Bodrum Gündem

Çanakkale Şehitleri İçin İlk Anma Belediye Meydanında Yapıldı

18.03.2015
0
A+
A-

Straterra online buying SLIDE

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bodrum’da ilk tören Belediye Meydanında gerçekleşti.

cheap esomeprazole Colchicine without prescription Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

.Bodrum’da Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri Belediye Meydanında yapılan resmi törenle başladı. Törene Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Funda Akçalı, Bodrum Garnizon Komutanı Göksel Oral, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Hakan Demirörs, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, AKP ilçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz’ün yanı sıra öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Belediye Meydanındaki tören Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, belediye ve diğer kurumların Atatürk büstüne çelenk koymaları ve saygı atışı ile  başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bodrum Muharip Gaziler Derneği adına emekli Tuğgeneral İhsan Beriş, günü anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Emekli Tuğgeneral İhsan Beriş konuşmasında, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesindeki şehitliklerde elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde kefensiz, bazılarının da mezar taşı olmadan görevini yapmış olmanın huzuru içinde yatan kahraman şehitleri minnet ve şükranla anıyoruz dedi.  Beriş Çanakkale’de son erine kadar şehit olan 57. Alayı andıktan sonra sözlerine şöyle devam etti “Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan şehitlerimiz! Ne mutlu size. Kutsal emanetinizi, aldığımız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdınız”.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı anma etkinliklerine Bodrum belediyesi Nurol Kültür Merkezinde devam edilmek üzere meydandaki resmi tören sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.