Bodrum Gündem

BODRUM HEREDOT ÜÇÜNCÜ YAŞ AKADEMİSİ 40 KAT BÜYÜDÜ…

17.04.2015
0
A+
A-

BODRUM HEREDOT ÜÇÜNCÜ YAŞ AKADEMİSİ BEŞİNCİ YILINDA…

Heredot Üçüncü Yaş Akademisi kuruluşunun 5yılı (4)BODRUM HEREDOT ÜÇÜNCÜ YAŞ AKADEMİSİ 5.YIL KUTLAMALARI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ… order diflucan

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem buy Kamagra online

Bodrum’da 2010 yılında sekiz kişi tarafından kurulan Heredot Üçüncü Yaş Akademisi kuruluşunun 5.yılı dolayısı ile üyeleri ile bir araya geldi.

Heredot Üçüncü Yaş Akademisi 5.Yıl Kutlamaları kapsamında bir araya gelen üyelere hitaben kısa bir konuşma yapan kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Şahin coşkulu alkışlar ile kürsüye gelerek bu mutlu günde katılan konuk ve üyelere teşekkür ederek şöyle konuştu;

“5 yıl önce 8 kişi olarak b derneği kurduğumuzda, beş yıl sonra üye sayısının 40 misline çıkacağını ve bu derneğin bir ayda 40’a yakın etkinlik yapacağını hayallerimize bile sığdıramazdık. Ama bu konuda hiçbir karşılık eklemeksizin, fedakarca çalışan bütün üyelerimizin katkılar ile bu günlere geldik. Bu günleri gördük. Bu vesile ile bu son 5 yıl içinde aramızdan ayrılan üyelerimizin hepsini candan ve saygıyla yad ediyorum.”

Heredot Üçüncü Yaş Akademisi kuruluşunun 5yılı (1)Türkiye’de 2010’da kurulan kendi türünde ilk olan bir işbirliği girişimi olan Heredot Üçüncü Yaş Akademisi, beş yıl için değişik ülkelerden farklı altyapılara sahip yaklaşık 300 üyeye ulaştı. Çoğu, mesleklerindeki çalışmalarını tamamladıkları halde faal olmak, yeni insanlar tanımak, yerel ve bölgesel seyahatler yapmak ve üçüncü yaş olarak nitelenen ve halâ hayat dolu oldukları dönemde öğrenimlerine devam etmek isteyen insanlar.  Gönüllü üyeler bir çok program ve etkinlikleri, Türkçe veya İngilizce olarak düzenliyorlar.

Bodrum Karia Princess otelde gerçekleştirilen 5.Yıldönümü kutlama etkinliğine Gazeteci-Yazar Prof.Dr.Haluk Şahin, Gazeteci Yazar Can Pulak ile birlikte yaklaşık 150 üye ve konuk katıldı. Kurucular arasında yer alan ve en yaşlı üye ünlü Psikiyatrist Dr.Ergun Mengi’de kürsüye davet edilerek duygularını şöyle dile getirdi;

“Bir ruh hekimi olarak bu derneği kuran sayın başkanımıza çok şeyler borçlu olduğumuzu birkaç kelime ile anlatmaya çalışacağım. Biz beş sene evveldi, sekiz kişi bir ufacık kitapevinde ufak bir masada toplanırdık. Ben eskiden Bodrum’da 100 kişiden 99’unu tanırdım, şimdi 100 kişiden birini bile zor tanıyorum. İnsan üçüncü dönemini yaşarken iki şeye ihtiyacı var. En başta ruh sağlığı, sonra da beden sağlığı. Yalnızlık ise en kötüsüdür. Siz mutlu olun ki böyle bir derneğimiz var. En güzel tedavi meşgale tedavisidir. Benim dünyada aldığım ene önemli ders güzellikleri görebilmektir. Sayın Başkan çeşitli etkinlikler düzenleyerek sizin ruh dünyanızı aydınlatıyor.”

Toplantının moderatörlüğünü yapan kurucu yönetim kurulu üyesi Semih Adıyaman, Heredot Üçüncü Yaşa Akademisi üyelerinden Robert Patrik’in İngilizce olarak yaptığı konuşmasını Türkçeye çevirdi. Adıyaman Robert Patrik’in konuşmasındaki “Martha(Eşi) ve ben  Türkiye’ye 2005 yılında geldik. Ülkenize hayran olduk. Tarih, iklim Çevre inanılmaz çekici idi. Ama hepsinden ötesi misafirperverlik bizi çok etkiledi. İnandık Bodrum bizim için tam yaşanacak yerdi. Bizim bu vakte  kadar ki yaşamımızın güzelliği için her şey mükemmeldi. Bu mutluluğumuzu burada sürdürmemizin özünde ise Herodot Akademisinin varlığı vardı. Diğer bir deyişle, Bizim burada kalmamızın kalbinde H3A var.” ifadelere özellikle dikkat çekti.

Robert Patrik’in İngilizce olarak yaptığı duygu dolu konuşması ise şu şekilde; cheap Professional Viagra “2010 yılı bahar aylarında, aynı görüşleri paylaşan 8 kişi Uluslararası bir kütüphane ve kültür merkezi kurmak niyeti  ile bir araya geldiler. Amaçları aynı yaş gruplarındaki insanları bir araya getirerek  sanat ve kültüre katkıda bulunmak ve yaşam boyu  öğretimi hayata geçirtmekti. Yapabildikleri, daha doğrusu başardıkları iş ” H3A Herodot üçüncü Yaş Akademisi” olmuştu. Yaşadıkları yer Bodrum’u birlikte oldukları insanlar için,  Kültür’ün , sanatın  merkezi haline getirmek üzere çalışmaları bu çatı altında yürütmeye karar verdiler. H3A son beş yılda  ortalama her yıl 60-80  yeni üyenin katılımıyla büyüdü. Bu süreçte  dört üye vefat etti, Bazı üyeler ise kentden ayrıldıkları için üyeliklerini dondurdular. Şu anda 313  üyemiz var. Ulusları, dilleri, kültürleri birbirinden apayrı 313 kişi. H3A , belki bir kütüphane kuramadı. Lakin, farklı ilgi gruplarını kültür, sanat ve yaşam boyu eğitim bayrağı altında bir araya getirdi.”

Kos Tabibler Odası Başkanı Fanis Dimopulous ve Türk asıllı Yunan Gitarist Mustafa Payzanoğlu’nun da konuk olarak katıldığı Heredot Üçüncü Yaş Akademisi, beşinci yıl kutlama etkinliklerinde yapılan çalışmaları hayranlıkla izlediğini ifade ederek, Hipokrat’ın rölyefinin olduğu gümüş bir anı tabletini Başkan Selçuk’a hediye etti.

İstanbul Haliç Üniversitesi öğretim üyelerinden Udi Üstat Prof.Mutlu Torun’un resitalinin ardından da 5.Yıl Kokteyli düzenlendi.

Heredot Üçüncü Yaş Akademisi, üyelerinden Gazeteci Yazar Prof.Dr.Haluk Şahin 5.Yıl ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi; “Övünç duydum. Örnek bir girişim. Başında bulunan kişilerden birisinin de ağabeyim olması benim kişisel olarak ta kıvanç duymama yol açıyor. Son derece önemli ve örnek. İnsanlar eskisi gibi 60 yaşlarında ölmüyorlar. Emekli olduktan sonra, önlerinde uzun bir üretim yapabilecekleri dönem bulunuyor. Fiziksel sağlıkları yerinde olduğu müddetçe yapabilecekleri çok şey var. Fakat bunun farkında değiller. Kahve köşelerinde, cami önlerinde, sokak aralarında veya evlerde odalarında yalnız bir şekilde hayatlarını tüketmek yerine, o deneyimleri, o enerjiyi bir amaç etrafında buluşturmak, birleştirmek çok yerinde bir fikir. Dünyanın başka yerlerinde de örnekleri var. Doğrusu Bodrum’da bu kadar başarılı olacağını beklemiyordum. Çok başarılı oldu. Bende buradaki kalabalığı görünce iftihar ettim.”

Bodrum’un bu iş için en uygun yer olduğunu ve ülkenin her bir yerinde de yapılabileceğine dikkat çekerken yaşamının büyük bölümünü Bozcaada’ya ayırdığını, lakin yılın 3-4 ayını Bodrum’da yaşamak için planlar yaptığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.