Bodrum Gündem

BİNLERCE BODRUMLU OHAL’DE MEYDANDA… FOTO GALERİ

 bodrum belediye meydanı ohal yürüyüşü (1)
Bodrum’da 15 temmuz darbe girişiminin olduğu günden beri devam eden “Demokrasi Nöbeti” önceki akşam mehter takımı eşliğinde “O Halde meydanlardayız” yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe binlerce Bodrumlu katıldı.
Bodrum Gündem Haber
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelinde yapılan yürüyüşler Bodrum’da da gerçekleşti. Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demirlap’in tüm kesimler ve vatandaşlara çağrıda bulunduğu ve belediye hoparlöründen de gün içerisinde yapılan anonslarla vatandaşlar, akşam saat 21.00’de, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Kalabalığın taşıdığı Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi ile Osmanlı arması baskılı, “Ya İstiklal, Ya ölüm demiştik. Unuttunuz” yazılı pankart dikkat çekti. Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık, İzmir Yıldırımlar Mehter Takımı eşliğinde Cevat Şakir Caddesi’ni takiben Bodrum Belediye Meydanı’na kadar yürüdü. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş sırasında Ak Parti Kadın kolları üyeleri vatandaşlara karanfil dağıttı, Mehter takımına güller serptiler.
Yürüyüş boyunca tekbir getiren kalabalık, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Her şey vatan için’ diye slogan attı. Kalabalık, Belediye Meydanı’na geldiğinde ise kırmızı ve beyaz renkte balonlar uçuruldu. Bodrum Belediye Meydanınında toplanan binlerce kişi Mehter Takımının çaldığı marşlarla coştu. Başta AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ile birlikte Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan ve ilerleyen saatlerde de Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da katıldı.
bodrum belediye meydanı ohal yürüyüşü (52)KAYMAKAM GÖDEKMERDAN: “BAŞKOMUTANIMIZDAN GELECEK İKİNCİ BİR EMRE KADAR DEMOKRASİ NÖBETİMİZ SÜRECEKTİR…”Meydanda bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan; “Başkomutanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar demokrasi nöbetimiz sürecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Cumhurbaşkanımıza yapılan bu hain saldırıyı Türk Milleti olarak nefretle kınıyoruz. Milli irademize, milletimize, demokrasimize yapılan bu hain saldırı tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Milletimiz bu hain saldırıyı birlik beraberlik içinde püskürtmeyi bilmiştir. Milletimiz birlik beraberlik göstermek sureti ile demokrasisine, milli iradesine, meclisine Cumhurbaşkanına, hükümetine sahip çıkmıştır. Bu milletle ne kadar iftihar etsek azdır. Bizim milletimiz her şeyin en iyisine layıktır, demokrasiye layıktır. Bu vatan uğrunda kanlarını döken, canlarını veren bizi bugünlere getiren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu vatan uğruna canlarını feda etmekten bir an bir dakika bile tereddüt etmeyen bütün emniyet kuvvetlerimize, hakiki silahlı kuvvetlerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bir daha böyle kara günler yaşamayız. Türk milleti bir daha böyle şeylere fırsat vermeyecektir. Bodrum’da demokrasimize, hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza sahip çıkıyoruz. Meydanları Başkomutanımızdan emir gelmedikçe boşaltmayacağız, nöbete devam.”
bodrum belediye meydanı ohal yürüyüşü (10)DEMİRALP: DEMOKRASİ İÇİN MEYDANLARDAYIZ…
Basın mensuplarının sorularına kısa bir açıklama yapan Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp demokrasi için meydanlarda olduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bugün demokrasi için meydanlardayız. Ohal’de meydanlardayız dedik ve mehteran takımı ile buraya kadar yürüdük. Nöbetimizi bir süre bu meydanda olacağız, daha sonra emniyetin önüne geçeceğiz. Demokrasi için, vatan, bayrak, millet için buradayız”

bodrum belediye meydanı ohal yürüyüşü (44)DEMİRALP: “BUGÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ VE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Kürsüden yurttaşlara coşkulu bir şekilde hitap eden Demiralp; “Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. 15 temmuz demokrasi bayramıdır, şehitlerimizi anma günüdür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu millette bu vatan sevgisi olduktan sonra, bu yürek olduktan sonra değil bu millete darbe yapmak, yan gözle bakma cesaretini hiç bir güç kendinde bulamayacaktır. Bu millet iradesini ne tanklara, ne uçaklara, ne de FETÖ terör örgütüne teslim etmeyecektir. Bugün bu meydandan net görünüyor, Bodrum milli iradeye sahip çıkıyor. Bu hain girişime alet olmayan vatan evlatlarının yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Asker de bizim askerimiz, polis te bizim polisimizdir. Rabbim milletime kurşun sıkan bu vatan hainlerine fırsat vermesin. Biz ülkemizin geleceği için, vatanımıza kasteden bu hainlere fırsat vermemek için meydanlarda kalmaya devam edeceğiz. Türkiye Devleti gücünü milletten alan güçlü bir devlettir. Bugünleri birlikte aşacağız ve kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

bodrum belediye meydanı ohal yürüyüşü (61)ÖZTÜRK “VATAN EMİN ELLERDE”

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum’daki demokrasi nöbetine eşi ve kızıyla birlikte katıldı. Bodrum Belediye Meydanında coşkulu kalabalığa seslenen  Öztürk, “Milletimiz, demokrasinin, cumhuriyetin ve özgürlüğün ne demek olduğunu tüm dünyaya en güzel örnekleriyle gösterdi. Bugünde Bodrum’dan tüm dünyaya bu milletin hiçbir zaman özgürlüğünün elinden alınamayacağını milli birlik ve beraberliğimizin, bayrağımızın, vatanımızın emin ellerde olduğunu bir defa daha gösterdiniz” diye konuştu.

CHP ve MHP KATILMADI…
Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin, CHP’nin İstanbul Taksim’de yapacağı mitinge katılmak için “OHAL’de Meydanlardayız” mitingine katılmazken, Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminin ise parti genel merkezinden il ve ilçe başkanlıklarına yollanan talimat nedeniyle yürüyüşe iştirak etmedikleri öğrenildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.