Bodrum Gündem

EBRU DEDE ‘SUYUN HAYALİ’ KİŞİSEL RESİM SERGİSİ…

EBRU DEDE ‘SUYUN HAYALİ’ KİŞİSEL RESİM SERGİSİ…

ebru dede sergiUlusal ve uluslararası çok sayıda sergiye katılan sanatçı ve akademisyen Ebru Dede’nin ‘Suyun Hayali’ kişisel resim sergisi açılışı 19 Eylül’de Bodrum Turgutreis D-Marin Yat Kulübünde gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Kanada Niagara Şelaleleri Müzesi’nin 2018’de düzenlenecek olan  ‘Yaşam İçin Su’ konulu sergisine seçilmiş sanatçı olarak davet edilen Ebru Dede, su ile bugüne kadar ilgilendiği feminizm konusu arasında alegorik bir ilişki kurar.  Suyun değişken, akışkan, çok yönlü, her şeyi içine alabilen ve bir o kadar da dışarı atabilen taşkın yapısını kadının ruh haline benzeten sanatçı, denizin dalgalarındaki ya da suyun damlalarındaki oval formla kadın arasında biçimsel bağ kurar. Doğuda ve batıda farklı yönlerden kutsal olan balık formunu zaman zaman gözlerde kullanan sanatçı, hayata bakışımızın bireysel kutsallığımız olduğunu düşünür.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde eğitim alan Dede, Erasmus aracılığıyla bir dönem Accademia di Belle Arti L’Aquila İtalya’da çeşitli atölyelerde dersler alır. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü’nde feminizm konulu doktora tez çalışmasına devam eden Dede, Kadir Has MYO Grafik Tasarımı Programında Öğretim Görevlisidir.  İstanbul’daki atölyesinde resim çalışmalarını sürdüren Ebru Dede’nin Bodrum’daki sergisi 25 Eylül’e kadar ziyarete açık olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.