Bodrum Gündem

BODRUM’DAN, ÇELEBİ ADASINA KADAR YÜZDÜLER…

çelebi-adası-manşetBodrum’da yaşayan iki öğretmen öncülüğünde bir araya gelen 7’den 70’e her yaştan amatör 40 yüzücü, 30 Ağustos Geleneksel Yüzme Etkinliği çerçevesinde, Ortakent-Yahşi sahilinden, Çelebi Adasına kadar yaklaşık 2 km. yüzdüler. Adaya çıkan yüzücüler hep birlikte Türk bayrağı açtı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’da yaşayan öğretmen Naz Pekşen ve Atakan Atmaca önderliğinde bir araya gelen grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için Çelebi Adası’na kadar yüzdü. Ortakent Fink Beach’te saat 08.30’da ısınmaya başlayan yüzücüler, ilk kulaçlarını saat 09.10’da attı. Bin 700 metre boyunca kulaç atan, 7’den 70’e her yaştan 40 yüzücü, saat 09.55’te adaya ayak bastı ve Türk bayrağı açtı. Herhangi bir olumsuz duruma karşı 2 güvenlik botu ve 2 jet-ski de yüzücülere eşlik etti. Yüzemeyecek duruma gelenler botlara alınarak adaya götürüldü.
Bu yıl etkinliğin beşincisini düzenlediklerini belirten öğretmen Naz Pekşen, “Bu bir yarış değil etkinlik. 5 yaşından 75-80 yaşına kadar katılımcılarımız var. Gönüllülük esasına göre yüzüyoruz. Hiçbir şekilde maddi bir beklentimiz yok. Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu sıkıntılı dönemde 30 Ağustos bizim için daha bir değerli, adaya çıkıp bayrak açmak bizim için çok büyük bir gurur kaynağı” dedi.
Gazeteci Fatih Bozoğlu (50) ve 11 yaşındaki evladı Barış Tan Bozoğlu ile yarışa katılanlar arasındaydı. Yaklaşık 2km.lik mesafeyi baba-oğul birlikte yüzdüler. Adaya yaklaştıklarında 11 yaşındaki Barış Tan Bozoğlu arayı açarak babasından önce adaya ulaştı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.