Bodrum Gündem

ORMANLARIMIZ YANMAYA DEVAM EDİYOR…

yalıkavak yangın 2017 temmuz (1)

Yalıkavak Mahallesi’nde çıkan yangın çok sayıda itfaiye ekibi ve orman işçisinin saatler süren uğraşları sonucu söndürüldü. Yangında yaklaşık 20 hektar otluk ve makilik alan kül oldu.
Bodrum Gündem Haber
Yalıkavak-Küdür mevkiindeki otluk ve makilik alanda akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler şiddetli rüzgârın da etkisiyle hızla büyüdü. Yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bodrum Grup Amirliği ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Bodrum Orman İşletme Şefliği’ne bağlı çok sayıda ekiple müdahale edildi.
Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle alevlere müdahale etmede güçlük yaşayan ekipler, zaman zaman rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle güçlük yaşadı. AKUT ekiplerinin de destek verdiği yangın söndürme çalışmalarını çevre işletmelerdeki vatandaşlar ile bölge sakinleri endişeli bir şekilde izledi.
Yangının bölgede faaliyet gösteren bir eğlence merkezine yaklaşması üzerine, iş yeri çalışanları ve müşteriler kısa süreli panik yaşadı. Yangının işletmeye sıçramaması için ekipler bölgede yoğun mücadele sarf etti. Alevler bölgedeki bazı telefon ve elektrik telleri ile direklerini de yaktı.
Yangın söndürme çalışmalarını izleyen Ümit Özcan isimli genç “Kesin birileri yakmıştır. Rüzgâr da var. Söndürmek zor olacak…” dedi. Bodrum’a tatil için gelen bir başka genç ise “Yangın arka taraftan başladı, buraya kadar geldi. Daha sonra biz haber verdik ve müdahale başladı…” dedi.
1. Derece Arkeolojik SİT alanı olan ve içerisinde üç adet kaya mezarı da bulunan bölgede çıkan yangında 20 hektar otluk ve makilik alan zarar gördü.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.