24 Hazirane 2026
açık

Bodrum’da Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan rüzgar enerji santrallerle ilgili tartışmalar Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis gündemine taşındı.
Yalıkavak Mahallesi Geriş Mevkinde yapılacak olan RES projesine karşı yürüttükleri çalışmalara BODTO meclis üyelerinden destek isteyen Kazmaz, “Biz RES’e karşı değiliz. RES projesine neden karşıyız olayı şudur; Çok açık yüreklilikle söylemek gerekirse, bizim burada bulunmamızın tek amacı bütünleşmek. Bir yıl 20 gündür Bodrum adına sorumluluk üstlendiğimiz ve ağır palto giydiğimiz bu dönemlerde, sayın meclis üyeleri ve burada ticaret yapan, kazanan, burayı seven herkesi, burada yaşayan tüm insanları hukuk mücadelesine çağırıp, onları doğru bilgilendirip, onların da kendi çerçevesinde yapacakları faaliyetlerle beraber bir nefes olmak o nefesle birlik ve güç olmak gerekirse barikat olmaktır” dedi.
Eylemlerde yaptığı açıklamaların bir benzerini meclis üyeleri ile paylaşan Kazmaz sözlerine şöyle devam etti: “Eğer Bodrum’a gerekli olan bir projeyse onun altına hep birlikte imza atarız, kazma kürekle çalışırız. Ama bu proje, tarihe, kültüre, turizme, Bodrum’a yarışır projeler değilse bu projelerin uygun olacağı yerlere taşınması için öneri getiririz”