Bodrum Gündem

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Bodrum’da…

Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Bodrum’a geldi. Aksakal, partinin Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Necati Utkan ve Menteşe Belediye Başkan Adayı Ali Durna ile birlikte Bodrum sokaklarını dolaştı. 
Bodrum Gündem Haber
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bodrum’a geldi. Ziyaretinde ilçede görev yapan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aksakal, halkın bir beklenti içinde olduğunu dile getirdi. Vatandaşın artık yıllarca süren bu sıkıntılı ortamdan kurtulma arayışına bir çare kapısı olarak DSP’yi görmesinin kendileri için önemli ve değerli olduğunu aktaran DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Bodrum’a, dünyayla bağlantısı olan bir aday getirdiklerini söyledi.
Marmaris’te Dsp’nin Ak Güvercinli Bayrağı Dalgalanacak… Aksakal, partinin Menteşe Belediye Başkan Adayı Ali Durna ve Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar ile ilgili de konuşarak, “Ali Durna arkadaşımız eski il başkanımızdı. Esnaflı yapan bir arkadaşımız, Muğla’nın yerlisi ve Menteşe çevresinde çokça tanınan bir arkadaşımız. Sevilen de bir arkadaşımız. Ali Acar bey değerli bir belediye başkanı. Hizmet etmeyi seven, arzulayan biri. Bize başvurduğu zaman kendisiyle ilgili kendi kaynaklarımızdan başlayarak bazı bilgiler edindik. DSP’nin politikalarını Marmaris’te hayata geçirebileceğini gözlemledik ve aday olmasını uygun gördük. İnşallah seçimlerin sonucunda da Marmaris’te DSP’nin ak güvercinli bayrağı dalgalanacak diye düşünüyorum…” 
Mehmet Necati Utkan Bodrum’un Konseptine Uygun Bir Aday…

Bodrum Belediye Başkanı Emekli Büyükelçi Mehmet Necati Utkan’ın değerli bir diplomat olduğunu ve Türkiye’yi bir çok ülkede temsil ettiğini dile getiren Aksakal, “Bilgilerini birikimlerini Muğla’ya, Bodrum’a aktarma üzere burada görev kabul etmiş bir diplomatımız, siyaset adamı, aynı zamanda parti meclisi üyemiz. Geçmiş dönemde genel başkan yardımcılığımızı da yapmıştı. Bodrum’u da bile bir insan. Bodrum’un konseptine uygun bir aday olduğunu düşünüyoruz. Dünya ile bağlantısı güçlü olan bir bölgenin dünyayı bilen ve tanıyan bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi bizim açımızdan önemli. Bodrumlular için de önemli olacağını düşünüyorum. Olay sadece yerel siyaset değil, Türkiye’nin dışa bakan yüzü olarak değerlendirebileceğimiz bu tip kentlerde, dünyayla entegre olmayı çok daha kolaylıkla sağlayabilecek başkanların olması lazım ki, dünyadaki gelişmeleri buralara aktarabilsinler. Siyasette gerek Cumhur İttifakı kapsamında yer alanlar, gerek Millet İttifakı kapsamında yer alanların, yerel yönetimlere bakış açıları rant temeli üzerine kurgulandığı için çatışmalar daha çok olabiliyor. Eğer Bodrumlu, rantın esiri olmak istemiyorsa, hakça bir yönetim istiyorsa, dünya tarafından tanınmak, dünyanın buraya olan ilgisini artmasını bekliyorsa o zaman DSP’nin adayını destekleyecek. O hakça düzeni, gelişmeye yönelik ve cumhuriyet kent umudu projesi olarak belirlediğimiz DSP’nin yerel yönetim bildirgesi içerisinde yer alan 10 maddelik kentleri yaratma fırsatını bize verecektir. Bodrumumuz, Muğlamız ve ülkemiz için başarılı bir sonuç olacaktır diye düşünüyorum…”
Bodrum 30 Sene Önce De Aynıydı Şimdi De Aynı… 

“Bodrum bundan 30 sene önce de aynı Bodrum’du, bugün de aynı Bodrum.” diyerek açıklamasına devam eden Aksakal, “Burayı gözde bir kent haline getirebilecek projeler hayata geçirilemedi. Herkesin beklentisi acaba ben arsama ne kadar imar alabilirim, hangi belediye başkanı benim bu talebimi yerine getirebilir? Bunun ters versiyonu da doğru. O beklentilere cevap vermek amacıyla aday olduğunu iddia eden belediye başkan adayları da var. Bu doğru bir şey değil. Bodrum’un özgün bir yapısı var. Gerek coğrafi olarak, gerek kültürel olarak, gerekse de topoğrafik özelliği itibariyle de özel değerlendirilmesi gereken bir bölge. İnanıyorum ki Bodrumlu bu seçimleri pas geçmeyecektir. Kendi geleceği için DSP’nin temiz, düzgün özgürlükçü, dış dünyayla barış içerisinde yaşayabilecek bir kent haline gelmesi noktasında DSP’yi mutlaka destekleyecektir diye düşünüyorum…” şeklinde konuştu.
Siyasette kaba dile karşı olduklarının altını çizen Önder Aksakal, “Siyasette kaba dil, hoyrat davranış doğru değil. Biz Bülent Ecevit’ten daha munis siyaset yapmayı öğrendik. Daha yurt için, vatan için, halk için, toplum için bir şeyler üretmek adına siyaset yapmayı öğrendik. Kötü söz çok güzel şeyler değil, biz benimsemiyoruz tabii ki. Umarım bütün toplumda bunu bu şekilde değerlendirecektir…” dedi.
Halkın İstediği Projeler Yapılacak… 

DSP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Necati Utkan ise 41 yıl boyunca Dışişleri Bakanlığında çalıştığını dile getirerek, şöyle konuştu: “Bağdat’ta, Tokyo’da ve Roma’da büyükelçilikler yaptım. Bir dönem de Türkiye İşbirliği Kalkınma Ajansı başkanıydım. Dışişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısıydım. Dışişleri Bakanlığı sözcüsüydüm. Bu maceralı hayattan sonra da bana DSP’de yeni bir kapı açıldı. Beni bağırlarına bastılar. Çeşitli görevler verdiler. Son görev de burası. Burada özgün projelerimiz olacak. Biz her şeyden önce kent hakkına sadığız, kent hakkının uygulanmasını istiyoruz. Tepeden inme, ceberutça, dayatılmak üzere getirilen projeleri değil, halkın seçtiği projeleri istiyoruz. Belediye bir mahallede bir proje yaparken halka sorulacak. İstiyor musunuz, istemiyor musunuz? Buna göre yapılacak. Talep çıkışlı projeler olacak. Bir belde gelip şöyle bir şey yapın dediğinde mali imkanlarımız müsaitse yapacağız…” 
Neyzen Tevfik İstiklal Caddesi Gibi Olacak…

Neyzen Tevfik Caddesi için düşündüğü projeyi basın mensupları ile paylaşan Utkan, “Eğer belediyeyi alırsak ya da alamazsak da Bodrumlu seçmenlere seçilen belediye başkanına bu söylediğimi hatırlatmalarını istiyorum. Şöyle bir düşüncem var; şu Neyzen Tevfik Caddesi’ni belediyenin önünde sonuna kadar, örnek olsun diye, trafiğe kapatmak ve burayı İstanbul’daki İstiklal Caddesi haline getirmek. Sadece yayaların dolaştığı değil, ortasından da bir tramvay geçiyor şeklinde bir nostaljik yapıya kavuşturmak ki Dünyaya da bu yüzüyle tanıtırsak Bodrum’a çok büyük hizmet etmiş oluruz diye düşünüyorum…” ifadelerini kullandı.
Önder Aksakal, Mehmet Necati Utkan, Ali Durna ve beraberindekiler açıklamanın ardından Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki işletmeleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Aksakal, daha sonra Menteşe ilçesine hareket etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.