Bodrum Gündem

TURSAB Bodrum BTK, Minik Turistlerini Gezdirdi

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Temsil Kurulu (BTK), her yıl 15-22 Nisan Tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle, ilk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan küçük ziyaretçilere ev sahipliği yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanan Turizm Haftası nedeniyle, Yatağan ve Milas ilçelerinden toplam 167 öğrenciyi Bodrum’da Konuk eden TÜRSAB BTK, Bodrum’un tarihi ve yerel özelliklerini küçük ziyaretçilerine tanıttı.

Yaptıkları etkinlik hakkında bir açıklama yapan TÜRSAB Bodrum BTK Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Arslan şunları söyledi; “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Turizm Haftası’nda öğrencilerimizi konuk ediyoruz. İki güne yaydığımız etkinliklerimizin ilk gününde Yatağan’dan ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen 5 okuldan gelen 86 öğrencimiz ile küçük bir Bodrum Turu gerçekleştiriyoruz. Atatürk İlkokulu, Sinan Bey İlkokulu, TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Kıbrıs İlkokulu ve Fatih Ortaokulu öğrencilerinden oluşan kafilemiz ile ilk durağımız Bodrum Deniz Müzesi oldu. Daha sonra sırasıyla STS Bodrum Okul Gemisi, Osmanlı Tersanesi ve Antik Tiyatro’yu gezerek öğrencilerimize rehberlerimiz tarafından tarihi bilgiler verilirken, bir de kitaplardan okudukları turizm hakkında canlı bilgiler vermeye çalıştık. Haftanın önemine dikkat çekerek, Türkiye’de Turizmin önemini anlattık.  Gezilerimizin sonunda Bodrum Belediyemizin de desteğiyle Bitez Belediye Cafe’de öğrencilerimiz ve eğitmenlerimizle yorgunluk atıp, karnımızı doyurduk.  Aynı programı yarın da Milas’tan gelecek olan 81 öğrenciden oluşan kafilemizle tekrarlayacağız. Bugünün küçük turistleri, yarının genci dinamik ve girişimci turizmcileri olabilir. Bu nedenle bu tip organizasyonları TURSAB Bodrum BTK olarak önemsiyoruz.”

Bodrum Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda Bitez Belediye Cafe’de mola veren öğrencilere, TURSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Arslan tarafından günün anısı olarak kitap hediye edildi. Çekilen anı fotoğrafının ardından minik öğrenciler, Bodrum’dan ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.