Bodrum Gündem

BODRUM BASIN CAMİASINDA BİR DÖNEM KAPANDI…

yaşar-anter-ve-nilüfer-kandırmış-demir-bodrumlu-gazeteciler-123

Bodrum’da gazeteci denildiğinde ilk akla gelen isimlerden birisi olan Yaşar Anter ve mütevazi kişiliği ile birlikte en az onun kadar tanınmış bir isim olan Nilüfer Kandırmış Demir Doğan Haber Ajansı’ndan ayrıldıklarını ve hukuk mücadelesi başlattıklarını sosyal medya hesaplarından bildirdiler.   

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

DHA’nın satışı ile Türkiye’de olduğu gibi Bodrum basın camiasında da bir dönem kapandı. Türkiye ve Bodrum’da en önde gelen haber ajansı olarak kabul edilen Doğan Haber Ajansı-DHA’nın Demirören Grubuna satılması ile DHA merkezinde ya da yerelinde görev yapan birçok muhabir işlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Bu süreçte DHA’nın efsane Bodrum muhabirleri Yaşar Anter ve Nilüfer Kandırmış Demir’de, DHA’nın Demirören Grubuna satışından bir süre sonra ayrılmak zorunda kaldıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdular.

 

yasar_anter-128 YIL SONRA DHA’DAN AYRILMAK ZORUNDA KALDI…

Yaşar Anter ve Nilüfer Kandırmış Demir imzalı duyuruda oldukça duygusal ifadeler yer alıyor. Anter ve Demir’in meslektaşlarına yönelik olarak sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyuru şu şekilde; “Değerli Arkadaşlarım sevgili dostlarım görev yaptığım DHA Bodrum Büro şefliğinde muhabir arkadaşım Nilüfer Demir Kandırmış ve ben Yaşar Anter bize ayrılan sürenin sonuna geldik. Yaklaşık 28 yıldır bu kurumdayız. Acı ve tatlı günlerimiz oldu. Her şeyiyle çok güzeldi. Medyada, basında olmak çok güzeldi. Sizleri de her zaman yakından takip ettik, bilgilendik. Sizlere, tüm basın mensubu arkadaşlarımıza ve yöneticilerimize başarı mutlu ve sağlık dolu nice günler dileriz. Sevgi ve saygılarımızla… Yaşar Anter ve Nilüfer Demir Kandırmış”

DHA EGE BÖLGE MÜDÜRÜ İLYAS ÖZGÜVEN’İN DUYGU DOLU MESAJI…

DHA Ege Bölge Müdürü İlyas Özgüven, Yaşar Anter ve Nilüfer Kandırmış Demir ile ilgili yazdığı duygu dolu mesaj ise oldukça dikkat çekti.

Yaşar Anter’in Milli atlet olan rekortmen eşi Fatma Anter’in sosyal medya hesabından paylaştığı duygu dolu mesaj şu şekilde;

bodrumlu-gazeteci-yaşar-anter“Yaşar Anter DHA’nın atom karıncasıydı, Cep Herkülü’ydü. Az uykusuz gece geçirmedim onun yüzünden. Çok alın teri döktü, bana da çok ecel terleri döktürdü:) Onun haberleri yüzünden, “Tamam yolun sonuna geldik. Ya kovulacağım, ya istifa edeceğim…” dediğim anlar da oldu, çok çok büyük başarıların keyfini de birlikte yaşadık. Başka muhabirleri işe göndermek için akla karayı seçerken, Anter’i durdurmak için silahla tehdit:) etmek lazımdı. Bana, “Ne var bu Bodrum’da, Yaşar’da? Ajansın bütün olanakları ona akıyor…” diye, kıskançlıkla sitem eden muhabirlere, “O sizin rakibiniz değil, o Türkiye’nin en iyi muhabiri. Siz Ege’nin en iyisi olmaya çalışın…” derdim. Anter’e haberin konusunu söylemeniz yeterli. Uzaklık, ulaşım aracı, zaman gibi kavramlara kafa yormayın. Sabah en güzel fotoğraflar ve görüntüler ekranınıza düşer. Bir de kötü (!) huyu vardır, haber yazarken “babasını” tanımaz. Birlikte çalıştığımız 20 yılda hiç tanımadı. Bodrum’da deniz kirliliğini, doğa tahribatını yazdığında, “turizme zarar veriyor” diye bir “tüylü katran” cezasıyla Bodrum’dan atmadıkları kaldı. Ne ölüm tehditleri aldığını ben biliyorum. Dayak da yedi, bir adım geri atmadı. Benim için dinlediğim en keyifli telefon şikayetleri:) onun hakkındaydı. (Yazmayacağım da) ‘Mesleki Anılarını Yaz’ deseler kitabın yarısını Anter haberlerinin maceraları kaplar:) 20 yıl o bana “İlyas abi”, ben ona “Yaşar abi” diye hitap ettim. Yaşı benden büyük, boyu benden az küçük:) Yaşar Anter bölge haberciliğinin Naim Süleymanoğlu’sudur. Haberin ‘Amok koşucusu’dur. İlk kez kurumdan ayrılan biri için üzülmedim, sevindim. Çok çok güzel bir hayat, bembeyaz bir sayfa, bomboş bir ekran, ‘on’ konumunda bir deklanşör onu bekliyor. Sevgili dostum, anlayışlı eşin Fatma’ya, iki güzel kızına, her şeyden önce kendine artık zaman ayır.

 

bodrumlu-gazeteci-nilüfer-kandırmış-demir-1Sevgili kardeşim Nilüfer Kandırmış’a da önce sağlık, güzel bir ömür ve bol şans diliyorum. Nilüfer Türk pasaportu değil de Yunanistan pasaportu, DHA kartı değil de Hürriyet kartı taşısaydı Aylan bebek fotoğrafıyla şimdi Pulitzerli bir gazeteciydi. O ödül parmaklarının ucuna değdi ama olmadı): Bundan sonra kazanırsın umarım benim kalbi, yüzü güzel kardeşim.

Uzun yazıyı şöyle bitireyim. Bu ikilinin kurumdan kopmasına izin verenler, yatıp kalkıp rakip kurumda başlamasınlar diye dua etsinler. Benden söylemesi uykusuz geceler başlıyor:)

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR…

Anter ise bu duygu dolu mesaja karşılık şu şekilde yanıt verdi; “DHA Ege Bölge Müdürü Sayın İlyas Özgüven’in yazısı ile onur ve gurur duyduk. DHA’da sözleşmemizi fesh ettik. Bu kadar onurlu ve gururlu bir ayrılış yaşayacağımızı düşünmemiştik. Mesleki olarak DHA ile hukuksal mücadelemize başladık. Hayırlısı olur inşallah…”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.