Bodrum Gündem

 ARKA PİZZERİ’A 5 YAŞINDA…

 ARKA PİZZERİ’A 5 YAŞINDA…

arka pizzeria 5 yaşında manşetBodrum’u gerçek İtalyan pizzasıyla buluşturan Arka Restaurant & Pizzeria, beş yaşını çok özel bir akşamla kutladı.

Bodrum Gündem Haber

Arka Restaurant & Pizzeria, Hüseyin Peker ve Hüseyin Aşkın tarafından 6 Nisan 2013 tarihinde açılmıştı. Hüseyin Peker ve Hüseyin Aşkın’ın “Arka” macerası tam 5’inci yılını doldurdu. İki kafadar, bu anlamlı yıldönümü için Bodrum basını ile bir araya geldi. Birbirinden lezzetli pizzaların, risottoların ve tatlıların lezzetlendirdiği buluşmada, mekana özel hazırlanan 5’inci yıl videosu izlendi, duygusal anlar yaşandı.

Arka Pizzeria’nın müdavimlerinin ve mekanın işletmecileri ile personelinin başrolde olduğu video, dolu dolu geçen beş yıllık lezzet yolculuğunu anlattı.  Bodrum’da yaşayan Zeynep Casalini gibi tanınmış isimler ve Bodrum’un iş insanları da videoya renk katanlar arasında yer aldı.

Mutfakta Bir Mali Müşavir Mi Var?

İsviçre’de mali müşavirlik yaparak hayatını kazanan Hüseyin Aşkın’ın Bodrum’a gelmesi ve Bodrum’da bar işletmeciliği yapan Hüseyin Peker ile yollarının kesişmesi ile başlayan macera ikilinin 2007 yılında “Var mısın?” diyerek yola çıkmaları ile başlıyor.

Hüseyin Aşkın “Dünyanın en sevilen lezzeti pizza, o sıralar Bodrum’da yok! Pizzacı açacağız dediğimizde bizi eleştiren çok oldu bu yüzden… Hüseyin abiye ‘Var mısın?’ dedim. O da hiç düşünmeden ‘Varım’ dedi. Böylece yola çıktık” diye anlatıyor o yılları…

Pizza’ların Lezzeti Hüseyin Aşkın’dan

Arka’nın Bodrum dışına taşan lezzetli pizzaları Hüseyin Aşkın’ın kendi reçeteleriyle hazırlanıyor. Hüseyin Aşkın’ın mali müşavirlikten pizza şefliğine uzanan keyifli bir hikayesi var. Bodrum’a yerleştikten ve Arka’yı açmaya karar verdikten sonra “Bu işi yapacaksak, kendim öğrenmeliyim” deiş ve mutfağa girmiş. Hikayenin sonrasının kendisinden dinliyoruz:  “İtalyan restoranları işleten arkadaşlarımdan püf noktalarını öğrendim, bol bol pratik yapmaya başladım. Restoranı açmadan ben pizza yapmayı öğrenmiştim. Sonra bırakamadım mutfağı. Bugün üç tane pizza ustası yetiştirdim. En başından beri yakaladığım standartları koruyan üç ustamız var. Onların izin gününde ben yine mutfağa giriyorum.”

‘Bu Adamla Olur’ Dedik Ve Başladık

Hüseyin Peker, uzun yıllar Bodrum’da mekan işlettikten sonra “Arka” fikrinin şekillenmeye başlamasını ve Hüseyin Aşkın’la bir araya gelmelerinin hikayesini “2007 yazıydı. Çalıştığım bardan çıktım. Körfez’e gittim. Bir servis elemanı arıyordum. Hüseyin’le böyle tanıştık. Biz kardeş gibi olduk daha sonra. Birbirimiz için ‘Bu adamla olur’ demişiz aynı anda.” sözleriyle anlatıyor. Önceleri küçük çapta bir iş tasarlamışlar ve işin bu kadar büyüyeceğini düşünmemişler. “Nasip kısmet” diyor Hüseyin Peker…  Bu büyümenin arkasındaki en önemli unsurlardan birinin de  başından beri kendileriyle birlikte yürüyen ve kendilerine destek veren insanlar olduğunu söylüyor. Peker, onlara teşekkür ederken “Bodrum’un lokalinde hizmet veren işletmeler başta olmak üzere tüm yerel yöneticilerimiz bizim yanımızda. Biz yolumuza, onlarla birlikte devam etmekten müthiş keyif alıyoruz. İyi ki varlar” diyerek özetliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.