Bodrum Gündem

BODRUMLU 5317 ÖĞRENCİ “AYLA” FİLMİNİ İZLEYECEK…

BODRUMLU 5317 ÖĞRENCİ “AYLA” FİLMİNİ İZLEYECEK…

Bakanlığımız , Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında sağlanan iş birliğiyle ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ Etkinliği kapsamında Bodrum’da okuyan 5317 ortaokul öğrencisi “Ayla” filmini izleyecek.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında sağlanan iş birliğiyle ortaokul öğrencilerinde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünde farkındalık oluşturmak , topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek hayata hazırlama , kültürel , sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak , öğrencilerin hayal gücünü geliştirmesine imkan sağlamak , anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla  Bodrum’da ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ Etkinliği düzenleniyor.

Toplam 5317 Ortaokul Öğrencisinin  katılımıyla 24.10.2018 – 23.11.2018  tarihleri arasında Bodrum Cinemarine (Oasis) – Bodrum Cinemaximum (Midtown) da  Ayla  filmi izlenecek.  Filmin ilk gösteriminde Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin de öğrencileri yalnız bırakmadı.

AYLA FİLMİ

Yönetmen koltuğuna Can Ulkay’ın oturduğu filmde, İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Eric Roberts, Lee Kyung-Jin, Sinem Uslu ve Erkan Petekkaya rol aldı.

Film, 1950’lerde Kore Savaşı’na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla ismini verdiği Koreli ufak kızın sevgi ve umutla beslenen reel öyküsünden beyazperdeye taşındı.

Kahramanlarının hala yaşamda olduğu ‘Ayla’ filmi zamansız, mekansız, dil-din ve ırk tanımadan vicdanın nasıl da reel bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa karşın reel insanlığın nasıl da birleştirici olabileceğini Türkiye insanının eforlu gönlü ve ruhunu yansıtan bir gözle anlatıyor.

Kore Savaşı sırasında, dünyanın değişik ucunda, anne ve babası can vermiş küçük bir çocuğun hem Türkleri hem Güney Korelileri hem de Amerikalıları aynı duygularda, nasıl majör bir dürüstlükle buluşturduğunun öyküsünü perdeye taşıyan Ayla, savaşın acı şartlarında, adı gibi ay suratlı Ayla ile ay yıldızlı bir askerin tarihe mülk olmuş 65 senelik öyküsünü anlatıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.