Bodrum Gündem

BAKAN ÜNAL “MUĞLA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

29.01.2016
0
A+
A-

EMİT fuarında Bodrum standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, TUİK’in güvensiz il ilan ettiği Muğla ile ilgili sorulara “ Oradaki güvenlik bizim anladığımız anlamda bir güvenlik değil” şeklinde açıklamada bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

TUİK’in geçtiğimiz günlerde 2015 yılı itibari ile Türkiye’nin illerindeki yaşam kalitesini ölçtüğü ve sıraladığı endeks çalışmasını bu sene ilk defa açıklamasının ardından Muğla Güvenlik endeksinde son sırada yer alarak Türkiye’nin en güvensiz ili olarak gösterilmişti.

Turizm Bakanı “Oradaki Güvenlik Bizim Anladığımız Anlamda Bir Güvenlik Değil”…

EMİT fuarında Bodrum standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, konu ile ilgili sorulan sorulara “Oradaki güvenlik bizim anladığımız anlamda bir güvenlik değil” dedi. Bakan Ünal açıklamalarına şöyle devam etti “Hayır öyle değil. Ben TUİK başkanı ile konuştum. Şimdi TUİK’in yıllık rutin düzenlediği biz Güvenlikli Şehir anketi var. Oradaki güvenlik bizim anladığımız anlamda bir güvenlik değil. Yani dört kriter üzerinden TUİK şehirler üzerinden bir anket çalışması düzenliyor. Biz TUİK’in çalışmasını gözden geçirmesini istedik. Dolayısı ile bizim anladığımız anlamda güvensiz şehir ya da turist için güvensiz şehir anlamına gelmiyor. “

Natrexone without a prescription MAHİR-ÜNAL-TURİZM-BAKANI purchase Topamax “Muğla Bizim İçin Çok Önemli” …

EMİT fuarının 20. Yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, fuara sadece il değil ilçe bazında yoğun bir katılım olmasından son derece memnun olduğunu belirtti. Bakan Ünal “ Bugün güzel bir şey gördüm burada tekrar bir kez daha. Sadece iller değil, ilçeler de tüm illerden kendilerini tanıtmak için büyük bir gayret içindeler. Bu çok önemli bir şey. Türkiye’de turizminde ne kadar geliştiğinin göstergesi. Bu arada Muğla bizim için çok kıymetli, çok değerli. İnşallah önümüzdeki günlerde Muğla’ya geleceğim ve bir kültür turizm çalıştayı yapacağız. Bir taraftan kültürel varlıkların, kültürel mirasın korunması ve bir kültür ekonomisine dönüştürülmesi, diğer taraftan bunun turizmle buluşturulması. Belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla hep beraber bir araya geleceğiz inşallah. Muğla’nın turizmini ne yapabilirizi beraberce ortak çözüm arayışı içinde olacağız.” Dedi.

TUİK’in güveniz il ilan ettiği Muğla ile ilgili ilk tepki CHP Muğla milletvekili Akın Üstündağ’dan gelmişti. Üstündağ, tatilini Muğla’da geçirmek isteyen turisti olumsuz etkileyecek bu rapora itiraz etmiş, TUİK’i en güvensiz kurum ilan ederek şunları söylemişti “İstanbul’da düzenlenen “EMİTT” fuarında Bodrum, Marmaris ve Fethiye belediye başkanlarımız Muğla’nın turizmden hakkettiği payı alması için var gücüyle çaba harcamaktalar. hal böyle iken TUİK kulaklarını kapatmış uzayda yaşıyormuş gibi sözde bilimsel verileri açıklamaktadır. Muğla’nın güvenlik endeksinde son sırada olduğunu öğrenince Avrupalı turistler neden gelsin. Muğla’da belediyeler, Turizm İl Müdürlüğü, Muğla Valiliği, turizm dernekleri ve sivil toplum kuruluşları turizmi 12 aya yaymak için çaba harcıyorlarken, Muğla’yı itibarsızlaştırmak bu kurumun haddine değildir. Madem ki TÜİK, Muğla’yı en güvensiz il ilan etti, biz de TÜİK’i en güvensiz kurum ilan ediyoruz Kamagra online ’’ .

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.