Bodrum Gündem

VALİ, BODRUM MUHTARLARININ SORUNLARINI DİNLEDİ…

09.04.2015
0
A+
A-

misoprostol online 3

 

 

Bir dizi ziyaret ve incelemeler için Bodrum’a gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Yokuşbaşı Mahallesi The Marmara Otelde düzenlenen toplantıya, Muğla Vali Amir Çiçek, Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla ve Bodrum’da görevli daire amirleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.

Bodrum’un daha güzel olması için işleri yürütenlerle birlikte bir arada olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Vali Çiçek şunları söyledi; “Çözümleri uzakta aramayacağız, sorunları bizzat yerinde çözmek, zaman harcamamak için, yaptıklarımızın daha iyi olması için birlikteliğin olması gerekir. Hepimizin beklediği, yapmaya çalıştığı vatandaşın yüzünü güldürmek. Fakir olsun, zengin olsun, en ücra köşede otursun, etnik yapısı ne olursa olsun, insan olduğu için, yaşaması gereken şartları sağlamak için hepimiz görevliyiz.” dedi.

Vali Amir Çiçek katılımcılara söz vermeden önce, Bodrumspor’un şampiyonluğunu kutlayarak emeği geçen herkese teşekkür etti ve bu şampiyonluğun Muğla için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çiçek, yaşanan sıkıntıların yerinde çözülmesi gerektiğini, ilçede çözülebilecek bir sorunun Ankara’ya götürülerek zaman kaybı yaşandığına dikkat çekti.

Daha sonra mahalle muhtarlarını ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine söz veren Vali Çiçek aktarılan sıkıntıları salonda bulunan daire amirlerine sorarak en kısa zamanda çözümler üretilmesini istedi.

İlk olarak söz alan Yalı Mahalle Muhtarı Halil Köse, DSİ tarafından açılan ve kapatılmayan çukurlar yüzünden kazaların yaşandığını belirterek şunları söyledi; “Geyikli Barajından gelen içme suyu projesinde yenilenen isale hattı çalışmalarından sonra kazılmış olan yolları kimin kapatacağı belli değil. Daha dün akşam bu çukurlar yüzünden bir kaza yaşandı. Açılan kanalın çevresinde hiç bir güvenlik önlemi yok. İhaleyi alan vatandaşın çalışmalarını hızlandırmasını istiyoruz. Turizm sezonu yaklaşıyor. Havalar ısındı, araçlar geçtikçe bölge toz içinde kalıyor.” dedi.

Muhtar Köse’nin dile getirdiği sorunu dinleyen Vali Amir Çiçek sorumlu daire amirine bu yolların ne zaman kapatılacağını sordu. Soruya cevap veren yetkilileri, bu ay sonuna kadar çalışmaların bitirileceğini, en kısa zamanda bu sorunların giderileceğini dile getirdi.

Bunun üzerine Muğla Valisi Çiçek, 102 gün süren çalışmalarda Bodrumlulara en küçük bir sıkıntının yaşatılmadığını ancak bu küçük sorunlarda şikayetler aldıklarını söyledi. Vali Çiçek,” Büyük işleri yaptık böyle küçük işlerde tıkanmayalım. Asfaltlama döneminde oralar kapatılsın.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen İslamhaneleri Mahallesinin altyapı sorunu ve vidanjör ücretlerinin pahalı olmasını Vali Çiçek’e ileten Muhtar Ömer Mazı ise MUSKİ yetkililerinden şu cevap verildi;

Vidanjör ücretleri genel kurul kararı ile belirleniyor. Vidanjörümüzü de sık sık o bölgeye gönderiyoruz. Altyapı çalışmaları ile ilgili olarak da, İslamhaneleri, Turgutreis, Akyarlar, Dereköy ve Peksimet bölgesinde proje ihale aşamasındayız. Bu yılın sonuna kadar projeleri hazır olacak ve 2016 yılı içerisinde de imalatına başlayacağız inşallah. Yaklaşık 150 milyonluk büyük bir yatırım olacak.” order Viagra online Diflucan cheap dedi.

Daha sonra söz alan Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Müdürü Şafak Yaşar, engelli ve maddi açıdan zor durumda olan ailelerin sorunlarını dile getirdi. Evde bakım hizmetleri konusunda yenilikler yapılması gerektiğini savunan Yaşar, Bodrum’da yaşayan bir ailenin karşılaştığı güçlükleri paylaştı.

TÜRSAB Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel ise Bodrum’daki ikinci konutların turizm amaçlı kullanılmasını ve korsan taşımacılığın bölgeye verdiği zararı dile getirdi. Amir Çiçek ise konu hakkında geniş kapsamlı bri çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

Toplantının sonuna doğru önce Muhtarlar Derneği Bakanı Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, daha sonra da Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon böylesi bir toplantının düzenlenmesinden dolayı Vali Amir Çiçek’e teşekkür ettiler.

Katılımcıların sorunlarını dinleyerek çözümleri için talimatlar veren Muğla Valisi, muhtarların ve daire amirlerinin daha çok verimli ve daha dikkatli çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Vali Amir Çiçek bazı sivil tolum örgütleri ile basına kapalı olarak toplantıya devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.