Bodrum Gündem

BODRUMUN GİRİŞİMCİ KADINLARI YÜZDE 90 BAŞARILI…

kadın girişimciler boğaziçi bodto garanti mezuniyet töreni (155)

Garanti Bankası ve BÜYEM’in “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” Bodrum eğitimleri mezunlarını verdi. Oldukça yüksek bir katılımın olduğu eğitimde 113 kişiden 92’si başarılı oldu ve sertifika almayı hak etti.

Bodrum Gündem Haber/FB 

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Bodrum’da, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları, sertifikalarını aldı. BODTO’da gerçekleştirilen ve 50 saat süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayan başarılı kadınlara düzenlenen törende başarı belgeleri verildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Sizler altındaki karayı kaybetmeyi göze alıp, yeni karalar keşfeden, yanlış yapmaktan, kaybetmekten korkmayan kadınlarsınız…” derken, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ise “Bodrum Ticaret Odası olarak her zaman yeni fikirlere ve girişimlere destek veriyoruz, ancak bu eğitim çok daha anlamlı oldu. Çünkü bu kez kadınlarımızın yoğun talebiyle çok verimli 50 saatlik eğitimi tamamladık…” dedi. BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder de Bodrum Ticaret Odasının geleceğe yönelik yatırım yaptığını dile getirerek, önümüzdeki sonbahar döneminde kadınlara yönelik olarak, geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi biri girişimci ve lider olabilmesi için özel eğitimler düzenleyeceklerinin bilgisini verdi.

Başarı Belgeleri teslim törenine yeni doğan bebeği ile gelen Özlem Oğan Başarı Belgesini BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’un elinden alırken, Başkan Kocadon bebeğe de BODTO rozeti takarak, “Bu bebek gelecekteki üyemiz…” dedi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da Zeliha Gökboğa’ya Başarı Belgesini verdikten sonra, bebeğine BODTO rozeti takarken “Sende Bodrum belediye başkanı ol bari…” dedi.

kadın girişimciler boğaziçi bodto garanti mezuniyet töreni (3)YÜKSEK KATILIM, YÜZDE 90 BAŞARI…

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan, Bodrumlu girişimci kadınlardan beklenen başarıya ulaşıldığına dikkat çekerek; “Bu işe karar verdiğimizde katılımın bu kadar yüksek olmasını beklemiyordum doğrusu. Bodrum’a yakışır yüksek bir katılım oldu. Diğer taraftan katılan kadınlarımızın enerjisini görünce, başarı oranının bu kadar yüksek olacağını bekliyordum…” dedi.

Bodrumlu Kadın Girişimciler 54 saat boyunca Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ile birlikte konularında uzman akademisyenler tarafından, İşletme Organizasyonunda Vizyoner Kimlik, Kurumsal Yönetici ve İnsan Kaynakları, Aile Şirketlerinde Kritik Başarı Faktörleri Yönetimin Ruhu, Şirket Yönetimine Finansal Bakış, Yönetimin Ruhu, Kurumsal ve Bireysel Motivasyon, Müşteri İlişkilerinde Süreklilik, Sorun Çözme Karar Verme, Yenilikçi Yönetim Becerileri ve İşletmenin Evrensel Köydeki Adresi (Pazarlama İletişimi) başlıklarında eğitimler verildi.

kadın girişimciler boğaziçi bodto garanti mezuniyet töreni (6)FİNANSMAN, CESARETLENDİRME VE YENİ PAZARLARA AÇILMA EĞİTİMİ…

Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “Kadın girişimcilerin Türkiye ekonomisine sağladığı katkının öneminden hareketle, 2006 yılında girişimci kadınları farklı segmentte değerlendiren ilk banka olduk. 10 yılı geride bıraktığımız kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı; finansman, cesaretlendirme, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırdık. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012’de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz.” dedi.

kadın girişimciler boğaziçi bodto garanti mezuniyet töreni (7)BODRUM EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAMASI BEKLENİYOR… 

Esra Kıvrak, “Garanti olarak, buradaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar yaptık ve çarpıcı sonuçlar elde ettik. Eğitimlere katılan girişimcilerin %76’sı işlerinde büyüme sağlarken %40’ı yeni iş bağlantıları kurdu, %84’ü ise diğer kadınları cesaretlendirdi. Dolayısıyla, bugüne kadar 2.000’den fazla kişiye ulaştığımız projenin 18. durağı olan Bodrum eğitimlerinin kadın girişimciler açısından önemli faydalar sağlayacağına, öğrendiklerinin hem iş hayatında hem de çevresinde fark yatacağına inanıyoruz. Bodrum’un ekonomisine ve istihdamına değer katacağına inandığımız kadın girişimcilerin sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

kadın girişimciler boğaziçi bodto garanti mezuniyet töreni (11)RİSK ALAN ve KENDİNE GÜVENEN İNSANLARSINIZ…
Törene katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yaptığı konuşmada “Kendine inanan, güvenen, kocalarını sosyal sigorta kurumu gibi görmeyip ayaklarının üzerinde duran bu güzel kadınlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Sizler altındaki karayı kaybetmeyi göze alıp, yeni karalar keşfeden, yanlış yapmaktan, kaybetmekten korkmayan bir grupsunuz. İnsanlar ancak böyle düşünürse başarıyı elde edebilir. Sizler riskleri alan, kendine güvenen insanlarsınız. Onun için sizleri tebrik ediyorum…” dedi

KADINLARIN İŞ kadın girişimciler boğaziçi bodto garanti mezuniyet töreni (14)YAŞAMINDAKİ YERİ VE ETKİNLİĞİNİN ÇOK GÜÇLÜ…

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, ise önce Bodrum Ticaret Odası’nın, Türkiye’deki tüm Ticaret Odaları arasında birinci olduğunu ifade ederek “Bodrum Ticaret Odası A sınıfı Akreditasyon Sertifikasını Türkiye’de en yüksek puan ile kazanan Ticaret Odası oldu…” dedi.   

BODTO Başkanı Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bodrum genelinde kadınların iş yaşamındaki yeri ve etkinliğinin güçlü olduğunu görüyoruz. Kendine güvenen, kendi kendine yetebilen nesilleri yine kadınlarımız yetiştiriyor. Bu nedenle başta üyelerimiz olmak üzere tüm kadınlara iş ve sosyal alanda destek veriyoruz. Eğitimin hem kişisel hem de ticaret hayatına sağladığı katkının bilinciyle geleceğimiz için çalışan Bodrum Ticaret Odası, bugüne kadar 200 eğitimle, toplam 10.670 katılımcıya ulaştı. 4-25 Kasım tarihlerinden 113 kadın girişimcimle gerçekleşen Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitimleri sonucunda da 92 katılımcımız belge almaya hak kazandı. Bodrum Ticaret Odası olarak her zaman yeni fikirlere ve girişimlere destek veriyoruz, ancak bu eğitim çok daha anlamlı oldu. Çünkü bu kez kadınlarımızın yoğun talebiyle çok verimli 50 saatlik eğitimi tamamladık. Eğitimden sonra, katılımcılarımızdan iş hayatlarına pozitif katkı sağladığımız şeklinde geri bildirim aldık. Eğitimin tekrarlanması için yeni taleplereler gelmeye başladı. Başta Garanti Bankasına ve Boğaziçi Üniversitesine, eğitimcilerimize çok teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin gelecek dönemde de artarak devam etmesini temenni ediyoruz.”

kadın-girişimciler-boğaziçi-bodto-garanti-mezuniyet-töreni-(1111)BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” için emek harcayan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ve Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak’a dünyanın 7 harikasından birisi olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesi’nde bulunan kabartma figürlerden, küçük bir bölümünün işlendiği bir plaket takdim etti.

Daha sonra başarılı olan 92 girişimci kadına BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr. Fuat Önder, BODTO Yönetim Kurulu Üyeleri  Deniz Eyinç, Mehmet Ayaz, Alper Özşeker, Orhan Dinç ve TURSAB BYK Başkanı Sevinç Gökbel tarafından takdim edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.