Bodrum Gündem

ÇALIŞAN EMEKLİLERE %10 ZAM MÜJDESİ…

ÇALIŞAN EMEKLİLERE %10 ZAM MÜJDESİ…
18.01.2016
0
A+
A-

buy misoprostol Buy Topamax on line buy Retin-A online emekli esnaf bodrum gündem

Meclis’te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10’luk düzenleme kaldırıldığı için artık maaşlarını yüzde 10 zamlı alacak.

Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz yıllarda emekli olduktan sonra da çalışmaya devam eden esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) yüzde 15’den, yüzde 10’a düşürülmüştü. TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmeler sonucu bu kesintinin tamamen kaldırılması kabul edildi.

Kabul edilen bu yasa tasarısı yürürlüğe girdiğinde, emekli olup da esnaflık yapan emeklilerin maaşlarında yüzde 10 daha artış olacağı kaydedildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılan yazılı açıklamada, basit usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkarın kazançlarının 8 bin liralık kısmı için vergi istisnasına tabi tutulduğu da ifade ediliyor.

emekli esnaf bodrum gündem 4Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken’in yazılı açıklamasında; gençlerin yatırıma yöneltilerek kendi işini kurmasının teşvik edilmesini son derece önemli olduğuna dikkat çekilirken, yeni iş kurmuş geçlere 3 yıl vergi muafiyetinin yanında ayrıca gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız destek ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceğinin de bilgisini veriliyor.

emekli esnaf bodrum gündem 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.