Bodrum Gündem

DON KİŞOT SERGİSİ SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

DON KİŞOT SERGİSİ SANATSEVERLERİ BEKLİYOR
26.06.2016
0
A+
A-

DON KİŞOT SERGİSİ (2)400. ölüm yıl dönümünde İspanya başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinde çeşitli etkinliklerle anılan, Modern Avrupa’nın ilk romanı olarak kabul edilen Don Kişot’un yazarı Miguel De Cervantes, “Don Kişot’un İzleri” sergisiyle Bodrum’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan sergiye çok sayıda sanatsever vatandaş büyük ilgi gösterdi.

Segiyi başta Gustave Dore’den Picasso ve Dali’ye kadar yüzlerce ünlü dünya ressamının yanında ünlü Türk ressamlarından Paris’te yaşayan dünyaca ünlü sanatçılarımız Selçuk Demirel, Utku Varlık ve Onay Akbaş ile Prof. Devrim Erbil, Abidin Elderoğlu, Habip Aydoğdu, Yalçın Gökçebağ, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Metin Yurdanur, Prof. Fevzi Karakoç, Prof. Zafer Gençaydın, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Prof. Dr. Hayati Misman gibi değerli sanatçıların Don Kişot için çizdikleri toplam 205 adet  resim ve tasarladıkları heykellerden oluşuyor.

Pablo Picasso’nun 1968 yılında yaptığı Don Kişot isimli resim ve Salvador Dali’nin 1957 yılında yaptığı iki eser sanatseverlerin ilgisini üzerlerine çekti.

Sergi 1 Ağustos 2016 tarihine kadar açık olacak sergi her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.