Bodrum Gündem

BESİAD ÜYESİ İŞ İNSANLARI MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN SÖZ İSTEDİ…

07.05.2015
0
A+
A-
besiad_perşembe_ak parti (6)BESİAD PERŞEMBE TOPLANTISINDA AK PARTİ ADAYLARINI KONUK ETTİ…

Where to buy Strattera

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) tarafından her hafta düzenli olarak organize edilen “Geleneksel Perşembe Toplantısı”nın konukları AK Parti Muğla Milletvekili adayları Hasan Özyer ve Yavuz Demir oldu. LVZZ Otel’de gerçekleştirilen ve Bodrum AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Yönetim Kurulu üyelerinin de bir kısmı da BESİAD’ın geleneksel Perşembe Toplantısına katılırken, yaklaşık 40 BESİAD üyesi iş insanı da AK Parti Milletvekili adaylarının konuk olarak katıldığı toplantıda yer aldı.
Açılış konuşmasını yapan BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlhami Özden 7 Haziran seçimleri için milletvekili adaylarımızı konuk etmeye Adalet ve Kalkınma Partisi adayları ile başladıklarını ve seçim dönemine kadar diğer partilerin adaylarını da konuk edeceklerini ifade ederek şöyle konuştu;
“Her zaman belirttiğimiz gibi Besiad siyasetin dışında ama gerektiğinde de tam göbeğinde olacaktır. Parti ayırmaksızın konuk edeceğimiz Muğla Milletvekili adaylarımızdan Bodrum için taleplerimiz olacak. Bodrum İş dünyasının lokomotif sektörlerinden biri olan turizm uzun süreli olabilmesi için Bodrum’a çok amaçlı çok kapasiteli kongre ve fuar merkezi kazandırılması gerekiyor. Biz yatırımcılara devletin arazi tahsisi yapılmasını ve bu arazilerde spor turizmi ile sağlık turizmi yapılabilmesi için önümüzün açılmasını istiyoruz. Bodrum’un diğer bir önemli sektörü de inşaattır. Bu sene inşaat sektöründeki firmalarımız inşaat yasaklarından mağduriyet yaşadılar. Bu yasakların yasa ile tekrar düzenlenip ele alınması, yine dünya hazinesi sayılacak Gökova Körfezi’nin kesinlikle imara açılmamasını istiyoruz. Dünyanın en güzel koylarına sahip olduğumuz mavi bayraklı denizimiz için yeni arıtma tesislerinin yapılması, var olan tesislerin modernize edilmesi, yıllardır planlanan ama bir türlü yapılamayan devlet hastanesinin hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak, Bodrum Deniz Ticaret Odasının öncülüğünde başlatılan bizim de destek olduğumuz Denizcilik Yüksek Okulu projesinin ilçemize kazandırılması, tabi ki yukarıda belirttiğimiz isteklerimiz Bodrum için öncelikli olan konular olup, hızlı bir şekilde adım atılması gerekiyor. Bu taleplerimize Muğla Milletvekillerimizin sahip çıkmasını ve takip etmelerini istiyoruz.”
Başkan Özden konuşmasının ardından mikrofonu Ak Parti Bodrum adayı Hasan Özyer’e verdi. Hasan Özyer BESİAD Başkanı Özden’in taleplerinin takipçisi olacağını kaydederek; “Bütün aday arkadaşların davet edilmesi, sizlerin sorularına cevap vermesi ve kendilerini tanıtması gerçekten demokrasinin güzel bir geleneği. Bunun için sizi tebrik ediyorum. Bizim siyasetçi olarak en önemli ihtiyacımız da mümkün olduğunca halkımızla bir araya gelmektir. Bir araya gelip tanışmak ve sohbetlerde bulunmak, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi açıklayabilmek. O nedenle bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Şimdi başkanım Bodrum’un sorunlarını saydı. Biz arkadaşlar ile Muğla’nın her tarafını dolaşıyoruz. Gerçekten Muğla sıkıntılı bir il. Aslında bir çok sorunu da birikmiş durumda. 1999’da ilk meclis konuşmamı şöyle yapmıştım; Muğla denilince akla zengin bir il geliyor. Turizm bölgesi ve hiçbir sorunu yoktur şeklinde Ankara’dan öyle algılanıyor. Ama ilçelerimizin, hem de şu an mahalle olan köylerimiz ve beldelerimizin ciddi sorunları var. Tabi bunların her birini takip etmek ve çözmek gerekiyor. O nedenle Muğla’nın güçlü bir liderliğe ihtiyacı var. Ben elimden geldiğince hiçbir parti ayrımı gözetmeden bütün projeleri takip ettim. Bir çoğunu da hayata geçirdik. Ama yapılacak çok daha fazla işimiz var. İnşallah seçimlerden sonra da bu projeleri bir bir takip edeceğiz.” dedi.
Ak Parti Muğla Milletvekili aday Hasan Özyer yapısı ve sorumluluğu gereği aldığı görevi her zaman en ciddi şekilde yerine getirdiğini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü;
“İşte beni bu günde buraya sizlerin karşısına getiren ve sizler ile buluşturan Muğla halkının bu gönül bağı ve teveccühü gündemimde olmamasına karşın siyasete girmeme neden olmuştur. İnşallah bu dönem Muğlamızın sorunlarını çözmeye çalışacağız. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Bize getirilen tüm projelerin takipçisi oluruz. Başkanımızın söylediği gibi hastanesinden, yollara, Bodrum’da kongre ve sağlık turizmine kadar her türlü projenin ve yatırımın takipçisi olacağız. Turizmin tamamı katma değer. Direkt ülkeye giren döviz. Ben turizmden geliyorum. Ben kendimi tanıtmadan başladım. Sizlerin beni tanıdığınız düşünüyorum. Fethiyeliyim, Bodrum’da da iş yapıyorum, ticaret yapıyorum. Burada mağazamız var. Kendim esas elektrik mühendisiyim, turizm alanında ağırlıklı olarak faaliyet gösteriyoruz. Baba mesleğimiz kuyum ve manifaturacılıktı. Şimdi kuyumculuğa devam ediyoruz.”
Hasan Özyer idealist bir insan olduğunu ve siyasetten hiçbir beklentisi olmadığını ve devletle yaptığı işlerden kaynaklı işinin de olmadığını sözlerine ekleyerek BESİAD üyelerinin sordukları soruları da yanıtladı.
BESİAD ve BODTO Meclis üyesi Atilla Serttaş Hasan Özyer’e yüksek ecrimisil bedellerinin iş insanları ve yatırımcı işletmeler için büyük bir sorun olduğunu ve bu konuda milletvekili seçildiğinde bu sorunun çözülmesini talep ettiklerini söyledi. Hasan Özyer ise kendisinin de bir işadamı olduğunu ve bu konudaki sorunları çok iyi bildiğini ifade ederek yüksek ecrimisil bedelleri konusunda sorunun çözülmesi için mutlaka takipçi olacağını kaydetti.
ANAP Döneminde yol arkadaşı Erkan Mumcu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığını yaptığını hatırlatarak, Hasan Özyer’in Muğla milletvekili seçildikten sonra bir bakanlık için şansı olup olmadığı yönündeki soruya da “Bakanlık bir nasip işi.” Şeklinde yanıt verdi. Özyer eğer bakan olursa Muğla’nın sorunlarını çok daha rahat ve hızlı bir şekilde çözebileceğini söyledi. Başkanlık konusunda da dikkat çekici açıklamalar yapan Özyer kuvvetler ayrılığı gözetilmesi şartı ile başkanlık sisteminin iyi bir şey olduğunun altını çizerek konuşmasını tamamladı.
AK Parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir sıralamada seçilecek bir yerde olmadığı için konuşma yapmayacağını ancak geçmiş dönemde Anavatan Partisinde birlikte çalıştığı Hasan Özyer’e destek vermek için çalıştığını ve ona çok güvendiğini söyledi.
Soru ve yanıtların ardından LVZZ Otel’de gerçekleştirilen BESİAD Geleneksel Perşembe toplantısı sona erdi.

fast delivery professional Viagra esomeprazole online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.