Bodrum Gündem

BODRUM’DA GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI SERGİSİ…

BODRUM’DA GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI SERGİSİ…
10.08.2015
0
A+
A-
Bod-Gulsahsergi-(78)İki usta sanatçının Bodrum-Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Geleneksel Türk El Sanatları” sergisi büyük beğeni topladı.
buy Strattera 40 mg Order Retin-A Bodrum Gündem Haber pattern baldness treatment
Serginin açılışının ardından ziyaretçiler eserleri hakkında bilgiler veren Gülşah İkbal Cesur ile İlker Selimler daha sonra Sergi salonunda birde ebru gösterisi yaptılar.
İki usta sanatçının canlı olarak gerçekleştirdiği ebru sanatı gösterisinden sonra sanatçı İkbal Gülşah Cesur’un 8 yaşındaki minik kızı Neslişah Cesur da bir ebru gösterisi yaptı. Minik sanatçı Neslişah izleyicilerin bakışları altında yaptığı “özgür dünyanın mutlu meleklerinin kalpleri” adını verdiği eseri gösteriyi izleyenler tarafından alkışladı.
Çini, ebru, tezhip, minyatür, seramik sanatının örneklerinin yer aldığı sergiyi ziyaret edenler arasında Bodrum Ticaret Odası Bodto Meclis Başkanı İlhan Ersan, Akut Bodrum Lideri Sadettin Uslu, Bodrum Rotary Klübü Başkanı Aziz Basan, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, İnterackt Kulüp Başkanı Nazan Yıldız yer aldı. 120 eserin yer aldığı sergiyi Bodruma tatil için gelen çok sayıda turist ilgi ile izledi.
Sergide geleneksel tarz motiflerin yanı sıra, Kız Kulesi, Van Akdamar, Bodrum Kalesi, Çanakkale Savaşı temalı eserler de yer aldı.
Sanatçı Gülşah İkbal Cesur, İzmir Gaziemir ve Güzelbahçe de, İlker Selimler de İstanbul Beşiktaş ta halen Geleneksel Türk El Sanatları konusunda atölye çalışmalarına devam ediyor.
bodrum-gülşah-sergi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.