Bodrum Gündem

BODRUM DUVARLARI RENKLENDİ…

18.06.2015
0
A+
A-

Bodrum Duvarlari Graffiti (04)BODRUM’UN DENİZ ve KARA GİRİŞİNDEKİ BÜYÜK DUVARLARI RENKLERİN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE BULUŞUYOR…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesinin destekleriyle sanatçılar tarafından uygulanan “Graffiti” çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Mehmet Kocadon, “Bodrum renkli yaşayan bir yer. Renkler aynı zamanda özgürlüğün de birer simgesidir.” dedi.

Bodrum Belediyesinin destekleriyle Tunç Dindaş (Turbo) ve Ayşen Karakaya tarafından Bodrum sokaklarına Graffiti yapıldı. Neyzen Tevfik Caddesi ile Atatürk Caddesi üzerinde yapılan Graffiti çalışmalarının Mendirek ayağına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katılarak çalışmaları inceledi. Sanatçılarla bol bol sohbet eden Başkan Kocadon, Graffiti/Sokak Sanatı hakkında sanatçılardan bilgiler aldı.

BODRUM TATİL YERİ DEĞİL, ASLINDA KÜÇÜK BİR ŞEHİR…

Türkiye’de Graffitinin öncülerinden olan ve 80’li yıllardan beri duvar boyadığını ifade eden Turbo lakaplı Tunç Dindaş, Bodrum’a seneler önce geldiğini belirterek, şöyle konuştu; cheap Propranolol “Ben tatil için 1990’da Bodrum’a geldim. Bodrum çok güzeldi. Mavi denizi, yeşil çevresi, manzarası çok çok güzeldi. Fakat beyazın fazla olması beni çok rahatsız etmişti. Çok fazla beyaz ev vardı ve şehirde daha farklı renklerin de olması gerektiğini düşünmüştüm. Biraz geç de olsa Bodrum Belediyesinin destekleriyle şu anda bazı yerlere, farklı renklerle çalışmalar yaptık. Bodrum’u tatil yerinden çok aslında küçük bir şehir olarak görüyorum. Bu duvar boyama sanatı da genellikle şehirlerde uygulanmakta. Yaptığımız işin Bodrum’a yakıştığını düşünüyoruz ve farklı yerlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY ESTETİK ve GÖRSELLİĞİN SOKAĞA TAŞMASI…

Ressam Ayşen Karakaya ise sokak sanatına yeni başladığını ve sanatın kimsenin tekelinde olmadığını ifade ettiği konuşmasında şu bilgileri verdi; heap Combivent “Bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şeyin görsellik, estetik ve algının gelişmesi ve sokağa çıkması olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmayı iş ve meslekten öte insan bilinci ve insani duygularımla yapıyorum. 2003 yılından beri profesyonel anlamda ressamım ve Graffiti Sokak Sanatına başlamam çok yeni oldu. İstanbul’da ufak tefek işler yaptım ama ilk ciddi ve büyük boyuttaki işim Bodrum’da oldu.” Xenical pills

Bodrum Duvarlari Graffiti (02)“BODRUM ÇİÇEK BAHÇESİ GİBİDİR”

Sanatçıları tebrik eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un renkli yaşayan bir yer olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı; “Renkler aynı zamanda özgürlüğün de birer simgesidir. Renklerin özgürce sanatçılar tarafından duvara yansıtılması da Bodrum için çok güzel bir görüntü. Bodrum bir çiçek bahçesi gibi mutluluk içinde yaşayan insanlar topluluğudur. Bu sanatçı kardeşlerim de Bodrum’un belirli duvarlarında renklerin özgürlüğünü sergiliyorlar ve ortaya güzel görüntüler çıkıyor. Bundan da son derece mutluyum. Bodrum’un hem deniz hem kara girişindeki bu tür büyük duvarlarını renklerin özgürlüğü ile Bodrum’un renkli yaşamına kazandırmayı düşünüyoruz. Sanatçı arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.”

Başkan Mehmet Kocadon daha sonra kızı İpek Kocadon ve sanatçılarla birlikte Mendirek’teki Graffitili duvarın önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorumlar

  1. Ahmet Saraçbaşı dedi ki:

    kadınları tavşan vs olarak betimlemek sanatsa Bodruma hiç yakışmamış. OLUMSUZ