Bodrum Gündem

Başka Partiden Aday Olmayı Düşünmüyorum…

Başka Partiden Aday Olmayı Düşünmüyorum…

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, 31 Mart’taki yerel seçimlerde İYİ Parti dışında kendisine gelen başkan adaylığı teklifini bugüne kadar kabul etmediğini ve siyasete mevcut partisinden devam edeceğini söyledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, hangi partiden siyasete devam edeceği ve 9 bağımsız meclis üyesi ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Mehmet Onur Şahbaz’ın Bodrum Belediyesi Meclis üyeliğine aday adaylığı nedeniyle ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladığı basın açıklamasında belediye başkanlığına aday olup olmayacağı konusundaki sorumuza “Bu konuda hem şahsımın hem genel merkezin önümüzdeki süreçte görüşleri olacaktır ve biz de sizlerle paylaşacağız. Şu anda süreç yeni başlamış durumda ve 1-15 Aralık arasında takvim planlaması yapılmış durumda. Genel merkezimiz tarafından bu süreç herhangi bir şekilde uzatılmadığı takdirde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Şu an için süreç yeni, bugünden bir şey söylememiz doğru olmaz. 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili İYİ Parti çatısı altında güçlü bir ekiple, iyi belediyecilik vizyonumuzla, iyi bir seçenekle 31 Mart’ta sandıkta Bodrum hemşerilerimize sunmak için çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

“Bodrum siyasetine renk ve seçenek katmaya devam edeceğiz…”

Mehmet Tosun, İyi Parti İlçe Başkanlığından meclis üyeliği aday adaylığı için istifa eden Mehmet Onur Şahbaz’la geçmişten bugüne kadar aynı saflarda siyaset yaptığını ve bundan gurur duyduğunu belirtiği konuşmasına şöyle devam etti “Bugün sadece bir nöbet değişimi var. Yeni süreçle ilgili Şahbaz başkanının İlçe Başkanlığını bırakıp belediye yönetiminde görev almak üzere istifa etmesi ve devamında da Nevzat Kamber arkadaşımızın ilçe başkanlığı görevini devralması ile ilgili bir bilgilendirme toplantısıdır. Mehmet Onur Şahbaz Başkanım Ortakent Yahşi Belediye Başkanlığı öncesinde de arkadaşımdı. Birlikte siyaset yapıyoruz. Birlikte siyaset yapmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz ve birlikte siyaset yapmaya devam ediyoruz. İYİ Parti’nin Bodrum’da kurulmasını ve bu ekibin bir araya gelmesini başarmış bir arkadaşımızdır. Şimdi de Nevzat başkanım bıraktığı yerden devam edecek. Nevzat arkadaşımızın da yeni almış olduğu bu görevde başarılar diliyorum. Biz İYİ Parti ailesi olarak her geçen gün büyümeye, genişlemeye, birlik ve beraberlik içerisinde Bodrum siyasetine renk ve seçenek katmaya devam edeceğiz.

“Bağımsız 9 Meclis Üyesi İle Gönül Bağımız Var…”

Bodrum Belediyesi bağımsız meclis üyeleri ile yol birlikteliği olup olmayacağına ilişkin sorumuza 9 bağımsız meclis üyesi ile gönül birliktelikleri olduğunun atını çizen Mehmet Tosun “Onlar geçmiş dönemde birlikte hareket ettiğim ve birlikte hareket etmeye devam ettiğimiz arkadaşlarımızdır. Biliyorsunuz daha önceki siyaset yaptığımız partimizdeki bir antidemokratik uygulamadan ötürü partilerinden istifa etmişlerdi. 31 Mart’ta doğru giden süreçte onlarla da oturup önümüzdeki süreci değerlendireceğiz ama arkadaşlarımızı bir gönül birlikteliğimiz var. Dolayısıyla siyasi birlikteliğimiz de var. Bu ekibi, bu kadroyu destekliyorlar. Yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımıza kapımız açık. Bir sınırlamamız da yok ama henüz belirlenmiş bir isim de yok. Süreç çok daha yeni. “

“Bugüne kadar gelen teklifleri de reddettim…”

31 Mart seçimlerine girerken Parti değiştirmeyi şu anda düşünmediğini belirten Mehmet Tosun “Şu an düşünmüyorum. Buradayız. İYİ Partide siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar gelen teklifleri de reddettim. Biz bundan sonra kendi partimize siyasete devam edeceğiz. Bildiğiniz üzere Türkiye genelinde de bir ittifak görüşmeleri de var. İttifaktan ziyade işbirliği görüşmeleri var. Genel seçimlerle ilgili görüşmeler devam ediyor.  O görüşmeler şu an Muğla dışında devam ediyor. Basına yansıyan haberler ittifak kapsamına alınacağı yönünde  ama bizim böyle bir olaydan haber ve bilgimiz yok. Zaten yasal olarak da bir altyapısı yok.  Ulusal kanallarda da birtakım haberlerde de yorumlar yapılıyor ama bunlar hep yorumdan ibaret olduğunu düşünüyorum. İşin mutfağında henüz olgunlaşmış ve sonucu etkileyecek bir görüşme yok” dedi.

Mehmet Tosun partisinin seçimlerdeki %25 kadın kotasını uygulamak istediklerini fakat bunun için öncelikle talep gelmesi gerektiğini vurguladı. Tosun “Ggenel merkezimizin biliyorsanız kadınlarla ilgili yüzde 25 kotası var . Bunu Bodrum’da uygulamak isteriz ama bu taleple alakalı . Talep olmayınca maalesef ve maalesef ne kadar istesek de bunu pratikte uygulayamıyorsunuz. Ben buradan Bodrum’da yaşayan gençlerimize, kadınlarımıza, toplumun her kesimine seslenmek istiyorum;  31 Marta giden süreçte İYİ Parti çatısı altında sorumluluk almak isteyen, bu kentin, bu şehrin yönetiminde yer almak isteyen, söz sahip olmak istiyorum diyen arkadaşlarımızı İYİ partide siyaset yapmaya, meclis üyesi aday adayı olmaya, belediye başkan aday adayı olmaya davet ediyoruz. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.