Bodrum Gündem

ANNE OĞUL MÜZİKSEVERLERİ BÜYÜLEDİLER…

04.07.2016
0
A+
A-

gülsin onay ve erkin onay (34)Devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, keman sanatçısı oğlu Erkin Onay ile birlikte Dibeklihan Kültür Sanat Köyünde, gelirinin  Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali yararına kullanılacağı bir konser verdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Konser öncesi Dibeklihan Kültür Sanat Köyü kurucusu Cenap Tezer ve Tiyatro Sanatçısı Dilek Türker, Gülsin Onay’ın yaşamı ile kısa bilgilendirmeler de bulundular. Gülsin Onay’ın annesi Ayşe Gülen Reusch ve babası Joachim Reusch da sanatçıları izleyenler arasında yer aldı. Yaklaşık dört yüz müzikseverin katıldığı konserde, Dibeklihan Orhan Kemal Meydanına sığmayan dinleyiciler meydanın üst bölümlerde bulunan diğer alanlardan konseri izlediler.

Bu yıl on üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali öncesi devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, keman sanatçısı oğlu Erkin Onay ile verdiği  konserin tüm geliri festivalin yararına kullanılacağı ifade edildi.

Gülsin Onay ve Erkin Onay, bu özel konsere Ludwig van Beethoven’ın “Ayışığı” Sonatı do diyez minör, op.27 no.2, 1. bölüm: Adagio sostenuto adlı eseriyle başladılar. İkili bu eserin ardından Franz Liszt’in “Sultan Mecid Büyük Marşı” isimli eserini seslendirdi. Programın ilk yarısındaki son eser Ludwig van Beethoven’un keman ve piyano için yazılmış “İlkbahar” Sonatı Op.24, fa majör oldu.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali yararına düzenlenen konserin ikinci bölümünde Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un keman ve piyano için yazdığı, Süit Op.33 (1956) adlı eserle devam edildi.  Eser, “4. Kastamonu Dansı “ ve “2. Horon” başlıklarını taşıyor. Konserde daha sonra Ekrem Zeki Ün’ün solo keman için “Yudumluk” adlı eseri seslendirildi. yer alacak. Bu eser de 5 bölümden oluşuyor. Gülsin Onay, Erkin Onay ikilisi, gecenin son eserini Frédéric Chopin’den seslendirdiler. “Nokturn mi bemol majör, Op.9 no.2” adlı eser, “Andante spianato et Grande Polonaise brillante, mi bemol major, Op.22” başlığını taşıyor.

Dibeklihan Kültür Sanat Köyündeki büyülü konser sonrası tekrar sahneye davet edilen devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ve keman sanatçısı oğlu Erkin Onay  tekrar sahneye edildiler Sanatçılar iki kere bis yaptı.

Gecenin sonunda Piyanist Gülsin Onay ve Tiyatro sanatçısı Dilek Türker yerel şivede doğaçlama bir skeçle müzik severlere sürpriz yaptılar. İkilinin doğaçlama gerçekleşen skeci dakikalarca alkışlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.