Bodrum Gündem

BODRUM SOKAKLARINDA YAŞAYAN SURİYELİLER, OKUL BAHÇESİNE TAŞINDI…

23.06.2015
0
A+
A-
sokaklarda yaşayan mülteciler okul bahçesine taşındı (4)Bodrum’da, park ve bahçelerde yaşayan Suriyeliler, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve esnafın destekleriyle ilçedeki bir okulun bahçesine taşındı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’un en işlek caddelerinden birisi olan Neyzen Tevfik Caddesi ile Marina Caddeleri boyunca park ve bahçelerde yaşayan Suriyelilere, Bodrum’daki bir grup esnaf sahip çıktı. Çarşı esnafının girişimleri, Bodrum Kaymakamlığı ile Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Suriyeliler bulundukları bölgelerden alınarak cadde üzerindeki Cumhuriyet İlkokulu bahçesine taşındı.
Hayırsever bazı esnafların da Suriyeli gruba Ramazan Ayı boyunca yiyecek yardımı yapacağı belirtildi. Polis ekiplerinin de hazır bulunduğu taşınma sırasında, bazı Suriyelilerin gazetecilerin görüntü ve fotoğraf almasına tepki gösterdiği gözlendi.
Çevre esnaflarından Atilla Serttaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum’da birçok yardımsever insanın olduğunu söyledi. Suriyelilere herkesin yardım etmek istediğini anlatan Serttaş, “Birçok esnaf arkadaşımızla birlikte Bodrum Kaymakamı ve Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Onların desteğiyle de Cumhuriyet Okulunun buy Propranolol bahçesini göçmenlere açtık” dedi.
İnsanların zor ve mağdur durumda olduğunu belirten Serttaş, şöyle konuştu: “Hoşgörü içerisinde olup insanlara yardımcı olmak için bütün Bodrum halkını da desteğe bekliyoruz. Doktora, ilaca ihtiyaç var. Şimdilik de burada misafir edeceğiz.
buy cytotec Devletin imkanları da bir yere kadar. Bizim esnaf olarak da limandaki görüntüyü, turizmi negatif etkileyecek görüntüyü kurtarmak adına insanları buraya getirmeye ikna buy esomeprazole etmeye çalışıyoruz. Bodrumluları yardıma bekliyoruz” dedi.
Aralarında hamile kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 100 kadar mülteci, yardım yapan esnafa ve yetkililere teşekkür etti. Öte yandan okul bahçesinde şimdilik rahat bir ortama kavuşan bazı çocuk mülteciler ise gazetecilerle basket maçı da yaptı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.