Bodrum Gündem

Doğduğum Topraklara, Hizmet Etme Zamanı Geldi… VİDEO HABER

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Oral Karakaya, Muğla İl Başkanlığına resmen başvurusunu yaptı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Oral Karakaya resmi olarak aday adaylık başvurusunu yapmak üzere CHP Muğla İl Başkanlığına geldi. CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile kısa bir süre sohbet eden Oral Karakaya ve eşi Çiğdem Karakaya, daha sonra toplantı salonuna geçtiler. Önceki gün CHP’ye üye olan Karakaya, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’na aday adaylık başvuru belgeleri ile birlikte, seçildiği taktirde gerçekleştirmeyi planladığı proje dosyasını da teslim etti.

CHP’den dördüncü aday adayı olarak CHP Muğla İl Başkanlığına başvurusunu yapan Oral Karakaya’ya, başvurusunu yaptıktan sonra, CHP Muğla İl Başkanlığı binasın yanında bulunan parkta, yağmura rağmen kendisine destek veren partililerine

hitap etti.

Başkan Zeybekoğlu: “Dört aday adayımiz var…”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu bu güne kadar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için daha önce üç aday adayının başvuru yaptığını anımsatarak; “Şimdi de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Oral Karakaya başvurmuştur. Hayırlı olsun. Kendisine de başarılar diliyorum…” dedi.

Oral Karakaya’dan çok konuşulacak sözler…

Oldukça dikkat çeken konuşması zaman zaman coşkulu alkışlarla kesilirken, Oral Karakaya; “Enerjimizi parti siyasetini dizayn etmeye değil, Muğla’nın geleceğini dizayn etmeye harcayacağız. Kimin il başkanı, ilçe başkanı ya da milletvekili olacağı bizim meselemiz olmayacak. Biz onun yerine Muğla’yı dünya kenti haline getireceğiz…” dedi. Özellikle bu sözleri büyük bir coşkuyla alkışlandı.

Yağmura Rağmen 500 Kişi Destek Vermeye geldi…

CHP Muğla Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvurusunun ardından gerçekleşen mini mitinge CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP Muğla geçmiş dönem Milletvekili Fahrettin Üstün, CHP Muğla geçmiş dönem İl Başkanları Mustafa Öztürk, Süleyman Uslu, CHP Muğla geçmiş dönem Belediye Başkanı Orhan Çakır ve Muğla ilçelerinden yaklaşık 500 kişi katıldı.

Çiğdem Karakaya da eşi Oral Karakaya’nın bu önemli gününde yalnız bırakmadı.

Artık sıra doğduğum topraklara, memleketime hizmet etme zamanı geldi…

Zaman zaman şiddetini artıran yağmur altında, yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Karakaya; “Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı Muğlalı hemşerilerim. Bu gün Muğla’nın tüm ilçelerinden bu yağmura rağmen buraya geldiniz. Çocukluğumdan bu yana devletin okullarında okudum ve devletimin ekmeğini yedim. Yurtdışında devletimin olanaklarından faydalandım. 26 yıldır memleketin değişik yerlerinde, devletime hizmet etmeye çalıştım. Bu güne kadar devletime karşı olan görevlerimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Artık sıra doğduğum topraklara, memleketime hizmet etme zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu amaçla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliğinden istifa ederek 26 yıllık kariyerime son verdim. Cuma günü de kendi ilçemde CHP’ye üye oldum. Biraz önce de Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığı için adaylığı için başvurdum ve müracaat dosyamızı teslim ettik…” dedi.

CHP Üyesi Olmak Onurların En Yücesi…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için oldukça iddialı olan Oral Karakaya şiddetini artıran yağmura karşın alanı terk etmeyen Muğlalılara yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü; “Mustafa Kemal Atatürk’ün taşıdığı CHP rozetini takmaktan dolayı gurur duyuyorum. CHP üyesi olmak benim için onurların en yücesi olmuştur…”

‘Marka Kent Muğla Proje Demeti’ hazırladık…

Karakaya iki yıldan bu yana sahada olduklarını, örgütleri, belediye başkanlarını ve STK’ları ziyaret etiklerini kaydederek; “Buralardan aldığımız veriler doğrultusunda teknik ekibimiz ile birlikte ‘Marka Kent Muğla Proje Demeti’ hazırladık. Bu projelerimizin bir bölümünü de dosya halinde CHP Muğla İl Başkanımız Adem Zeybekoğlu’na teslim ettik. Ekibimiz ile birlikte Muğla’nın temel sorunlarını ve çözümlerini içeren proje hazırlıklarımızı tamamladık. Bu projelerimiz süreç içinde sizlerle paylaşacağız…” dedi.

Kritik Kararlarda Halk Oylaması Yapacağız…

Nasıl bir belediyecilik hayal ettiklerini ve temel ilkelerinden de kısaca bahseden Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Karakaya; “Öncelikle şeffaf olacağız. Yurttaşlarımız her kuruşun hesabını vereceğiz, geliştirilebilir ve ulaşılabilir olacağız. En önemsediğimiz konulardan birisi yurttaşlarımızın yönetime etkin olarak katılmasıdır. Bu gün içinde bulunduğumuz koşullarda ülkemizin demokratik yapısı ve ekonomik durumu çok zor durumdadır. Demokrasi standartlarımız her geçen gün düşmektedir. Bu nedenle elimizde sadece yerel alanlar kalmıştır. Bu nedenle yerel demokrasiye sahip çıkmak bizim önceliğimizdir. Bu nedenle kentimizi yönetirken sizlerin yönetime etkin bir şekilde katılımı sağlanacak ve kritik kararlarda halk oylaması gibi demokratik yöntemlerden yararlanacaktır…” dedi.

Yeni Nesil Belediyecilik Modelini Halkın Önüne Getireceğiz…

Yerel politikalarının neler olacağı konusunda da ipuçları veren Karakaya konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Kent ve üretim ekonomisini önemsiyoruz. Hazırladığımız projeler, Turizmden, tarım ve hayvancılığa kadar çok değişik alanları içeriyor. Bunların detaylarını süreç içinde yurttaşlarımız ve basın ile paylaşacağız. Bir diğer önemsediğimiz konu da Büyükşehir Belediyemizin kurumsal kapasitesinin artırılmasıdır. Artık dünyada sadece yol yapan, kaldırım yapan, sadece alt yapı ile uğraşan belediyecilik anlayışı sona ermiştir. Yeni nesil belediyecilik anlayışı; enerji üreten, bilgi üreten, kenti tasarlayan, proje ve finansman ekipleri ile kente marka değeri katan, belediyecilik modelidir. Bu nedenle biz yeni nesil belediyecilik modelini halkımız önüne getirmek istiyoruz…”

“Mevzuatın Yurttaş Lehine Yorumlanmalıdır…”

Oral Karakaya’nın konuşmasında özellikle belediye bürokrasisi ile ilgi söyledikleri ise oldukça dikkat çekici ve tartışmaya açık ifadeler içermekteydi. Bu süreçte tartışma yaratabilecek ifadeler şu şekilde;

“Bürokrasi ve siyaset ilişkisi çok kritik bir durumdur. Belediye sadece bürokratlara bırakılamayacak kadar siyasi, sadece siyasi refleksler ile yönetilemeyecek kadar da teknik bir konudur. Bu nedenle bu ikisi arasındaki dengeyi kurmayı hedefliyoruz. Katı ve sert mevzuat uygulamaları, ağır bir bürokratik yapı yurttaşların beklentilerini karşılamada çok ciddi sorunlar yaratır. Ben yıllarca belediyeleri denetlemiş birisi olarak, mevzuatın yurttaş lehine yorumlanmasının ve esnek bir şekilde uygulanmasının hiçbir sakıncası olmadığını gördüm. Temel ilkemiz bürokratik belediyecilik anlayışı yerine, demokratik belediyecilik anlayışını kurgulamak olacaktır…”  

Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Arasında Rasyonel Kriterler Belirledik…

Karakaya İlçeler ve Büyükşehir ilişkilerinin de düzenlenmesi ile ilgili çalışmalarını teknik ekibi ile birlikte tamamladığını kaydederek “Büyükşehirlerde en kritik ve en sorunlu konu ilçeler ile olan ilişkilerdir. Biz Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasındaki ilişkileri daha rasyonel bir zemine oturtup, ilçeler ile daha sağlıklı bir diyalog ortamı kurgulamayı hedefliyoruz. Büyükşehir ile ilçeler arasındaki ilişkiler objektif kriterler belirledik ve bunu uygulayacağız…” dedi.

Turizm Potansiyeli Yüksek Olan İlçelerimizi Destekleyeceğiz…

Bazı ilçelerin çok büyük turizm potansiyeli olduğunu vurgulayan Karakaya şöyle devam etti;

“Merkez hükümetten aldığı kaynaklar kış nüfusuna göre olduğundan, yaz döneminde yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamakta çok ciddi sorunlar ile karşılamaktadırlar. Eğer nasip olursa bizler turistik ilçelerimizi, turizm potansiyeli yüksek olan ilçelerimizi destekleyeceğiz…”

Parti Siyasetini Değil, Muğla’nın Geleceğini Dizayn Edeceğiz…

Karakaya bu gün buraya bürokrat kimliği ile değil, siyasetçi kimliği ile seslendiğini ifade ederek; “26 yıldır taktığım kravatı çıkardım. Bu nedenle bundan sonraki konuşmalarım daha siyasi olacaktır. Belediye ve siyaset anlayışımız nasıl olacak? Şunu özellikle vurguluyorum ki; ben ve ekibim enerjimizi parti siyasetini dizayn etmeye değil, Muğla’nın geleceğini dizayn etmeye harcayacağız. Kimin il başkanı, ilçe başkanı ya da milletvekili olacağı bizim meselemiz olmayacak. Biz onun yerine Muğla’yı dünya kenti haline getireceğiz. 2 yılı aşkın saha çalışması yapıyorum. Ne mevcut belediye başkanımız, ne de diğer belediye başkan adaylarımız hakkında hiçbir olumsuz değerlendirmem olmadı. Bundan sonraki dönemde de olmayacak. Beni destekleyen dostlarımdan aynı hassasiyeti davranmalarını istiyorum. Çünkü biz birbirimizin rakibi değiliz. Bizim rakibimiz iktidar ve diğer partilerin adaylarıdır. Hedefimiz bu yarışta birbirimizi incitmeden partimizin başarısını sağlamak olmalıdır. Kimin belediye başkanı olacağından daha çok,  hangi felsefenin Muğla’yı yöneteceğinin daha önemli olduğunu düşünüyorum…” dedi.

İl ve İlçe Başkanlıkları Aday Adaylarının Seçim Ofisi Olmasın…

CHP’de aday adayı sayısının çokluğunun CHP’ye verilen değerin ve ilginin göstergesi olduğunu söyleyen Oral Karakaya; “Rekabet ortamının olması kentimizin geleceği açısından çok anlamlıdır. İl ve İlçe Örgütlerimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, bazı aday adayı arkadaşlarımızın memleketimizin geleceği konusunda daha yararlı olduğu yönünde düşünceleri olabilir. Saygıyla karşılıyorum. Genel Merkezimiz de kendilerinin görüşlerine ve önerilerine mutlaka başvuracaktır. Ancak hepimizin Cumhuriyet Halk Partisinin aday adayı olduğu unutulmamalıdır. Ne İl başkanlığımız, ne de İlçe Başkanlıklarımız kesinlikle bir aday adayının seçim ofisi haline dönüştürülmemelidir. Ben bu konuda hassas davranılacağına inanıyorum…” dedi.

Temel Amacım Kavgaları Sona Erdirerek, Herkesi Kucaklamaktır…

Kendisinin hiçbir siyasi kavganın tarafı olmadığını özellikle vurgulayan Oral Karakaya; “Ben 15 Kasım’a kadar bürokrattım. Siyasete girişim henüz üç gün oldu. Temel amacım Muğla’da siyasette bir bütünleşme sağlamaktır. Kavgaları sona erdirerek, herkesi kucaklamaktır. Benim hiçbir düşmanım, grubum ve karmaşam yok. O nedenle temel hedeflerimizden birisi de tüm Muğla’yı kucaklamaktır…” dedi.

Muğla’nın En Önemli Özelliği Cumhuriyet ve Atatürk Sevdalı İnsanıdır…

“Muğla’nın en önemli özelliği nedir diye bir soru sorduğumuzda; eşsiz koylarımız, kumsallarımız, denizimiz, ormanımız, bademinden, balına, yağına, Bodrum Mandalinasından, her çeşit narenciyesine kadar ürünlerimiz diye çok çeşitli yanıtlar verilebilir…” diyerek konuşmasını sürdüren Karakaya şunları söyledi; “Bana göre Muğla’nın en önemli ve en temel özelliği; Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı siz değerli hemşerilerimizin varlığıdır. Muğla bir özgürlükler şehridir. 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel Seçimlerden sonra d Cumhuriyet halk Partisinin çatısı altında bu özgürlüklerin devam edeceği konusunda hiçbir endişem ve şüphem yoktur…”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Oral Karakaya konuşmasının sonunda; yağmura rağmen basın açıklamasına gelenleri tek tek isimlerini anarak teşekkür etti.

Yorumlar

  1. Adnan Türkeri dedi ki:

    En umutlu olduğum Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı; umarım “aday” olur da ben de oy verirken “acaba” diye düşünmem…