Bodrum Gündem

BARIŞ SAVAŞÇISI…

Eski devrimcilerden, şimdiki devrimcilerden, Gezi’de öğrencilerimden birinin dişlerini kırdıklarında, ona yardım edenlerden bir ağabey, belli ki terbiyeli, belli ki okumuş ve işittiğimiz 12 Eylül’de az daha öldürüyorlarmış, işkencelerden geçmiş, yaşamış, yaşatmış ama DAVAyı bırakmamış bir ağabey, Bodrum Meydanı’nda, beşyüz kişiye konuşurken “ANKARA KATLİAMI” sonrasında, “Barış Savaşçısı” dedi.
Ağır konuştu, tam konuştu.
purchase Paxil “Barış Savaşçısı” olur mu dedim kendi kendime, oksimoron ifadedir diyecekler, dedim.
“Ankara Katliamı” protestosundaki konuşman çok yerindeydi… Bir tek şey kafama takıldı “Barış Savaşçısı” nedir?” dedim.
“Barış için mücadele eden” dedi ağabey.
“Peacekeepers”  yani “barışı savunanlar”, “barışı koruyanlar” veya içinde “savaş” buy Cytotec cheap sözcüğünün olmadığı bir ifadeyi  önerebilir miyim? “Barış Savaşçısı” oksimoron bir anlam karmaşası yaratıyor gibi geliyor…Sevgilerimle, dayanışmayla…” dedim.
“Onaylıyorum” dedi.
Sonra kafama takıldı. Düşündüm, ertesi gün şöyle yazdım :
“Üstat, haklısın, aslında “Barış savaşçısı” vardır…Benim tanıdıklarım arasında Aziz Nesin, Fakir Baykurt, Adalet Ağaoğlu, Gülçin Çaylıgil, Osman Gürel ve adı bilinmeyenler de vardı ve bunların hepsi “haksızlığa karşı savaşmış” yaşamlarını faşizme karşı ezilenlerin yanında mücadele ve zorluk içinde geçirmiş “Savaşçılar”dı…”Barış Savaşçılarıydı”…Yine de bunu biz bilelim, reklamcıların eline propaganda malzemesi vermeyelim diye düşüncemi belirtmek ihtiyacı duydum…Sevgilerimle…dayanışmayla…” dedim.
“Onaylıyorum” dedi.
HDP mecliste. Biz şimdi HDP’nin içinde ve CHP’nin içinde kaç sosyalist var ona bakarız. Eğer ondört+1’den fazlaysa, TİP’in zaferinden büyüktür solun zaferi. Bu seçim kitleleri örgütlü mücadeleye yöneltecektir. Yerel basın önem kazanacaktır.

Viagra online no prescription

Zaman DİRENİŞten yanadır. DİRENİŞin inisiyatifi halktadır.
Kimse artık Atatürk’e hakaret etmesin. Kimse de ilinekçilik yapıp “Ne mutlu Türküm diyene!” demesin.
Pusulamız insan hakları, amacımız barış ve huzur içinde eşit, özgür ve demokratik bir anayasa ile yönetilen yeni bir cumhuriyettir.
Direne direne kazanacağız…
Carmichael_badge
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.