Bodrum Gündem

220 HEKTAR ALANDA YAŞAYAN TÜM CANLILAR ve TOPRAK YANDI…

muğla-valisi-amir-çiçek-akyarlar-yangını-incelemesi-4 (3)
Bodrum’da dün sabah saatlerinde başlayan yangın tam 22 saat sürdü. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden yangında 220 hektarlık alan kül oldu. İtfaiye tatil köylerinin çevresini kuşatarak alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Bölgede bulunan bir ahır ise küle döndü.
Bodrum Gündem Haber
18 Haziran Cumartesi sabah saatlerinde Bodrum-İslamhaneleri mahallesinde başlayan yangın rüzgarında etkisi ile hızla büyüdü. Tepeleri aşan yangın Akyarlar mahallesine kadar ulaştı. Yazlık konutları ve tatil köylerini tehdit eden alevler, rüzgarın ters dönmesi ile birlikte Bağla’ya doğru ilerledi. Karaincir mahallesi, Bağla ve Aspat mevkilerine kadar ulaşan alevleri söndürmek ise 22 saat sürdü.
bodrum gündem yangın 18 haziran 2016 cmt (178)Sabaha kadar süren yangında; 7 arazöz, 24 İtfaiye aracı, 53 itfaiye eri, 75 orman işçisi, 20 kişilik AKUT ekibi ve 28 kişilik MUĞLA 911 arama kurtarma ekibi sabaha kadar yangın ile mücadele etti. 6 ambulans ise bölgede hazır bulundu.
Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine çevrede bulunan tatilciler ve vatandaşlar da yardım etti. Yangını söndürmek için seferber olan halk söndürme çalışmalarına katıldı. Bazı vatandaşlar hortumları ile yangına müdahale ederken, bazıları ise itfaiye erleri zehirlenmesin diye evlerinde yaptıkları ayranları çalışanlara getirdi.
bodrum gündem yangın 18 haziran 2016 cmt (205)Yangın gece saatlerinde rüzgarında etkisi ile büyümeye başladı. Alevlerin 3 metreye kadar ulaştığı yangına müdahale eden 1 itfaiye eri yaralanırken, arızalanan bir itfaiye aracı ise yangının ortasında kaldı. Yangına müdahale eden bazı vatandaşlar ve itfaiye erleri dumandan zehirlendi. Dumandan etkilenen birçok kişi ambulanslarda tedavi görürken, 6 kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan vatandaşların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
bodrum gündem yangın 18 haziran 2016 cmt (87)Alevlerin Aspat mevkisine kadar ulaşmasıyla birlikte tatil köyleri yangının ortasında kaldı. İtfaiye tatil köylerinin çevresini kuşatarak alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Bölgede bulunan bir ahır ise küle döndü. Bir evin bahçesi ve balkonuna kadar ulaşan yangın, evdeki ailenin tahliyesinin ardından kısa sürede söndürüldü.
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bir helikopter ve bir uçak yangın bölgesine geldi. 1 saat havadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.