Bodrum Gündem

EMEL ÇAKALOĞLU, CHP’Lİ KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ…

chp kadın kolları 5 çayı internet (26)CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, görev süresinin sona ermesine günler kala partili kadınlarla düzenlediği veda çayında bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, iki yıl önce seçimle geldiği Kadın Kolları başkanlık görevinin sona ermesine günler kala kendisine ve partisine destek veren kadınlarla bir araya geldi. Beş çayında bir araya gelen partili kadınlar canlı müzik eşliğinde saat beşe kadar eğlendiler.

Veda çayında bir konuşma yapan CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, seçildiği günden bu yana yönetim kurulu ekibi ile birlikte ellerinden geleni yaptıklarını, ülke ve parti yararına çalıştıklarını kaydetti. Çakaloğlu sözlerine şöyle devam etti  “İki yıl önce Aralık ayında sizin oylarınızla arkadaşlarım ve ben Bodrum ilçe yönetimi kadın kollarına seçildik. O günden bu güne kadar elimizden geldiğince ülkemize, partimize yararlı olabilmek için çalıştık. İlçemizdeki kadınlarımızın ve ailelerinin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduk. Zorlu bir referandum süreci geçirdik. Sizlerden yoğun bir destek gördük. Her zaman yanımızdaydınız. Bizlere arka çıktınız. Tüm kadınlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Biz de böylece büyük bir uyumla çalışmış olduk. Hepinize minnettarım.

Sevgili yol arkadaşlarım Aralık ayında bizim çalışma dönemimiz sona eriyor. Bu nedenle sizlere teşekkür etmek için bu çayı düzenledik. Bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum. 25 Kasım’da kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışma gününde hep birlikte ve yürekten mücadele için el ele olmalıyız. “ dedi.

chp kadın kolları 5 çayı internet (10)“Bu Ülkenin Birlikten Kopmayan, Birbirinden Ayrılmayan, Sen Ben Diye Birbirine Arkasını Dönmeyen Kadınlara İhtiyacı Var. “

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kpocadon’un eşi Hülya Kocadon partili kadınlara yönelik yaptığı konuşmada birlik çağrısı yaparken şu ifadeleri kullandı “Sizleri burada birlik beraberlik içinde görmek ne kadar güzel. Özlemişiz. Güzel de eğleniyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Bunu buradaki bütün kadınlar hak ediyor. Dünyada da olduğu gibi Türk toplumunda da bütün yükü çeken kadınlardır. Lokomotif her zaman kadındır.  Emeklerini karşılık beklemeden topluma veren yine kadındır. Bu anlamda da bu tür organizasyonları fazlasıyla hak ediyoruz diye düşünüyorum.  Yarın öğretmenler günü. Hatırladığım kadarıyla Öğretmenler Günü kutlamaları ben lise talebesiyken başladı. Eğitime katkı veren tüm öğretmenlerimize, başta tabii ki Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sevgiyle saygıyla anmak istiyorum.  Emekliliğime kadar yürekten bu mesleği yaptığımı hatırlıyorum. Hatta başkanı ayağında alçıyla evde bırakarak okula öğrencilerime gittiğimi hatırlıyorum.  Hala söyler “Beni alçılı evde bırakıp öğrencilerine gittin” diye. Bu kararımın hala doğru olduğunu düşünüyorum.  Çünkü orada bekleyen 30 çocuğum vardı.  Bu güzel günlerin devamı için, birlik beraberlik için hep bir arada olalım. Birbirimizden kopmayalım. Bu ülkenin birlikten kopmayan, birbirinden ayrılmayan, sen ben diye birbirine arkasını dönmeyen kadınlara ihtiyacı var. “

chp kadın kolları 5 çayı internet (19)Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Funda Pekdemir Akçalı da yaptığı konuşmada Bodrum Belediyesi olarak kadınlar için yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete dikkat çekti Akçalı “2014 yılında seçildiğimiz günde söz verdiğimiz gibi Bodrum Belediyesi olarak şiddet gören kadınlarımız için sığınma evini tamamladık. Kadın Sığınma evi olmazsa olmazımızdı. Hele hele bizim gibi CHP li sosyal demokrat partili belediyelerin yapması gereken ilk hizmet bu idi. Sığınma evimiz yok iken de mağdur kadınlarımıza her türlü desteği verdik. “ dedi.

chp kadın kolları dayanışma çayı (2)Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Nurten Çakıcı Bıçak ise yaptığı konuşmada siyasetteki kadın sayısının olması gerekeninin çok altında olduğunu ve siyasetin kadınlar tarafından yapıldığında daha verimli olacağını belirtti. Çakıcı  konuşmasında Bodrum’da maddi anlamda mağdur olan kadınların sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu, Bodrum Belediyesi olarak ellerinden geldiğince tüm bu kadınlara ve özellikle çocuklarının eğitimi için talep ettiklerine cevap verme gayreti içinde olduklarına kaydetti.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.