Bodrum Gündem

BERTAN KORKMAZ “30 GÜNLÜK ARA VERİYORUZ AMA İÇİMİZ RAHAT, HAKLI OLAN KAZANACAK”…

BERTAN KORKMAZ “30 GÜNLÜK ARA VERİYORUZ AMA İÇİMİZ RAHAT, HAKLI OLAN KAZANACAK”…
11.12.2015
0
A+
A-
Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz 1Bodrum Yarımadası’nda iki bölgede kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santralleriyle ilgili tartışmalarda yeni bir gelişme yaşandı. Yalıkavak Geriş’te yapılması planlanan ve geçtiğimiz haftalarda inşaat çalışmaları başlayan rüzgar türbinleri ile ilgili, bölgede yaşayan bazı vatandaşlar adına açılan davada Muğla 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin verdiği bu ara karar üzerine, yatırımı yapan firma olan Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş., inşaat faaliyetine şimdilik ara verdiğini duyurdu.
Bodrum Gündem Haber buy Cialis Soft online order Robaxin online
Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. genel müdürü Bertan Korkmaz imzasıyla yayınlanan yazılı basın açıklamasında, temiz enerjiye geçişte yaşanan her gecikmenin faturasının çevreye ve doğaya çıktığı vurgulanarak, yatırıma karşı çıkan grupların ısrarlı şikayetleriyle kamuoyu ve yargıyı yanılttıkları iddia edildi. Muğla 2. İdare mahkemesinin verdiği karara saygılı olduklarını ve bilirkişi raporları gelene kadar geçecek 30 günlük süre için inşaat çalışmalarına ara verdiklerini açıklayan Korkmaz, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Türkiye zaman kaybediyor, Bodrum zaman kaybediyor, doğa zaman kaybediyor. Temiz enerjiye geçişte yaşanan her gecikmenin faturası çevreye, doğaya çıkıyor. Yapılan ısrarlı şikayetler, yalan suçlamalarla açılan davalar, Türkiye’nin temiz enerjiye geçiş sürecine, Bodrum’un yüz akı olacak temiz enerji projelerine zarar veriyor, geciktiriyor.
Yaşlı köylü kadınları zeytin ağacı olmayan tepelere zeytin toplamaya göndererek halkın duygularını sömürmeye çalışanlar, yargıyı da yanıltmaya çalışıyorlar. Ama başarılı olamayacaklar. Son olarak Muğla 2’nci İdare Mahkemesi’nin verdiği ara karar da bu inancımızı doğruladı. Bilirkişi raporundaki çelişkilerin tekrar değerlendirilmesine karar verdi.
Mahkeme bu raporlar gelene kadar geçecek 30 günlük sürede de inşaat çalışmalarımıza ara verilmesine hükmetti.
Bu davayı açanlar da, biz de biliyoruz ki projemizle ilgili “ÇED gerekli değildir” raporu ve imar izinlerimiz her anlamda doğru, eksiksiz ve yasalara harfi harfine uygundur. Çok kısa sürede Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin bunu doğrulayacağına inanıyoruz.
Şimdi bu 30 günlük bekleme sürecini “Proje bitti, rafa kalktı” gibi gerçekle alakası olmayan sunumlarla, sahte zafer çığlıklarıyla süsleyenler, Bodrumluları ve kamuoyunu kandırmaya çalışıyorlar. Mahkemenin verdiği ara kararı okumak bile bu kandırma girişimlerini yalanlamaya yeter.
Kesinlikle biliyoruz ki adaleti yanıltma çabaları sonuç vermeyecek, Türk yargısı kısa sürede gerçeği bulacak. Sadece zaman kaybedilmiş olacak. Müdahili olduğumuz bu davalar, projemizle ilgili işlemlerin doğru olduğu kararıyla sonuçlanınca, bugün davacı konumunda bulunanların kamuoyu vicdanında sanık durumuna düşeceğini de biliyoruz. Kamuoyu temiz enerjiye geçişi geciktirmenin hesabını soracaktır. Çünkü gecikmenin faturası doğaya, çevreye kesiliyor. Bu faturayı insanlar, hayvanlar, ağaçlar, kısaca dünyamız ödüyor.
Bilindiği gibi şimdiye kadar hukuk çerçevesinde hareket ettik ve tüm gerekliliklere uyduk. Hatta hukuken ve idari yönden haklı olmamıza rağmen projelendirmeden, uygulamaya kadar pek çok konuda yöre hassasiyetlerini de dikkate alarak hareket ettik.
Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, hukuka saygılı bir şekilde, ek bilirkişi raporlarının gönderilmesini ve verilecek kararı bekleyeceğimizi, Geriş RES inşaatına bu süre zarfında ara vereceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz. Biliyoruz ki haklı olan sonunda hep kazanır. İçimiz rahat” ifadelerini kullandı.

treating acne

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.