Bodrum Gündem

ŞOFÖRLER’DEN SONRA, ŞİMDİDE LİMAN GERGİNLİĞİ…

ŞOFÖRLER’DEN SONRA, ŞİMDİDE LİMAN GERGİNLİĞİ…
hüseyin-yıldızhan-liman-yorumları-12
Geçtiğimiz hafta Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Bodrum limanı ile ilgili tartışmalar sosyal medya üzerinden devam ediyor. Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiler doğrultusunda yaptığımız 9 Mayıs tarihli haber ile; Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından, 2 yıl önce Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gereken ve Bodrum Belediyesi tarafından işletilmeye devam edilen, Bodrum Merkezindeki Liman işletmesinin devrinin yapılacağını kamuoyuna duyurmuştuk.
Bodrum Gündem Haber
Bu süreçte konuyla ilgili basına herhangi bir açıklama yapmayan yetkililerin sosyal medya üzerinden konuyla ilgili çok sert sayılabilecek eleştirilerde ve yorumlarda bulunması dikkat çekiyor. Limanın devri ile ilgili üzüntülerini paylaşan bir liman çalışanın gönderisinin altına yorum yapan, Bodrum Belediye Gıda A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan,  Muğla Büyükşehir belediyesini kurulmuş bir sistemin üzerine oturmak ve çalışanların haklarını ellerinden almakla suçlayarak, çalışanların ilgili kurumlara baskı yapması çağrısında bulundu.
Aldığımız bilgilere göre; 13 Mayıs itibarı ile resmi işlemlerin tamamlanarak Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilen Bodrum Limanı çalışanları sosyal medya üzerinden üzüntülerini paylaşırken, Bodrum Gıda A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan tarafından yapılan yorumlar oldukça dikkat çekti. Yıldızhan Muğla Büyükşehir Belediyesine yönelik olarak oldukça sert eleştirilerde bulundu.
bodrum belediyesi liman işletmesi 2LİMAN ÇALIŞANINDAN VEDA MESAJI…
Bodrum Limanında yaklaşık 18 yıl boyunca çalıştığını ifade eden bir çalışan; “İyisiyle, Kötüsüyle, Üzüntüleriyle, Sıkıntılarıyla, Sevinçleriyle, Anılarıyla, Dertleriyle, tam 17 yıl 241 gün bilfiil çalıştığım, emek verdiğim, gençliğimi geçirdiğim, birçok biriminde görev yaptığım, Bodrum Belediye A.Ş. Liman Tesisi Bugün itibariyle Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Devrolmuştur…Hakkımızda Hayırlısı ne ise o olsun…!!!” şeklinde duygularını paylaştı.
Bu paylaşıma birçok yorum gelirken, en çok dikkat çeken ise Bodrum Gıda A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan’ın yorumları oldu. Yıldızhan yorumlarında Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamasını sert bir dille eleştirirken, burada çalışan personelin de zor durumda kaldığını kaydetti.
bodrum belediyesi liman işletmesi 1MUĞLA BÜYÜKŞEHİRE YÜKLENDİ…
Yıldızhan birinci yorumunda; “Arkadaşlar hayırlısı filan yok yıllarca denenmiş oturtulmuş bir sistem bir gecede gel üstüne otur ayrıca sendikalı personel istemiyorlar 1800-2000 maaş kabul eden etsin, para kazanan iç limanı al öbürleri dursun yok böyle bir şey para nerde orayı al. Bu Bodrum’a büyük haksızlık o tesisler kolay kurulmadı bedava kurulmadı onlar yapılırken personel 3 ay maaşını alamadı” İfadelerini kullandı.
bodrum belediyesi liman işletmesiBASKI YAPIN HAKKINIZI ARAYIN TAVSİYESİ…
Yıldızhan ikinci yorumunda ise çalışanların haklarını alabilmesi için kurumlara baskı yapmasını tavsiye ederek; “Arkadaşlar bu şirket Koç’un, Sabancı’nın şirketi değil Bodrum Belediyesinin şirketi bu kararlar şirketin geleceğini de ciddi anlamda ipotek altına almıştır. Üyesi olduğunuz kurumlara sizde baskı yapın en azından çalışanların hakkının gerçek anlamda alınabilmesi için” demiş.
bodrum limanı muğla büyükşehire devir oldu (7)İSKELE BODRUM BELEDİYESİNİN FATURALI MALIDIR…
Yıldızhan üçüncü yorumunda ise bugüne kadar yapılan masrafların Gıda A.Ş.’ye ödenmesi gerektiğini vurgularken, personelin de maddi ve manevi haklarının ödenmesini isteyerek “Biz üst yönetim olarak bugüne kadar direndik. Madem mahkeme kararıyla yeni yasaya dayandırılarak işletme hakkı alınıyor ama oradaki üst yapı T iskele,panolar elektrik sistemi botlar Belediye A.Ş.’ nin faturalı malıdır. Bedeli ödenmelidir. Madem hepimiz emeğe saygılıyız diyoruz çalışanlarımızın hakkı korunmalı hak ettikleri değerleri maddi manevi ödenmeli mağdur edilmemelidir” ifadelerini kullandı.
Yerel seçimlerin hemen ardından Bodrum Şoförler Odası ile başlayan,  CHP’li iki belediye arasındaki bu gerginliğin sonucunun nereye gideceği ve Bodrum Otogar İşletmesinin ardından, Bodrum Liman Tesislerinin de Muğla Büyükşehir Belediyesine geçmesi ile Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. gelirlerinde meydana gelen kayıplarının hizmetlere nasıl bir etkisi olacağı da merak konusu.
Yorumlar

  1. Mehmet Baş dedi ki:

    Bodrum limanı hiçbir zaman belediye gıda A.Ş malı değildir, Bodrum halkının malıdır bu böyle biline..
    Dünyanın her yerinde devlet tarafından yapılan ticari limanlar, denizcilerin barınma yeridir,” yani evidir” Bodrum belediyesini ve gıda A:Ş yi yönetenler, şunu iyi bilmelidir.. Bizim kuşak ve bizden den evvelki kuşaklar, bu gün övündüğümüz marka olan mavi yolculuğu geliştirip büyütmek için, sizlerin birçoğu daha dünyada yokken, bizler bu işin çilesini çektik.. Şimdi altın yumurtlayan tavuğu elinizden bırakmak istemiyorsunuz.. Liman işletmeye çok meraklıysanız, gidin dışarıda uygun bir yer bulup marina yapın beyler.. Bodrum limanı Bodrum denizcilerinindir..
    2011 yılından bu yana zam yapmaya doymadınız, benim bildiğim sosyal demokrat bir yerel yönetim halkının yanında olur, amma sizler Bodrum denizcisini sağmal inek gibi gördünüz ve bu insanlar bu faturaları nasıl ödeyecek hiç düşünmediniz… 17.50 mt boyunda olan teknemin ödeme faturalarını buyrun hep birlikte görelim..
    2011 yılı 2085 tl 2012 yılı 3871 tl 2013 yılı 4180 tl 2014 yılı 4490 tl 2015 yılı 6735 tl dir .. Önemli not bende 2015 yılının bağlama ücretini 5000 tl olarak ödedim, yani yüzde on artışı kabul ettim, üstünü kabul etmeyip, yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla bir tutanak imzalamak mecburiyetinde kaldım..
    Geçen hafta sonu Kalimynos limanında üç gün kaldım, üç günlük bağlama ücretim 15 Avro ödedim.. Acentamız Vasilisle konuştuk, ben bu teknemle bizim belediyenin işlettiği limanlara günlük giriş çıkış yapsam, yaklaşık 50 Avro ya yakın para öderim deyince, Vasilis buraları ticari devlet limanı marina değil, eğer sen burada altı aylık limana bağlama kontratı imzalarsan bu ödediğin yarısını yani 2,5 Avro ödersin deyince şaşırdım.. Bu kadar fahiş zam karşısında hiç ses çıkarmayan denizci dostlarıma da şaşırmadım dersem yalan olur.. Benim bildiğim gerçek deniz adamları mert olur, üç kuruş çıkarı için ne dostlarını satar ne de ona buna yalakalık yapar.. En içten sevgi ve saygılarımla…

  2. mehmet dedi ki:

    Böyle adamlar da bodrumdan ekmek yer işte 🙂

  3. Mehmet Tok dedi ki:

    Mehmet Baş kimse Bodrum Limanı Gıda A.Ş nin malı demedi ki Bodrum Limanı 1958 yılından beri Bodrum Belediyesinin malı elbette denizciler kullanıcak kamyoncular değil. unuttuğun bir şey var Gıda A.Ş de Bodrum Belediyesinin, Bodrum halkının bir malı.nasıl siz italya ya giderken sponsor olup kokteyl verdiği gibi evet deniz insanı mert olur,kendi teknesine yer ayarlamak için oda oda gezip, kendisi için gazetelere köşe yazısı yazdırmaz.

  4. denizci dedi ki:

    Aksona o zaman kalymnosa git bizim teknelere de yer açılsın sen bedava istiyorsun herhalde