Bodrum Gündem

BODRUM’DAN DİYARBAKIR’A 6 TONLUK DEV HEYKEL…

12.04.2015
0
A+
A-
bodrumdan_diyarbakıra_gidecek_6_tonluk_dev_heykel (4)Diyarbakır’da bir iş merkezinin önüne konulmak üzere sipariş edilen ve Heykeltıraş Hanefi Yeter tarafından tasarlanan 6,5 tonluk ağırlığındaki dev heykel Bodrum’da yapılıyor.
Bodrum Gündem Haber
Bitez Mahallesindeki Genç Metal isimli işletmeye sipariş edilen ve Diyarbakır’a gönderilecek olan 7,5 metre yüksekliğindeki metal heykel kısa süre sonra tamamlanmış olacak.
Demir bölümlerinin büyük bir kısmının tamamlandığı heykelin üzerinde ise Diyarbakır’ın kilim motifleri, halk oyunları figürleri ile davul zurna çalan folklorik figürler de yer alıyor. Heykelin dizaynını yapan teknik ressam Mustafa İşeri, yaptığı açıklamada, heykelin Diyarbakır Forum binası önüne sergileneceğini belirterek şunları söyledi; “Hanefi Yeter’in düşündüğü bir heykel. Heykeli Mehmet Altay ve İsmail İnal ile yaklaşık iki aylık bir çalışma sonucunda tamamladık. Zor bir çalışma oldu. Heykele boya ve cam işlemesi yapılacak. Bu çalışmalarda Diyarbakır’da yapılmaya çalışılacak. Bizim için gurur verici bir iş oldu”
Heykelin üzerindeki figürlerden de bahseden İşeri, “Heykel üzerine Diyarbakır’ın halk oyunlarını ve yöresel kıyafetlerini işledik. Davulcu ve zurnacı folklor figürleri ile Diyarbakır’ın kendine özgü kilim motiflerini yer alıyor” diye konuştu.
Heykelin yapımında çalışan demirci Mehmet Altay da, ilk kez böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, Aciclovir without prescription “Daha önce böyle bir tecrübemiz olmadı. Güzel bir işçilik çıkardığımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.
10 milimlik sacdan yapılan, yaklaşık 6,5 ton civarındaki üç katlı heykelin önümüzdeki günlerde beş parçaya bölünüp Diyarbakır’a götürüleceği öğrenildi.

purchase Prozac
order Propranolol online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.