Bodrum Gündem

“MAKAM ARACI DEĞİL İŞ MAKİNESİ İÇİN YETKİ İSTİYORUZ”…

“MAKAM ARACI DEĞİL İŞ MAKİNESİ İÇİN YETKİ İSTİYORUZ”…
05.10.2016
0
A+
A-

bodrum-belediyesiCHP’li meclis üyesi Dursun Göktepe başkanlığında gerçekleşen Bodrum Belediyesi Ekim Ayı Olağan meclis toplantısında yedi gündem maddesi görüşüldü. Gündem Maddelerinin tümü oy birliği ile kabul edilirken Fen İşleri Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan 34 iş makinesi alımı ile ilgili olarak İller Bankasından kredi alımı için belediye başkanına yetki verilmesi ve evlerde beslenecek hayvanların çevreye verdikleri rahatsızlıktan dolayı Zabıta Müdürlüğünce önerilen gündem maddesi üzerinde tartışmalar yaşandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 

Bugün yedi gündem maddesi ile toplanan mecliste görüşülen maddeler sırasıyla şöyle ; 

1- İlçemiz Akyarlar Mahallesinde yer alan Akyarlar Yalı Sokak isminin Tarık Akan Sokak olarak değiştirilmesine ilişkin Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu raporunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

Oy birliği ile kabul edildi.

2- İlçemiz Karabağ Mahallesi, 2040 Sokakta yer alan bir parka isim verilmesi talebine ilişkin Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu raporunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

Karabağ Mahallesindeki Parka Ayşe Zahide Tengiz Kule Parkı  isminin verilmesi  oy birliği ile kabul edildi.

3- İlçemiz Karakaya Mahallesi, Köyiçi Mevkii 305 ada, 72,16,77 ve 78 parsellere ilişkin hazırlanan Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)

komisyona havale

“Alınmak İstenen Makam Arabası Değil İş Makinesidir”…

4- Belediye Hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla ihtiyaç görülen toplam 34 adet iş makinesi ve araç alımı için İller Bankası AŞ.’den kredi kullanılması ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi.(Fen İşleri Müdürlüğü)

Söz konusu gündem maddesinde bağımsız üye Süleyman Mazı söz alarak benzeri bir kararı Şubat ayında yapılan mecliste aldıklarını ve vatandaşın belediyeden hizmet beklediğini,  ayrıca yetkililerin sokaktaki vatandaşa biraz kulak vermelerini isterken  neden benzeri bir karar almak durumunda kaldıkları ile ilgili sorusuna CHP’li meclis üyesi ve başkan yardımcısı Taner Uslu şöyle cevap verdi “Biz daha önce Devlet Malzeme Ofisinden almak için başkanımıza yetki vermiştik. Şimdi ise o kararın iptal edilerek İller Bankası A.Ş’den  kredi alınmasına  yönelik bir yetki verilmesi için yetki istiyoruz. Sonuçta alınan makam arabası değil iş makinesidir. Elimizdeki imkanlar dahilinde görevimiz süresince hizmet vermeye devam edeceğiz. Kişi kendi evinin önüne hizmet gelinceye kadar şikayet etmeye devam edecektir bu da son derece normaldir. ” dedi.

Karşılıklı açıklamaların ardından Madde oy birliği ile kabul edildi.

“Evlerde Beslediğimiz Hayvan Sayısına Sınırlama Getiremezsiniz”…

5- Bodrum Belediyesi Zabıta Uygulama Yönetmeliğinin 6. maddesinin 3. fıkrasında değişiklik yapılması talebinin görüşülmesi.  (Zabıta Müdürlüğü)

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne komşularının evlerinde besledikleri kedi, köpek  ve kuş gibi evcil hayvanlar nedeniyle rahatsız olanların şikayetlerinin artması ve zabıta çalışma yönetmeliğinde bu hayvanların belli bir sayıya tabi olmaları nedeni ile oluşan sıkıntıların çözülmesine  yönelik maddede değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi önerildi. Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında bir kadın elinde dosyalarla mecliste bulunan boş koltuklara oturup şöyle bir açıklama yaptı “Ben 9 ay önce huzur bulurum diye Bodrum’a gelip yerleştim. Fakat evimde beslediğim hayvanlarım nedeni ile Bodrum belediyesini mahkemeye verdim. Zabıtanın bu konuda ilkel davranışları ile karşı karşıya geldim.  Belediye zabıta memurlarına eğitim versin.  5199 nolu hayvan haklarını koruma kanununa göre siz evlerde beslediğimiz hayvanlara sayı olarak bir sınırlama getiremezsiniz. Böyle bir yetkiniz yok. ” derken CHP’li meclis üyesi ve başkan yardımcısı Taner Uslu, yaşanan şikayetler doğrultusunda böyle bir maddenin gündeme alındığını her iki tarafın da mutlu olacağı bir sonuç almak için zabıta müdürlüğünün Bodrum’da hayvanlar konusunda faaliyet gösteren STK’lar la bir araya gelerek akılcı bir çözüm bulabilmesi için maddenin bir ay sonraya ertelenmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

 

6- Bodrum Belediyesi 2017 yılı Vergi ve Harçlar ile Ücret Tarifesi taslağının görüşülmesi.               (Strateji Geliştirme Müdürlüğü)

Plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

7- Bodrum Belediyesi 2017 yılı ve izleyen iki yıl bütçe taslağının 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. ve 62. maddesine istinaden görüşülmesi.

Plan ve bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Bodrum Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısına 24 Ekim Pazartesi günü saat 10:00 da devam edilmek üzere ara verildi.

 

Yorumlar

  1. Talat Kanber dedi ki:

    Gündem maddelerini okudunuz,işte imar Md ğü arkadaşlar şu imar yönetmenliğini tekrar bir gözden geçirin,aksaklıklar nerede,neden açılan imar bölgeleri yeşil alansız mantar gibi türetiliyor.kat irtifalarını yükseltip yeşil alanları genişletilmiyor diye hiçbir tartışma yok.Evet iddialıyım sizden sonra gelecek yöneticiler yeşil alanları çoğaltıp Milas,Muğla gibi örneklerin üstüne çıkacaklar..Geri kalmışlığın imar yönetmenliğinden kurtulmak gerek