Bodrum Gündem

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI BODRUM’DA DURMA NOKTASINDA!

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI BODRUM’DA DURMA NOKTASINDA!
16.11.2015
0
A+
A-
bodrum-kaymakamı-mehmet-gödekmerdan-değerlendirmesi-(4)Bugüne kadar onlarca kişinin hayatını kaybettiği, yüzlercesinin ölümden döndüğü ve dünya gündeminde büyük yankı uyandıran Bodrum’daki göçmen kaçakçılığı olayları durma noktasına geldi.
Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem Cytotec without prescription
Karadan Polis ve Jandarma ekiplerinin, denizde ise Sahil Güvenlik Botlarının aldığı yoğun tedbirler sayesinde Bodrum’dan Yunanistan’a geçmeye çalışan sığınmacılar artık farklı bölgelere yöneldiler.
Yapılan çalışmalar, alınan güvenlik önlemleri hakkında açıklamalarda bulunan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan “Bodrum turizm anlamında ve göçmen kaçakçılığı açısından yoğun bir yaz geçirdi. Özellikle Suriyeli ve Iraklı göçmenlerin yurtdışına kaçma girişimleri nedeniyle yoğun bir yaz geçirdik. Göçmenlerin Bodrum’u tercih etmesinin sebebi ise İstanköy (Kos) Adasının çok yakın olması. Ancak Eylül ve Ekim aylarında aldığımız sıkı önlemler neticesinde bu yoğunluk azaldı. Bu önlemlerin başında, Bodrum girişinde polis ve jandarma tarafından 24 saat uygulanan kontrol mekanizması geliyor. Gelen bütün yabancı misafirler kontrol ediliyor. Eğer yabancı göçmen varsa bunları bakanlığımızın gösterdiği kamplara geri gönderiyoruz. Her halükarda ilçeye giriş yapmış olanları da yakalayıp aynı şeklide kamplara geri gönderiyoruz” dedi.
bodrum kaymakamı mehmet gödekmerdan değerlendirmesi (3)Alınan önlemler sayesinde ilçeye giriş yapamayan sığınmacıların, Kuzey Ege’ye kaydıklarını ifade eden Kaymakam Gödekmerdan Premarin Fast shipping “Güvercinlik noktasında alınan önlemler sayesinde iki aydır çok büyük bir azalma tespit ettik. Bu sayede Bodrum’un tercih edilmediğini düşünüyoruz. Organizatörler ve göçmenler Kuzey Ege’ye yöneldiler. O açıdan biraz daha rahatladık. Bu anlamda tedbirlerimiz devam edecek. Kıyılarımızda jandarma ve polisin devamlı kontrolleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığımızın denizden yürüttüğü kontroller devam edecek. Taki bu bitene Bodrum’un gündeminden çıkana kadar” şeklinde konuştu.
treatment of mania bodrum kaymakamı mehmet gödekmerdan değerlendirmesi (2)Alınan tedbirlerin verdiği sonuçları rakamlarla açıklayan Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan şu ifadeleri kullandı:
“2015’in ilk on ayı içerisinde, 6 bin 754 göçmen yakaladık. Bu önemli bir sayı. Bu göçmenleri organize eden 239 organizatör ele geçirildi. Adli makamlara çıkarılan bu şahıslardan 122’si tutuklandı. Adli mercilerin bu konudaki duyarlılığı bize güç verdi. Dolayısıyla, bu organizatörlerin tutuklanmaları göç durumunu da azalttı diye düşünüyorum. Kararlı tutumumuz rakamlara da yansıyor. Bundan önce her hafta normalde 500-600 göçmen yakalanırken son iki ayda, haftada 50-60 göçmen sayısına düştü.”
Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan, alınan tedbirlerin süreceğini ve bu konunun kapanmasını beklediklerini dile getirdi.
bodrum kaymakamı mehmet gödekmerdan değerlendirmesi (1)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.