Bodrum Gündem

GENÇLERDEN “HER ŞEY DAHİL, İSRAF HARİÇ” KONULU MESAJLAR…

boder ve ted koleji herşey dahil israf hariç karikatür yarışması (1)

Geçtiğimiz yıl sonunda, Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği-BODER’in başlattığı ve Bodrum TED Koleji ile birlikte düzenlenen “Her Şey Dahil, İsraf Hariç” konulu ortaokul ve  liseler arası karikatür ve kısa film yarışması sonuçlandı. “Her Şey Dahil İsraf Hariç” konulu yarışmada ilk üç dereceye girenlere ödülleri verildi.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Günümüzün en önemli problemi olan İsraf ve bilinçsiz tüketim ile mücadele etmek adına “Herşey dahil, israf hariç” sloganı ile başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen “Her Şey Dahil, İsraf Hariç” konulu ortaokul ve  liseler arası karikatür ve kısa film yarışması sonuçlandı ve TED Konferans Salonunda düzenlenen törenle de dereceye girenlere ödülleri verildi.

İlk olarak karikatür yarışması jüri heyetinde yer alan Burak Ergin, Raşit Yakalı, Şevket Yalaz ve BODER‘i temsilen Itır Köylü, daha sonrasında da kısa film yarışması jüri heyetinde yer alan Serkan Turaç, Ünal Altunyaymak, Mustafa Türk, Serel Yereli, Ülkü Angılı ve BODER’i temsilen Yiğit Girgin sahneye davet edildi.

boder ve ted koleji herşey dahil israf hariç karikatür yarışması (3)TED Bodrum Koleji Okul Genel koordinatörü aynı zamanda Ortaokul Lise Müdürü Sevinç Zeren yarışma süreci ve konunun önemine dair kısa bir konuşma yaptı. Sunumu yapan öğrenci “Şimdi de sizi Cem Yılmaz ile baş başa bırakıyorum…” dediğinde salonda alkış ve çığlıklar yükseldi. Cem Yılmaz’ın gerçekten TED Koleji Konferans Salonuna geldiğini sanan öğrenciler, Cem Yılmaz’ın herşey dahil ile ilgili esprilerinin yer aldığı video gösterisini izlemekle yetindiler.

boder ve ted koleji herşey dahil israf hariç karikatür yarışması (10)İSRAF GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ PROBLEMİ…

Ödül töreni öncesinde konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen BODER Yönetim Kurulu Üyesi Onursal Özatacan, konuşmasına “Günümüzün en önemli problemi olan İsraf ve bilinçsiz tüketim ile mücadele etmek adına bir araya gelmiş olmamızdan duyduğum mutluluğu paylaşmak isterim…” diyerek başladı.

Özatacan katılımcılar ile çok dikkat çekici rakamları paylaştığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sevgili gençler İşimiz çok zor çünkü; Birleşmiş Milletlere göre Dünyada üretilen 4,5 milyar ton gıdanın 1,3 milyar tonu her yıl israf ediliyor. Kaybedilen bu gıda miktarının sadece 4 e birini kurtardığımız takdirde dünyada açlığın biteceğini bilmek konunun ne kadar önemli olduğunu anlamamız için yeterli. Ülkemizde de maalesef tablo hiç açıcı değil; Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu verilerine göre Türkiye de yıllık israfın boyutunun 214 milyar liraya ulaşmakta olduğu ve günde nerede ise 5milyon yılda ise 1,7 milyar ekmeğin israf olduğu yetkililer tarafından dile getirilmektedir. Ülkemizde ve dünyada gıda stokları ve su mevsimlerin değişiminin yarattığı olumsuz şartların etkisi ile hızla tükenmektedir. Günümüz de açlıktan ölen insanlar olması, işletme maliyetlerinin artması ve bilinçsiz tüketim ile birlikte sorumsuz, doyumsuz ve sağlıksız nesillerin yetişmesi, ülkemizin hizmet sektöründe, israf ve bilinçsizce kullanım ile tüketimi artan emtialar bakımından yurtdışına olan bağımlılığının artmasına duyarsız kalmak mümkün değil…”

boder ve ted koleji herşey dahil israf hariç karikatür yarışması (11)KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRMEK ADINA ÖNEMLİ MESAJLAR VAR…

Özatacan, israf’a karşı mücadeleye katkı vermek amacı ile BODER olarak Bodrum’un ve ülke turizminin gelişiminde önemli bir rol ve sorumluluk üstlenen, turizm sektörünün kilit paydaşlarından biri olan otel işletmeleri ile birlikte, Süha Şen’e ait “Her şey Dahil İsraf Hariç” sloganı ile bir kampanya başlattıklarının bilgisini vererek;  “Her şey Dahil İsraf Hariç” kampanyamız hedeflerinden biri olan genç nesillerin bu konuda eğitilmesi ile alakalı projemiz dahilinde paydaş olma çağrımıza olumlu cevap veren TED Bodrum Koleji ile Kasım/2017 itibari ile başlatmış olduğumuz işbirliğimize istinaden iki ayrı sanat dalında gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik bir çalışma başlattık. Bodrum Kaymakamımız Sayın Bekir Yılmaz’ın himayesinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Emin Geçin’in destekleri ile ilçemiz nezdinde “Karikatür yarışması” ayrıca TED Bodrum Koleji’nin de katkıları ile TED Kolejleri bünyesinde “Kısa Film” yarışması düzenlenmiştir. Bugün yarışmalarda finale kalan ve ödüle hak kazanacak ortaokul ve lise öğrencilerinin eserleri ile doğal kaynakları tüketmek yerine ihtiyacı kadarını edinmek ve bilinçli kullanıcı olmayı keşfetme yolunda kamuoyuna anlaşılır bir mesaj vermelerini bekliyoruz…” dedi.

boder ve ted koleji herşey dahil israf hariç karikatür yarışması (12)“TATİLİNİZDEN KEYİF ALIN, KİLO ALMAYIN”

Özatacan konuşmasının şu sözler ile tamamladı; “Sevgili gençler tatil ruh ve beden sağlığımız için çok önemli olmakla birlikte bizlere dinlenme, rahatlama, mutluluk, farklı yerleri ve kültürleri keşfetme, yeni kişiler ile tanışma ve yeni lezzetleri keşfetme, çeşitli sportif aktiviteleri tecrübe edinme gibi fırsatlar sağlamaktadır. Tatil onun için ödenen bedelin karşılığını almak adına yapılan bir tüketim yarışı değildir. Tatil sevgidir, mutluluktur, paylaşmaktır, sağlıktır, huzurdur ve barıştır…”

boder ve ted koleji herşey dahil israf hariç karikatür yarışması (32)BODRUM’DA TATİL HEDİYELERİ KAZANDILAR…

Konuşmaların ardından dereceye giren eserlere ödülleri takdim edildi. Jüri üyelerinin değerlendirmelerine göre kısa film yarışmasında TED Adana Koleji “Balta” adlı filmle birinci, TED Samsun Koleji öğrencileri “Fikir” adlı filmle ikinci, Halil İbrahim İper Anadolu Lisesi “Bilinçli Tüketiyorum” adlı filmle üçüncü oldu. Karikatür yarışmasında ise TED Bodrum Koleji öğrencilerinden Gökçe Eylül Ünlü birinci, Mina Kayra Aydemir ikinci, Nehir Öztürk ise üçüncü oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.