma yapıyorlar. Bodrum böyle kalsın istiyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 4 saat süren deniz temizliğinin ardından toplanan çöpler belediye ekiplerince bölgeden alındı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.