Bodrum Gündem

TURGUTREİSLİLERDEN CUMHURİYETE YAKIŞAN KONSER…

14918864_1455887051095214_8876063433367410536_o29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Bodrum Kent Konseyi Turgutreis Mahalle Meclisi’nin düzenlediği Cumhuriyet Konseri’ni yaklaşık on bin kişi izledi. 

Bodrum Gündem Haber 

Yarımadanın diğer yakasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Akçaalan’da fener alayı ile başladı. Kortej eşliğinde binlerce vatandaşın marşlar söyleyerek yürüdüğü fener alayı Turgutreis merkezde  Bodrum Oda Orkestrasının konseri ile devam etti. Konsere yaklaşık on bin kişi izleyici olarak katıldı.

Bodrum belediyesi ve Bodrum kent Konseyi Turgutreis Mahalle Meclisi’nin birlikte organize ettiği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen Cumhuriyet Konseri konseri büyük beğeni topladı. Yabancı dildeki opera şarkıları Türkçe olarak yorumlanırken Cumhuriyet Döneminin kazanımlarından önemli eserler sergilendi. Meydanı dolduran binlerce vatandaş orkestranın seslendirdiği pek çok esere eşlik etti.

 

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Kent Konseyi Turgutreis Mahalle Meclisi’nin organize ettiği konserde açılış konuşmasını Meclis başkanı Hülya Karatoprak gerçekleştirdi. Hülya Karatoprak katılımcılara hitaben “sevgili hemşehrilerim, sizlere Bodrumlular  adına teşekkür ediyorum. Tüm mahalle muhtarlarımıza ve bu özel gün için çekime gelen TRT  ekibine de çok teşekkürler. Cumhuriyeti bize emanet eden başta Atatürk olmak olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Bu Cumhuriyet hepimizin” dedi. Bodrum Oda Orkestrası kurucusu ve sanat koordinatörü  Numan Pekdemir de cumhuriyetin kazanımları üzerine yaptığı konuşmada “Cumhuriyet olmasaydı, sizler de bizler de burada olmazdık” dedi.

Turgutreisli sanatçı Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde ve Turgutreis Mahalle Meclisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen; Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve sponsorlar desteği ile gerçekleştirilen konserde Tobav korosu da yer aldı.

Orkestra 10.yıl marşını konser sonu iki kere tekrar etti. Geç saatlere kadar alanda kalarak Cumhuriyetin kuruluşunu kutlayan Turgutreisliler, konserden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.