Bodrum Gündem

DOSTA DÜŞMANA DENİZCİLERİN GÜCÜNÜ GÖSTERELİM…

bodrum denizciler derneği 2016 geleneksel yemeği (2)

Bodrum Denizciler Derneği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel yemeğine 600 kişinin katılımı ile Delfi Otel’de gerçekleştirildi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Mustafa Demiröz Yarımada genelinde SİT değerlerinin düşürülerek yapılaşmaya açılmasının özellikle deniz turizmine olumsuz etki yapacağını kaydetti.  

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Denizciler Derneği tarafından dört yıldan bu yana gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen yemeğinde istavrit balığı eşliğinde, süzme yoğurt, gambilya favası, Bodrum Mandalinası ve helva ikram edilirken, denizcilerin olmazsa olmazı peksimette unutulmamıştı.

bodrum denizciler derneği 2016 geleneksel yemeği (1)DENİZCİLER BODRUM EKONOMİSİNİN BEL KEMİĞİDİR…

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Yönetim Kurulu üyeleri, geceye katılan denizcileri tek tek kapıda karşıladı. Gece ile ilgili olarak davetlilere hitap etmek üzere sahneye davet edilen Başkan Demiröz, “Sizler olamasanız bu güzellikler olmazdı sizler varsınız, hepinizin ayağına sağlık. Derneğimize katkı koydunuz, birlikte olduk, inşallah hep birlikte olacağız ve bu güzellikleri devam ettireceğiz” ifadeleriyle başladığı konuşmasına, denizlerin ve koyların tehdit altında olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Bu cefakar denizcilerin, bu Bodrum ekonomisinin bel kemiği olan denizcilik sektörünün, denizcilerimizin ve denizlerimizin geleceğini ilgilendiren, bazı özel alanların, uygun olmayan bir şekilde yapılaşmaya zemin hazırlayacak şekilde, SİT derecelerinin düşürüldüğünü görüyoruz. Buna karşı bizler her zeminde ve ortamda bu işin yanlışlığını, yanlış olan alanları belirtmeye ve anlatmaya çalışıyoruz. Ama sizlerden şunu istiyorum; bu konuda yanlışlıklar giderilmediği takdirde,  bizler de geleceğe yönelik menfaatlerimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın sıhhatli bir çevrede, rahat ekonomik şartlarda ve sürdürülebilir bir turizmin garanti edilebileceği ortamlarda yaşaması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Bu yanlıştan dönülmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Söz verir misiniz?”

bodrum denizciler derneği 2016 geleneksel yemeği (19)HERKES DENİZCİLERİN GÜCÜNÜ GÖRSÜN…

Denizciler alkışlar ile karşılık vermesi üzerine Başkan Demiröz, bazı çıkar gruplarına bahşedilen şeyleri engellemek adına yumruk gibi sımsıkı ve birlik içinde olunması gerektiğine vurgu yaparak, konuşmasını şu sözler ile tamamladı; “Bu kaynaşma dayanışma yemeklerini yapmaya başladığımızda 100-120 kişiydik. Bu gün dördüncü yemeğimiz de ise yaklaşık 500 kişi bir aradayız. Bir dahaki sefere çok daha kalabalık olarak, denizin, denizcinin ve Bodrum’un menfaatlerini korumak açısından nasıl birlikte olduğumuzu, nasıl bir güç olduğumuzu herkese göstereceğiz.”

Söylediği Türk Sanat Müziği eserleri ile tanınan Bodrum’un yerel sanatçısı Mustafa Ergene’nin şarkıları eşliğinde eğlenen denizciler gece boyunca Türkiye ve Bodrum’un gündemine dair sohbet ettiler.

bodrum denizciler derneği 2016 geleneksel yemeği (20)ÇEKİLİŞTE 130 HEDİYE SAHİPLERİNİ BULDU…

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Bodrum Denizciler Derneği geleneksel yemeğinin en heyecanlı bölümü ise 130 hediyenin verildiği çekiliş oldu. Çekilişte yine her zamanki gibi akü, halat ve kabak gibi ilginç hediyelerin yanında battaniye, Denizciler Derneğinde kahvaltı, Papara Köy Sofrasından iki kişilik akşam yemekleri ve kahvaltılar, tost makinaları, gıda sepetleri, çeyiz eşyaları gibi birçok hediye sahiplerine verildi. Çekilişin en büyük hediyesi ise LCD Televizyon oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.