Bodrum Gündem

KADINLAR FARKLI RENKLERİ İLE BİR ARAYA GELDİLER…

KADINLAR FARKLI RENKLERİ İLE BİR ARAYA GELDİLER…

kadınlar farklı renleri ile bir araya geldiler (6)

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği bu hafta “Renklerin Dayanışması” konu başlığı ile iki etkinlik düzenledi. İlki Esmeray’ın ‘Kestirmeden Hikayeler’ isimli tek kişilik tiyatro oyunu, ikinci etkinlik ise Herodot Kültür Merkezi’nde ‘Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığı, Nefret Saldırıları ve Şiddet Konuşuyoruz’ başlıklı kadınlara mahsus bir atölye gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Herodot Kültür Merkezi’nde ‘Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığı, Nefret Saldırıları ve Şiddet Konuşuyoruz’ başlıklı kadınlara mahsus bir atölye gerçekleştirdi. Gün geçtikçe artan nefret ve şiddet vakalarına karşı, kadınların daha çok bir arada olma ihtiyacı, güçlenerek ve dayanışarak var olmaları ve hayatın her alanında alanlarını belirleme ve koruma mekanizmaları geliştirmeleri, atölyenin belirleyici sonucu olarak tespit edildi.

Sadece kadınların katıldığı atölye çalışmasında katılımcılar, yaşadıklarını paylaşarak birbirlerine güç verdi. Atölye çalışmasına konuk olarak Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (KAOS GL) üyesi Seçin Tuncel, Pembe Hayat LGBT Dayanışma Derneği üyesi Buse Kılıçkaya ve tek kişilik gösteriler yapan Zeynep Esmeray Özatik de katıldı. Oldukça dikkat çeken konuların konuşulduğu atölye çalışmasında, insani değerler konuşularak, deneyimler de paylaşıldı.

kadınlar farklı renleri ile bir araya geldiler (2)Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan gerçekleştirilen etkinlikler ve Atölye çalışması ile ilgili şunları söyledi; “Renklerin Dayanışması” başlığı kadınlığın toplum nezdinde tek bir hal ve renk olmaktan ziyade, farklı kadınlık renklerinin birbiri ile dayanılarak toplumsal cinsiyet rolleri ve nefret saldırılarına maruz kalmaları, toplumda artan şiddeti ve bu saldırı ve şiddete karşı kurulması gereken bir dayanışma ağı ve dayanışmanın güçlendirici niteliği katılımcılar arasında paylaşıldı. Kadınların ve LGBT bireylerin ötekileştirilmeleri ve şiddete sistematik bir şekilde her vatandaşı korumakla yükümlü olan devlet eli ile destekleniyor olması bu hak arayışının önemini vurgulamakta. Kadın ve LGBT bireylerin maruz kaldıkları şiddet artarken, işlenen suçun kovuşturma aşamasında keza aynı sistem tarafından yeterli derecede kovuşturulmadığı gibi, makul olarak da karşılanmakta. Gün geçtikçe artan nefret ve şiddet vakalarına karşı kadınların daha çok bir arada olma ihtiyacı, güçlenerek ve dayanışarak var olmaları ve hayatın her alanında alanlarını belirleme ve koruma mekanizmaları geliştirmeleri, atölyenin belirleyici sonucu olarak tespit edildi…”

kadınlar farklı renleri ile bir araya geldiler (5)Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan sözlerini Bu yıl özellikle LGBT hareketine yönelik son dönemlerde son birkaç kadını eyleminde bu renklerin yasaklanıp, terör renkleri gibi tanımlar kullanıldı. Buna itirazımız var. Her kadın kendi rengini kendisi tanımlamalı. Sarının, kırmızının bir dolu rengi var. Hem yüzleşmeye devam edelim hem de kadınlığın farklı hallerine uygulanan ayrımcılığı ortaya çıkaralım hem de bu ayrımcılığa karşı geliştirilen nefret söylemini durdurmak için bir  araya geldik…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.