Bodrum Gündem

ÇALIŞAN BİR SİSTEM VAR MI?

Emekli olabilmek için evraklarımı teslim ettim, şimdi takip etmeye çalışıyorum, SGK’nın internet sitesinde konuyla ilgili olan sayfalar çalışmıyor, telefonla aramaya çalıştığımda gerekli kişiye bağlanamıyorum, uzman kişilere ne yapmam gerektiğini sordum, “bekleyeceksin” dediler.

Eşimin ani rahatsızlığı yüzünden Bodrum Devlet Hastanesi Aciline gittik, sabah saat 7.30’du, kapıdaki izdihamdan içeriye giremedik, her kapı açıldığında insancıklar yalvar yakar, itiş kakış içeri girmeye çalışıyorlardı. Acılar, ağrılar ama en çok da üzüntü ve utanç içinde uzaklaştık.

Mahkemede kazanılmış bir davam vardı, bir yıldır paramı almayı bekliyordum. Her sorduğumda avukatım, itiraz edildi, Ankara’ya geri gitti, geldi gene gitti falan diye masallar anlatıyordu. Sonunda avukatımın bürosuna baskın yapar gibi randevu almadan gittim. Önce dosyamı bulamadılar, sonra adliyeye adam gönderip sordurdular, cevabı alamadılar (?), bir gün sonra özürler dileyerek bana paramı ödemek zorunda kaldılar. Onların bilmedikleri şey benim daha önce adliyede dosyamı sorguladığım ve tam bir yıl önce kararın çıktığı şeklindeydi.

Çocuklarım büyüdüğü için eğitim sistemindeki zırvalıkları ve soygunları okul çağındaki çocukları olan akrabalarımdan dinliyorum, inanamıyorum.

Bu gün gazetede binden fazla askerin paralel yapıdan olduğunu ve inceleme yapıldığını okudum.

Eski bir sporcu olarak yerli ve yabancı spor müsabakalarını ilgi ile izliyorum. Özellikle futbol maçlarında bizimkileri seyrederken başka bir spor branşı seyrettiğimi düşünüyorum. Sanki yabancılar futbol adında başka bir kategoride maç yapıyorlar. Şampiyon olan takımımız Avrupa’ya gideceği için çok sevinecek mi acaba merak ediyorum.

Seçimler yaklaşıyor, parti liderleri seçmenlere gülücükler dağıtıyorlar. Verdikleri sözleri alt alta koysanız bu gün nelere sahip olmadıklarımızı anlarsınız. Bu güne kadar bize bunları vermemiş olanlar gelecek ay vereceklerini iddia ettiklerine göre bizim zeka seviyemiz hakkında yanlış bir bilgiye sahipler diye düşünüyorum.

Bu memlekette düzgün çalışan bir kurum-sektör-makam varsa bana mı rastlamıyor nedir… Şanssızlık işte. Beklemeye devam. order Strattera Xenical order order Premarin

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.