Bodrum Gündem

ÇYDD BODRUM ŞUBE BAŞKANI SARAÇBAŞI, ANNESİNİ KAYBETTİ…

ÇYDD BODRUM ŞUBE BAŞKANI SARAÇBAŞI, ANNESİNİ KAYBETTİ…

ÇYDD BODRUM ŞUBE BAŞKANI MERAL SARAÇBAŞI ANNESİNİ KAYBETTİ...ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı’nın annesi Nezahat Tetik, tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Uzun süredir demas, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesinde tedavi gören ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı’nın annesi Nezahat Tetik, 29 Kasım Çarşanmba günü gece saat 01:00 de hastanenin yoğun bakım ünitesinde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Nezahat Tetik, 30 Kasım Perşembe günü İstanbul Maltepe  Gülsuyu mezarlığına   defin edildi. 3 Eylül 1932 yılında İstanbul’da doğan Nezahat Tetik, 1950 yılında Mehmet tetikle evlendi. 2 erkek bir kız çocuğu sahibi olan Tetik’in oğullarından biri erken yaşta hayata veda etmişti.

Yaşadığı rahatsızlık nedeni ile yaşamını sürdürdüğü İstanbul’dan Şubat 2017 de kızının yanına Bodrum’a  yerleşen Nezahat tetikle ilgili ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı şu ifadeleri kullandı “Annem uzun süredir demas, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı yaşıyordu. Tüm rahatsızlıklarına rağmen kimseye muhtaç olmak istemezdi. Her seçimde yaşına rağmen oyunu kullanırdı. Hatta bir defasında ameliyatlı haliyle oy kullanmaya gitti ve oyunu hep CHP’ye verdi. Annem Allah inancını ve Mustafa Kemal sevgisini hep korudu.  Ondan onurlu olmayı, boyun eğmemeyi öğrendim. Son günlerinde ve son nefesinde yanında olmanın tesellisi üzüntümü biraz olsun hafifletiyor. Zor günlerimizde bana destek olan ve anneme gözü gibi bakan eşim Ahmet Saraçbaşı’na ve yine son günlerinde anneme el uzatan, onu mutlu eden herkese minnettarım. Çocukluk günlerimin  en güzel film anlatıcısı, çok az bilinen masalların aktarıcısıydı annem. Bayramlarda hiç bir şey bulamasa kendi eteğinden diktiği giysilerle bayram çocuğu sevinçlerimin yaratıcısıdır annem. Son günlerinde benim çocuğum olan annem ilkokul mezunuydu. Bir İstanbul kızıydı ve çok güzeldi.  Bugün onu son yolculuğuna uğurlarken beni yine mutlu etmeyi basardı. Yıllardır görmediğim dostlarım, arkadaşlarım, akrabalarım öğrencilerimle beni buluşturdu. Dilerim gittiği yerde o da mutludur. “ dedi.

Oğlu ve esinin yanına gömülmek isteği nedeniyle vasiyetini yerine getiren Meral Saraçbaşı annesini İstanbul Maltepe  Gülsuyu Mezarlığında sonsuz yolculuğuna uğurladı. Merhumeye Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.