Bodrum Gündem

BODRUM’DA 12 AY AÇIK BİR MEKAN DAHA AÇILDI…

baa bahçe atilla serttaş (4)

Bodrum’a Kule, Mandalin ve Pala gibi marka olan mekanları kazandıran, özellikle işletmelerini 12 ay açık tutarak diğer işletmelere örnek olan Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Atilla Serttaş’ın Bitez’de ki yeni mekanı “Baa Bahçe” hizmete girdi. Açılışta misafirlerini kapıda karşılayan ve her biri ile ayrı ayrı ilgilenen Serttaş “Baa Bahçe” ismini ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın bulduğunu söyledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 

Atilla Serttaş ve Vedat Atlı tarafından hizmete giren “Baa Bahçe” adlı yeni mekan, oldukça geniş bir arazi de hizmet verecek. 400 kişilik kapasitesi olan “Baa Bahçe” için her ayrıntısının titizlikle düşünüldüğü bir mekan. 1 Mayıs itibarı ile hizmete giren makanın açılışına, başta Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun, BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden, tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Sefa Zengin ve Bodrum iş dünyasından bir çok isim ile birlikte bin kişiye yakın davetli katıldı.

baa bahçe atilla serttaş (7)Açılışa kırmızı beyaz klasik otomobili ile gelen Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Atilla Serttaş’ın bu konuda çok tecrübeli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “Yılların tecrübesini buraya aktarmış. Bodrum’un böyle bir mekana, böyle bir alana ihtiyacı vardı. Burası herşeyden önemlisi ağaçların altına oturarak huzur bulunabilecek bir yer. Bizim gibi stresli günler geçiren insanların ara sıra gelip şu ağaçların altında oturması lazım. Aynı zamanda ağaçların da kıymetini iyi bilmek lazım. Bu asırlık ağaçları da korumak lazım. Herkese hayırlı olsun, özellikle Bodrumuma ve güzel ülkeme. Bol kazançlı bir işletme olmasını diliyorum.”

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ise bu mekanın bazı noktalarında kendilerinin de katkı verdiğini ifade ederek şunları söyledi; “Atilla yaptığı işi hakikaten olağanüstü güzellikte yapıyor. Bodrum’a çok önemli değerler kazandırıyor. Ben bu işletmenin de Bodrum için kısa sürede çok önemli bir yer alacağını inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum.”

baa bahçe atilla serttaş (23)BODTO Başkanı Mahmut Kocadon Atilla Serttaş’ın Bodrum’da açtığı her mekanın marka olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı; “Kule, Mandalin ve Pala gibi burası da çok kısa bir zamanda bir marka haline gelecektir. Atilla arkadaşımızı Bodrum tüccarlarının örnek almasını diliyorum Ticarete kaliteyi ve dürüstlüğü sokan bir arkadaşımız. Yeni mekanında yine aynı şekilde dürüst ve kaliteli hizmet verecektir. Bundan eminim. Bol kazanç ve başarılar diliyorum.”

Türk mutfağının bir çok lezzetini ve özellikle Güneydoğu’nun lezzetlerini Bodrum’a taşıyacağını ifade eden Atilla Serttaş yiyecek içecek sektöründe hizmet verdiklerini ve özellikle 12 ay açık işletmeler kurmaya çalıştığını söyledi. 12 ay turizmin sadece konuşarak yada toplantılarda fikir alışverişi yaparak olmayacağını vurgulayan Serttaş şöyle konuştu; “Sözle değil eylem ile iş yapan bir firmayız. Güzel bir ekibimiz var, yaklaşık 100 kişilik bir kadromuz var. Yeni bir yatırıma girdik. Biliyorsunuz Bitez ve Ortakent çok büyüdü, çok konut oldu. Yerleşen ve yaşayan çoğaldı Bodrum’da. Bizde bu yüzden bu Bitez’e bir yatırım yaptık. Burası 400-450 kişilik. Ama biz 280 kişiye hizmet vererek başlayacağız.”

baa bahçe atilla serttaş (13)Serttaş adını Cem Yılmaz’ın verdiğini kaydederek Baa Bahçe’nin hikayesini ise şu şekilde anlattı;  “Bodrum’da bir çok yer var, güzel lezzetlere sahip olan. Balık üzerine çoğunlukla. Bizde Bitez’e bir damak tadı getirelim istedik. Urfa, Gaziantep, Hatay ve bütün Anadolu’nun mezelerini yapacağız. Bütün Anadolu’nun lezzetlerini getirmeye çalışacağız. Yaptığımız ürünlerin baharatından, yağına kadar hepsini kendi yerinden getiriyoruz.  Humus yapmak için Hatay’ın nohutunu kullanıyoruz. Urfa’dan biberlerimizi getirdik. Her baharatı o bölgeden getiriyoruz. Zaman içinde bu değişik lezzetleri umuyorum Bodrumlular severler. Biz ne kebap Hause, ne Steak Hause ne de meyhaneyiz. Ailelerin geldiği huzur içinde olduğu, büyük çınar ağaçlarının altında 12 yaşanacak bir yer yapmaya çalıştık. Umarım Bodrum’da 12 ay açık olan işletme sayıları artar. Umuyorum Bodrum’un yeme içme ve eğlence sektörü yine Türkiye’nin önünde olacak.”

baa bahçe atilla serttaş (12)Sincap üretimi yaptıklarını ve şu anda da 1—12 yavru sincap getirdiklerini ve burada çoğalmalarını sağlamaya çalışacaklarını da söyleyen Serttaş, Baa Bahçe’de 35-40 personelin istihdam edildiğini, Türk Sanat musikisi çalınacağını sakin bir yer olacağını kaydetti. Serttaş mekanın 12 ay açık olacağını da sözlerine ekledi.

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ile Atilla Serttaş ve Vedat Atlı birlikte hayırlı olsun diyerek kurdele kestiler ve işletmeyi Bodrum’un hizmetine açtılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.