Bodrum Gündem

BODRUM, GÜMBET VE TORBA’YI KAPSAYAN BILLBOARD İHALESİ İPTAL…

BODRUM, GÜMBET VE TORBA’YI KAPSAYAN BILLBOARD İHALESİ İPTAL…
24.11.2015
0
A+
A-
bilboard-manşet-son purchase Lithium Bodrum’da 2012 yılında yapılan ve Aksel firmasının kazandığı Billboard ihalesinin, Mahkemece iptal edildiği öğrenildi.
Bodrum Gündem Haber
2012 yılının Mart ayında, Bodrum Belediyesi Encümen toplantı salonunda 5 firmanın katıldığı ihale sonucunda, ihaleye Mersin’den katılan Aksel adlı firma, 5 yılda Bodrum Belediyesine yaklaşık 12 Milyon lira ödemeyi taahhüt etmiş ve ihaleyi kazanmıştı.
O tarihte Bodrum, Gümbet ve Torba’yı da içine alan, Bodrum Belediyesi sınırları içinde kalan alanlar için ihale yapılmıştı. İhale sonrasında, Bodrum’un açıkhava alanlarını uzun süre işleten Era Wall adlı firmanın ihalenin iptali için dava açtığı öğrenildi. İlk aşamada yürütmeyi durdurma talebi mahkemece ret edildi. Muğla İdare Mahkemesi daha sonra davayı da reddetti. Belirtilen noktalardaki reklam alanları 3 yıldır Aksel firması tarafından kullanılıyordu.

order Levitra online

Bodrum Belediyesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, davacı firmanın başvurusunu inceleyen Danıştay, Muğla İdare Mahkemesinin verdiği kararı bozarak ihalenin iptaline karar verdi. Böylece 3 yıl önce yapılan ihalenin iptal edilmesi talebi de gerçekleşmiş oldu.
Danıştay’ın aldığı bu kararın ardından geçersiz duruma düşen ihale sonrasında Bodrum, Gümbet ve Torbayı kapsayan alanlar için nasıl bir yol izleneceğine Aralık ayında yapılacak meclis toplantısında karar verileceği de edinilen bilgiler arasında. Retin-A without prescription “İhale resmi gazetede yayınlanmadığı için iptal edilmiş!”

Danıştay’ın, rakamın yüksek olmasından dolayı bu kararın resmi gazetede yayınlanmadığını gerekçe gösterip, ihalenin usule aykırı olduğu yönünde değerlendirme yaparak ihaleyi iptal ettiği öne sürüldü. Verilen bu kararla adı geçen firmanın şuan kiraya verdiği alanları yetkisiz olarak kullandığı durumuna düştüğü dikkat çekerken, alanların bundan sonraki kullanım şeklinin belirlenmesi yapılacak meclis toplantısında karara bağlanacak.
Öte yandan geçtiğimiz aylarda yapılan meclis toplantılarında yapılan görüşmelerde firmanın 2013 yılından itibaren belediyeye yapması gereken ödemeleri de zamanında yapmadığı ve belediyeye biriken borçlarından dolayı hakkında hukuki takibat başlandığı ortaya çıkmıştı. Firmanın Bodrum merkezinde kiraya verdiği billboard fiyatlarında son zamanlarda büyük indirim yaptığı ve reklamverenlerle çok sayıda sözleşme izmaladığı  da dikkat çeken ayrıntılardan biri.
Firmanın bu kararlar sonrasında kiralama yetkisinin elinden alınması durumunda, reklamverenlerle yaptığı uzun vadeli sözleşme ve ödemelerden doğabilecek mağduriyetlerin nasıl giderileceği ise bilinmiyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.